dijous, 9 de novembre del 2017

Triomf pels pèls del BM La Roca

Les vallesanes acaben patint després de desaprofitar un avantatge de set gols
EL 9 NOU

El Felmar BM La Roca va guanyar l'Amposta però va acabar patint de forma inesperada: quan faltaven 10 minuts pel final, les vallesanes guanyaven de set gols. A partir d'aquest moment, l'Amposta va fer un canvi defensiu i va imposar un marcatge individual a tota la pista que va traduir-se en accions precipitades i pilotes perdudes de les locals –a banda d'una certa permissivitat arbitral amb la duresa local. D'aquesta manera, l'Amposta va anar eixugant la diferència en el marcador fins a posar-se a un sol gol quan faltaven 20 segons. El BM La Roca va aconseguir aguantar la pilota i defensar el triomf.
La roquerola Alba Sevilla, que va marcar dos gols, en una acció de llançament (Fotografia: MERITXELL SOLER)
Fins aquell moment, les roqueroles s'havien mostrat irregulars al llarg del partit. A l'inici del partit van sortir molt erràtiques en els llançaments, fet que va permetre l'Amposta portar la iniciativa al marcador durant els primers 12 minuts. A partir d'aquell moment, les locals van ajustar-se més, van igualar el marcador i el van mantenir equilibrat fins al descans (10-11). A la represa, amb la lliçó apresa, el BM La Roca va sortir molt bé i va començar a obrir forat al marcador ràpidament, fins a una màxima diferència de set gols que les locals van estar a punt de neutralitzar.

Les protagonistes

Publicat el 6 de novembre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Millor el resultat que no pas el joc

El Fraikin BM Granollers guanya per la mínima a Osca, en un partit irregular
Eduard Batlles

El Fraikin BM Granollers va aconseguir dos punts importants a Osca. Tot i no fer un gran partit, els de Rama van saber jugar els últims minuts per mantenir un avantatge mínim i adjudicar-se els dos punts. Els últims minuts contra el Ciudad Encantada, en què el conjunt vallesà es va deixar empatar en menys d'un minut, no es podien repetir i a Osca el Granollers va defensar amb tot i va assumir menys riscos per defensar el resultat. Teixeira, ara a l'Osca, va errar un penal quan faltaven poc més de 10 segons pel final del partit. La pilota es va estavellar al pal davant l'alegria de la banqueta vallesana. Els dos punts fan que el Granollers sigui quart a la lliga i tingui totes les cartes a les mans per classificar-se per la Copa Asobal.
El Granollers va sortir adormit a la pista del Palacio de los Deportes d'Osca. Els d'Antonio Rama van ser tous en defensa i en atac no hi havia manera de trobar llançaments clars i els contracops que aconseguia organitzar els aturava Gómez Lite. El porter de l'Osca va estar extraordinari a la primera meitat i va aturar 13 llançaments en els primers 30 minuts. El parcial de 6-1 demanava reacció al Granollers i un temps mort de Rama va aconseguir redreçar la situació. Un parell de gols de Bernatonis aturaven la sagnia local. Sense Félez, l'Osca va utilitzar Diógenes Cruz per moure l'equip. El central brasiler, tot i tenir molèsties de les últimes lesions greus que ha partit, va ser un dels destacats a la primera meitat. El Granollers va tenir poca connexió amb el pivot. El centre defensiu de l'Osca, amb jugadors molt físics com Carró, va dificultar les passades a Figueras, que només va fer tres gols. Porras, al final de la primera i gairebé durant tota la segona, va aconseguir portar de corcoll la defensa, va anotar dos gols i va forçar penals. La victòria de l'Osca per només un gol a la mitja part (11-10) era una magnífica notícia.

Bernatonis, màxim golejador del BM Granollers amb vuit gols, llença a porteria durant el partit d'aquest dissabte (Fotografia: DIARIO DEL ALTOARAGÓN)
REACCIÓ CLAU EN TORNAR DEL DESCANS
L'inici de la segona meitat va ser clau pel Granollers, que va fer un parcial de 0-3 per capgirar el marcador i va saber administrar l'avantatge davant un Osca que ja no es va posar per davant. Édgar Pérez, amb dos contracops, i espurnes de Silva i Bernatonis el Granollers va augmentar a tres la diferència. Amb Ian Tarrafeta a la direcció de joc i Cañellas com a lateral el Granollers va tenir els millors minuts de joc. El jove central de Sabadell va anotar tres gols i va repartir joc, sobretot al pivot, perquè l'atac fos fluid.
Alguna decisió arbitral polèmica, com una vermella directa a Álvaro Ferrer, va enrarir l'ambient. Un contacte de Silva sobre Carró va ser interpretat per l'àrbitre com a penal i dos minuts. Teixeira davant el seu compatriota Bombóm Almeida -que va salvar el Granollers a la primera i en bastants minuts de la segona amb un 33% d'encert- va fallar el xut. Resina va agafar el refús, la va passar a Cabanas que la va enviar a l'altra banda del pavelló perquè el cronòmetre arribés al minut 30 i la botzina final.

El Mollet encarrila la victòria però acaba patint

EL 9 NOU

El Mollet puja fins al novè lloc després de vèncer el Sant Joan Atlètic Montcada per 2 a 1 en un partit en què ha dominat més però en el qual ha acabat demanant l'hora.
A la primera part el domini va ser molletà, tot i que les ocasions clares van estar repartides –Édgar en va tenir dues per part molletana i Damián i Albert dues més per part visitant–. Al molletà Duran li van anul·lar un gol per fora de joc al minut 23 i Eloi es va lesionar al 38.

El molletà David Castro controla la pilota pressionat per un jugador visitant (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
En la represa el Mollet va sortir amb més empenta encara i ho va aprofitar per marcar dos gols, un d'Édgar i un altre de Max en aprofitar una errada del porter visitant. Als últims minuts el Sant Joan Montcada va aconseguir el 2-1 i va tenir una ocasió clara per empatar.