dimecres, 4 de març del 2015

Set dies immillorables pel Fraikin

Els de Carlos Viver sumen la segona victòria a l’EHF i colideren el grup B amb cinc punts
El Fraikin BM Granollers potser no està en el seu millor moment de joc; els de Carlos Viver estan començant a notar el cansament de la competició cada tres dies, els desplaçaments llargs i els problemes físics. Però els resultats no se’n ressenteixen perquè allà on no arriben amb les cames o els braços, hi arriben amb el cap. I dissabte van completar una setmana perfecta, pel que fa a resultats, amb una victòria a l’EHF contra el Constanta romanès (23-21) –la segona a la fase de grups en tres partits–, després d’haver tornat de Sant Petersburg i Logronyo amb dues victòries més.
La conseqüència d’aquesta setmana perfecta és que l’equip granollerí colidera el grup B de l’EHF juntament amb el Holstebro danès i que s’apropa a tres punts del Naturhouse a la Lliga Asobal. Sense temps per assaborir aquests èxits, el Fraikin viatjarà a Lleó dimecres i, tot just tornar, a Romania per començar la segona volta de la fase de grups europea.

Juan del Arco va ser el màxim golejador de l'equip amb cinc gols (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
El partit contra el Constanta va començar amb encert dels  porters –dues aturades de Pejanovic i dues de Popescu als primers cinc minuts– i una exclusió de Jose Guilherme de Toledo al primer minut; el Constanta es va avançar al marcador però després de l’1 a 2, els de Viver van capgirar el marcador gràcies a un parcial de 4-0 amb una molt bona defensa i encert ofensiu i, a partir d’aquest moment, van liderar joc i marcador. L’equip romanès, molt dur en el contacte, va ser penalitzat amb més exclusions que els granollerins però els de Viver no van saber aprofitar-ho i mai van ser capaços de trencar el partit.
QUATRE GOLS DE MÀXIMA RENDA A LA REPRESA
El Fraikin va manar al marcador, amb avantatges d’entre un i tres gols a la primera meitat –tret de l’empat a 7 del minut 20– i va mantenir les distàncies a la represa. Cada vegada que el Constanta es posava a un gol el Fraikin reaccionava per augmentar el marge; després del 19 a 18, un parcial de 3-0 els va donar el màxim avantatge de tot el partit (22-18), però tampoc va ser definitiu. Pejanovic i Popescu, amb 14 aturades cadascun, van ser els més destacats en un partit en què les defenses es van imposar als atacs. El Fraikin, que va cometre menys errades, es va endur el premi.

Els protagonistes

El post-partit:

Seguim vius a totes les competicions. (Carlos Viver)

Carlos Viver
No haver decidit el partit abans és l’únic però que va trobar l’entrenador granollerí Carlos Viver. “Anar sempre per davant dóna sensació de seguretat però és cert que no trencar el partit genera una mica d’angoixa”, va dir, puntualitzant que “la intensitat de l’equip no es pot discutir. Els problemes físics d’alguns jugadors comencen a ser evidents i el rival també juga, però l’equip s’ha posat la granota de feina i ha tret el partit amb ofici i amb estones de bon joc”.
David Resina
Els resultats de l’última setmana fan que jugadors i tècnics estiguin molt satisfets. “Seguim vius a totes les competicions, que és el que volem” però Viver no amaga que l’equip té certes mancances: “Aquesta segona volta tenim problemes en atac que anem resolent amb situacions diferents i que seguim treballant per solucionar”, va assegurar.
Sobre el Constanta el tècnic va dir que “ens ho ha posat difícil perquè en defensa eren molt durs i en atac jugaven amb dos pivots molt grans que ens dificultaven esquivar els bloquejos”. Segons Viver “la seva duresa no ha estat gratuïta, sinó que ha estat en uns contra uns amb jugadors com Del Arco, Solé o Valadâo, que saben desequilibrar molt bé”.
Per la seva banda el capità David Resina va reconèixer que cada vegada els costa més “perquè el cansament acumulat i les lesions que van sortint passen factura”, alhora que llançava un missatge de confiança: “Estem tots agafats amb pinces però la il•lusió d’estar vius a totes les competicions fa que l’equip hi posi un punt més. El jugador, tocat o no, vol estar a la pista i ajudar”, va concloure.

Publicat el 2 de març de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)