dijous, 8 d’octubre del 2015

El Mollet millora però repeteix l’empat a 0, a casa

El Mollet va sumar el segon empat consecutiu a 0 al municipal Germans Gonzalvo, resultat que li fa perdre el liderat –anava colíder amb l'Horta abans de començar la jornada– i baixar al sisè lloc, a dos punts de l'Horta, nou líder en solitari. L'equip de David Ortiz va jugar millor que la setmana passada contra el Sants i va disposar de més ocasions, però li va mancar encert de cara al gol. L'Escala, en canvi, tan sols va disposar de dos cops de cap en dues faltes laterals i un contraatac en el temps afegit com a úniques aproximacions amb perill.
Després de deu primers minuts de tempteig el Mollet va començar a arribar a l'àrea i a controlar més el joc al mig del camp; la defensa de l'Escala va refusar a córner una centrada de Juancho i en la centrada del córner el porter Blanquera no va blocar la pilota i va permetre un doble xut dels molletans que un garbuix de cames visitants va refusar. Va ser el primer avís, seguit d'un xut de Ranchal, un de Mañosa de falta i un altre de Nacho Abad, tots ells aturats per Blanquera.

Ranchal veu com Robert Negre de l'Escala intercepta una passada dirigida a ell (Fotografia: XAVI MAS)
La primera, i única, ocasió de l'Escala va arribar, passada la mitja hora de joc, en una falta lateral que va pentinar Negre i que Ferrer no va encertar a rematar. Poc després Mañosa va estar a punt de marcar un gol olímpic però la pilota va marxar més enllà del pal dret de la porteria de l'Escala.
Blanquera evita el gol del Mollet
A la segona part el partit es va obrir una mica més, malgrat que l'Escala continuava amb l'aposta per la pilotada llarga buscant Teixidor primer i Jam després. Però el perill més clar va ser per al Mollet, que en va tenir un parell de clares; la primera després que Ranchal es desfés per velocitat del seu defensor, al vèrtex de l'àrea, i centrés a l'àrea petita i obligués el central Ferrer a refusar, i la segona amb un bon xut del mateix Ranchal, de fora l'àrea, que va obligar Blanquera a fer una gran estirada per refusar la pilota a la base del seu pal esquerre. En el temps afegit el molletà Suli va ser expulsat per una entrada per darrere a Jam.

Publicat el 5 d'octubre de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Victòria vital del KH-7

L'equip de José Luis Villanueva remunta a la segona part contra un rival directe

El KH-7 BM Granollers, després de la derrota contra el líder Bera Bera, va tornar a la seva lliga i ho va fer amb una victòria important davant el Clínicas Rincón Málaga Costa del Sol –a priori un dels rivals directes de les granollerines–, que després de la derrota es manté sense guanyar cap dels cinc partits que ha jugat –n'ha empatat un i ha perdut els altres quatre–. La victòria per 23 a 19 és la segona de l'equip de José Luis Villanueva –la primera va ser a la pista del Canyamelar València– i la primera al Palau d'Esports de Granollers davant gairebé un miler d'aficionats.
El partit va començar amb domini andalús malgrat que, durant la primera meitat, les alternances van ser la tònica del matx. Del 0-2 en contra es va passar al 5-4 a favor del KH-7 gràcies a les recuperacions defensives i els contraatacs de Míriam González –els seus quatre gols van ser així–. Els contraatacs de Míriam eren l'única manera de superar la defensa andalusa i l'obstacle de Sonora Solano sota els pals, que durant la primera part va estar incommensurable 12 aturades–. En atac posicional, però, les de Villanueva van tenir molts problemes per la manca de xut exterior.

Soledad López i Savica Mrkik aturen en falta la granollerina Judith Vizuete (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
L'exclusió de Jèssica Bonilla va permetre a l'equip malagueny posar-se amb una màxima diferència de tres gols (9-12), que va poder mantenir fins a arribar al descans amb dos de marge (12-14).
Parcial de 7-0 per capgirar el partit
Malgrat que el Clínicas Rincón va començar marcant, com havia fet a la primera meitat, la dinàmica del partit va canviar radicalment; les granollerines van augmentar la intensitat defensiva, van ofegar l'atac malagueny i van aconseguir un parcial de 7-0 –tres de Vizu, dos d'Anna Pi, un de Sandra i un d'Anna Rojas– per passar del 12-15 en contra al 19-15 a favor. Les exclusions de Mrkik, Lidia i Alba Vera i el bon nivell defensiu de les de Villanueva van deixar el Clínicas Rincón més de 16 minuts sense marcar. Quan ho van tornar a fer, el Granollers ja manava de quatre gols, diferència que es va mantenir fins al final.

El Fraikin no té pietat del Benidorm

Els de Carlos Viver estableixen un nou rècord golejador marcant 38 gols

El Fraikin BM Granollers va aconseguir la victòria número 350 a la Lliga Asobal després de vèncer amb total comoditat un BM Benidorm que, en rebre el primer mastegot per part dels granollerins, pràcticament es va rendir. L'equip de Carlos Viver va tornar a ser un mur, defensivament parlant, i va mantenir el bon nivell ofensiu amb què ha començat la temporada –l'any passat va acabar la lliga amb un 61% d'encert i en aquests cinc primers partits està pel damunt del 69%–. El 22 a 13 amb el qual es va arribar al descans és una bona mostra de la superioritat d'uns granollerins que no van arribar als 40 gols però que van aconseguir el registre golejador més alt d'aquesta temporada: 38 gols.
Després de cinc partits, continua la pugna entre Barça, Naturhouse la Rioja i Granollers al capdavant de la classificació, amb cinc victòries de cinc partits.
El 0-1 aconseguit per Fabien Brive va ser l'únic avantatge del Benidorm en tot el partit; Cañellas, De Toledo i Blanxart van capgirar el marcador (3-1) en l'inici d'un parcial de 7 a 2 que va situar els granollerins per davant de quatre gols (7-3). El Fraikin marcava des de la llarga distància –Teixeira i De Toledo–, connectant amb el pivot Adrià Figueras –màxim golejador de l'equip després de cinc partits– i jugant ràpids contraatacs després de recuperació –en va marcar un total d'11, vuit dels quals a la primera part.

Gonzalo Porras es regira per desfer-se de la defensa de Krisztian Fodor (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Els jugadors del Benidorm, que no van saber aprofitar les exclusions de Marc Garcia i Álvaro Ferrer, es van mantenir a una distància de quatre gols fins que, a partir del 12-8, van encaixar un parcial de 10-5 –quatre de contraatac– que els va allunyar definitivament de la victòria. El tècnic del Benidorm, Fernando Latorre, va demanar el segon temps mort passat el minut 22, però el seu equip es va seguir estavellant en la magnífica defensa 6-0 del Fraikin.
Rècord d'anotació aquesta temporada
Els de Viver van acabar la primera meitat amb 22 gols, una projecció que, si es mantenia el nivell ofensiu, prometia sobrepassar la barrera dels 40 gols. Malgrat que l'equip, al final, no hi va arribar, li va anar ben just, i va establir un nou rècord aquesta temporada amb 38 –només superat pel Barça, que en va aconseguir 43 contra el BM Aragón.
Les aturades de Bombóm Almeida i Pablo Chantada, a una i altra porteria, es van combinar amb un intercanvi de gols que mantenia els granollerins amb un marge de seguretat que oscil·lava entre els 8 i els 10 gols. Solé –màxim golejador del partit amb vuit gols– i De Toledo –cinc gols– van destacar en atac, a banda dels joves Marc Cañellas i Mamadou Gassama –nou gols entre tots dos–, que van disposar de més minuts –el de Palautordera va sortir d'inici com a director de joc i Mamadou va marcar en totes les accions de llançament.
El nivell de joc dels de Viver no va tenir cap davallada i, aprofitant la rendició del Benidorm als últims minuts, va aconseguir tancar el partit amb una màxima diferència de catorze gols (38-24).

El do de l’efectivitat

L'EC Granollers goleja per 0 gols a 4 el Cerdanyola amb dos gols de Cano
Eduard Batlles

Després de set jornades a la Tercera Divisió, l'EC Granollers no sembla un equip novell a la categoria. Els homes entrenats per Albert Garcia van aconseguir aquest diumenge la victòria al camp del Cerdanyola del Vallès per un contundent 0 a 4. Cano, amb dues dianes, Zamorano i Bauli van ser els golejadors d'un Granollers que se situa quart amb 14 punts
El Cerdanyola va dominar el partit en els primers compassos de la primera, va tenir més possessió de la pilota i va disposar de bones ocasions. Una línia defensiva molt ben col·locada i un Ortega molt encertat van evitar el primer dels locals. Tot i el penal fallat per Didi a l'equador de la primera, el Granollers va començar a tenir el control del partit i, si no hagués estat per una aturada providencial de Pociello, el Granollers hauria marxat al descans amb avantatge a l'electrònic.

Didi és objecte d'un penal que ell mateix va fallar, llançant-lo a les mans de Pociello (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
A la represa, els de Garcia van continuar dominant el partit, amb més possessió i trepitjant en més ocasions l'àrea rival. Cano, de cap, al minut 57, va fer el primer aprofitant una bona centrada de Duran des de la dreta. Aquest primer gol no va fer reaccionar el Cerdanyola, que va ser molt més tímid que a la primera. A la sortida d'un córner, i després de tres o quatre rebots, Zamorano va fer el segon; i Cano, només sis minuts després i gràcies a una falta de comunicació entre Barriendos i el porter Pociello, va fer el tercer. El Cerdanyola, més amb cor que cap, va buscar el gol, però un altre cop des de la cantonada, Bauli, de cap, va fer el quart i definitiu gol
"Sabíem que anàvem a un camp on costa molt fer gols i hem estat molt seriosos en tots els aspectes", explica Garcia. En els 90 minuts de diumenge, el Cerdanyola va encaixar els mateixos gols que en les sis primeres jornades de lliga. Una dada que reflecteix l'efectivitat del Granollers en aquest matx.