dijous, 27 d’abril del 2017

L’Esport Club venç i té la permanència més a prop

Cano dona els tres punts als d'Albert Cámara en transformar un penal
Xavi Mas

L'Esport Club Granollers va aconseguir una important victòria, davant el FC Santfeliuenc, gràcies a un solitari gol del davanter Carlos Cano, de penal. Àlex Gil va ser objecte de penal al minut 14 i el davanter centre de l'equip granollerí –va ser el millor dels de Cámara durant tot el partit– va transformar-lo en l'únic gol d'un partit marcat pels nervis d'ambdós equips. Els granollerins perquè amb la victòria gairebé allunyaven del tot el fantasma del descens –ja han aconseguit evitar el descens directe, però els faltarien dos punts per tal d'evitar les posicions que podrien comportar els descensos no compensats– i el Santfeliuenc perquè hi està ficat de ple –fins a tres equips de Segona B podrien baixar i, per tant, arrossegar tres equips més de Tercera a Primera Catalana.
L'Esport Club va fer un bon inici de partit, amb un primer quart d'hora on va disposar de diverses ocasions de gol sense èxit, fins que, en una internada a l'àrea per la banda esquerra, Àlex Gil va ser objecte d'un penal molt innocent, per part de Víctor Márquez. Cano no va fallar i va marcar el que acabaria sent l'únic gol del partit. Després del gol, el partit es va equilibrar, amb domini altern i amb el Santfeliuenc creant perill a pilota aturada.

El porter de l'Esport Club Víctor Manuel Colchero surt per aturar una centrada dirigida al cap de Zárate (Fotografia: TONI TORRILLAS)
En tornar dels vestidors semblava que el Granollers posava pausa al partit, amb un major control de la possessió i buscant les descàrregues de Cano cap als extrems –Hidalgo o Carrillo–. Carrillo va tenir l'oportunitat més clara, al minut 52, però després de fer un bon control orientat va fallar estrepitosament en el remat.
Va ser a partir d'aquest moment que el Santfeliuenc va capgirar la dinàmica i va passar a dominar i a crear perill. I el perill sempre arribava amb passades llargues en què la defensa granollerina i el porter Víctor Colchero no van estar del tot encertats. Els nervis pel mínim avantatge va provocar indecisions en diverses jugades, i aquestes indecisions van conduir a ocasions de gran perill, la més clara de les quals, al minut 63, –malentès entre Sergi Valls, que no va refusar amb el cap, i Colchero, que no va arribar a temps, i Zárate va provar una vaselina, de cap, que va anar al travesser.


Publicat el 24 d'abril de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El CB Granollers perd l’últim partit a casa

David Garcia i Ferran Nadal, que deixen l'equip, s'acomiaden de la seva afició
Xavi Mas

El CB Granollers va acomiadar-se de la seva afició amb una derrota (58-67) en un partit en què el CB Vic-Universitat de Vic va ser un pèl superior i en què s'hi jugava més –una victòria li assegurava jugar les fases d'ascens mentre els granollerins fa setmanes que no tenen cap mena d'al·licient–. El partit, a més, va servir per acomiadar dos jugadors que deixen l'equip: David Garcia i Ferran Nadal.
La diferència que el Vic va agafar al primer quart, amb un atac més fluid, encertat i amb major domini sota els taulers, va acabar essent decisiu. Els de Manel Blanco van anar a remolc durant tot el partit i això els va penalitzar en excés, sobretot en jugades d'atac precipitades que acabaven en pèrdua de pilota o en llançaments mal seleccionats i sense opció a rebot.
Els triples de López –2–, Schröder i Garcia al segon quart van permetre empatar a 23 després d'acabar perdent de deu (9-19) al final del primer quart, però tot just empatar, el Vic va tornar a escapar-se, amb triple inclòs de Garrote, màxim encistellador vigatà.

Dani Cabañas intenta superar la defensa de Joel Rodríguez, del CB Vic (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
En tornar del descans els de Blanco van sortir amb més intensitat i va ser, sens dubte, el millor quart dels granollerins. No tant pel que fa a l'atac –19 punts– sinó per deixar el Vic amb tan sols 14. Els triples de Nadal –màxim encistellador del partit amb 19 punts– i López van situar l'equip a cinc punts (46-51), resultat que es va mantenir fins a l'inici d'un darrer quart d'anades i vingudes i jugades de lluïment individual –dues esmaixades del vigatà Àlex Pou, una de Nadal i alguns taps–. A 20 segons del final, amb el partit resolt, Blanco va canviar Nadal –marxa a Austràlia–. El públic, dempeus, el va ovacionar com feia temps que no es veia al pavelló del carrer Girona.


Publicat el 24 d'abril de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Derrota mínima a Màlaga

El KH-7 té una última opció per empatar però estavella per dues vegades la pilota al pal
EL 9 NOU

El KH-7 BM Granollers va tenir opcions de victòria fins al final però dos gols seguits de Soledad López als últims quatre minuts i la manca d'encert en l'últim atac van donar la victòria al Rincón Fertilidad Málaga per la mínima (23-22). Va ser un partit en què al KH-7 li va costar trobar la cohesió defensiva central en el joc de l'equip andalús amb el pivot i que el va obligar a jugar tota la segona part a remolc.
Va ser un partit complicat, de joc feixuc davant un rival que utilitza molt el contacte físic i que no va ser gaire penalitzat. A l'equip de José Luis Villanueva li va costar defensar els dos contra dos amb la pivot –Paula García– però, malgrat tot, va mantenir el partit equilibrat, amb diverses alternances al marcador durant tota la primera meitat. Amb el partit empatat a 11, el Rincón Fertilidad Málaga va aconseguir dos gols de marge, aprofitant l'exclusió de Hatou –la tercera per les granollerines per només una del Màlaga– i els va mantenir en arribar al descans.

La pivot del KH-7 Kaba Gassama demana la pilota a Laura Steinbach en una acció d'atac del partit de dissabte a Màlaga (Fotografia: ÁLVARO CABRERA)
Un parcial de 2-0 de sortida va permetre l'equip malagueny escapar-se de quatre gols, diferència que va mantenir una bona estona durant una fase de partit amb intercanvi de gols. Passat el quart d'hora de la represa, el KH-7 va fer un parcial de 0-4 que empatava el partit a 20. A partir d'aquí, la igualtat va ser màxima i només es va trencar al final amb dos gols de López. El KH-7 va tenir un últim atac per empatar però va estavellar per dues vegades la pilota al pal.
Ara l'equip ja es concentra en l'eliminatòria de quarts de final de la Copa de la Reina del proper dissabte, contra el Mecalia Atlético Guardés.


Publicat el 24 d'abril de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Mollet trenca una ratxa de cinc derrotes seguides amb una victòria a domicili

EL 9 NOU

El CF Mollet UE va aconseguir trencar la dinàmica negativa en la qual es trobava immers –cinc derrotes consecutives– amb una clara victòria al camp del Ripollet. Llobet, Masip i Jandro van ser els autors dels gols que van portar l'equip de David Ortiz a la victòria per 0 gols a 3 i que els fa pujar fins el setè lloc.
Els d'Ortiz van encarrilar el partit ben aviat amb el gol de David Llobet al minut cinc; Arroyo va fer una passada llarga i Llobet, més llest, va aprofitar el malentès entre la defensa i el porter Llaveria per marcar de vaselina. La primera part, però, va tenir poc futbol i molta brega, amb una sola ocasió pel Ripollet –remat desviat d'Iván Peralta al minut 18– i una altra del Mollet, també de Llobet, que no va encertar a rematar una bona centrada de Chipi al minut 39.

Jandro, Arroyo i Édgar -d'esquerra a dreta- celebren el tercer gol aconseguit pel mateix Jandro al minut 83 (Fotografia: JOAN TURA)
El Ripollet va fer un pas endavant en la represa, intentant buscar l'empat –té el descens a tocar i pot veure's immers en els descensos no compensats– però va ser el Mollet qui va aconseguir el 0-2, al minut 69; Juan Pérez va fer efectiu un llançament des de la cantonada i després d'una sèrie de rebots, Masip va fer una rematada acrobàtica que va anar al fons de la xarxa. Aquest gol va fer que el Ripollet s'enfonsés definitivament i al minut 83 Jandro va aconseguir un gran gol per rematar la feina amb un xut des de 30 metres.


Publicat el 24 d'abril de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Recanvis Gaudí Mollet es proclama campió de grup

L'equip d'Àlex Terés s'exhibeix en l'últim partit a casa
EL 9 NOU

Al Recanvis Gaudí CB Mollet li feia falta una victòria per assegurar-se el liderat del grup –les fases d'ascens ja les tenia assegurades– i els d'Àlex Terés la van aconseguir en l'últim partit a casa de la lliga regular. A més, ho van fer de la millor manera possible, amb una exhibició ofensiva davant el CB Cerdanyola al dia, cuer amb només sis victòries, a qui van vèncer per un rotund 104 a 71. El tir exterior –deu triples pels tres del Cerdanyola– i el rebot –44 del Mollet pels 22 del Cerdanyola– van ser la clau d'una victòria que els molletans van encarrilar al segon quart.
Després d'un primer quart equilibrat, amb poca defensa i molt atac, va ser al segon quan els de Terés van trencar el partit, amb un parcial de 30 a 12. Al tercer quart va tornar la igualtat, amb un empat a 19 que va conduir a una nova exhibició ofensiva al darrer quart –parcial de 29 a 16– en què el Mollet va poder superar els 100 punts.

Els protagonistes

Publicat el 24 d'abril de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)