dimarts, 4 de febrer del 2020

Partidàs d’un KH-7 que té els quarts de final a tocar

L'equip de Robert Cuesta deixa l'eliminatòria encarrilada amb 13 gols de marge (19-32)

"No es pot dir blat fins que no és al sac i ben lligat", com diria la dita. Però 13 gols de renda i la tornada a casa, per defensar-la –o rematar-la– davant l'afició del Palau, és un guió que ni en el millor dels somnis es podia esperar. El KH-7 BM Granollers, que venia de dues victòries a domicili –Rocasa Gran Canaria i Rincón Fertilidad Málaga– culminava la gira de viatges en deu dies –Canàries-Màlaga-Ostrava, amb un petit parèntesi de dia i mig a Granollers– amb una contundent victòria per marcar territori (19-32) i apropar-se als quarts de final de la Challenge Cup.
El KH-7, en una clara dinàmica ascendent de resultats, continua fent història en el seu debut europeu. Les noies de Robert Cuesta van fer tot un recital defensiu, amb una segona part espectacular en què tan sols van encaixar cinc gols. Les alternatives defensives i la gran actuació sota els pals de Marta Mera van permetre que l'equip pogués marcar el ritme de joc que més li convenia, buscant sempre la millor opció, ampliant de mica en mica la distància fins als 13 gols finals.
A l'inici del partit el Poruba va fer mal amb les seves jugadores exteriors –sobretot l'esquerrana Silvie Polásková– i corrent el contraatac després de pèrdua de pilota de les granollerines. Dos d'aquests contraatacs seguits –de la pivot Barbora Zemanovicova i l'extrem Marie Smidakova– van donar el màxim avantatge del partit al Poruba (7-4), que va ser replicat ràpidament pel KH-7 amb Kaba Gassama i les extrems Ona Vegué i Ana González com a protagonistes.

Les jugadores del KH-7 BM Granollers celebren a Ostrava que tenen els quarts de final de la Challenge a tocar (Fotografia: BM GRANOLLERS)
Amb l'empat a 7 el tècnic local va demanar temps mort però el KH-7 va ampliar el parcial fins a un 0-5 –Guarieiro i Vegué– que el deixava amb dos de marge (7-9). Aquest marge el va mantenir entre el quart d'hora de joc i el descans, amb un parell d'empats del Poruba –a 11 i a 13– sense deixar que es tornés a posar al davant. Un parcial d'1 a 4 als últims cinc minuts va conduir a un 14-17 en arribar al descans, que es va ampliar encara més tot just tornar dels vestidors.
Les diferents variants defensives plantejades per Cuesta en la represa van sorprendre l'equip txec, que va cometre moltes errades en atac. En poc més de deu minuts el KH-7 va deixar el partit vist per sentència arribant a 10 gols de marge. El Poruba, que quan aconseguia superar la defensa granollerina es topava amb una gran Marta Mera sota pals, es va anar empetitint sense trobar la manera d'aturar l'atac granollerí, molt variat. Gassama guanyava la partida una i altra vegada a les seves defensores, l'atac exterior amb Guarieiro, Sarandeva i Lepère va funcionar força bé, i si les circulacions eren llargues, Vegué i González als extrems també tenien bones opcions de llançament.

El post-partit
Tretze gols són una bona renda, però no és definitiva. (Robert Cuesta)
L'entrenador del KH-7, Robert Cuesta, no vol llançar les campanes al vol encara. Segons el tècnic, el resultat de dissabte no s'ajusta al nivell de l'equip rival. "Hem aconseguit esmorteir les seves millors armes, però ara estudiaran on els hem fet mal i al Palau veurem com surten", va afirmar a aquest periòdic. "Tretze gols són una bona renda, però no és definitiva", va afegir.
Cuesta va admetre que al principi l'equip txec els havia fet mal perquè en defensa estaven massa planes. "Quan hem aconseguit ajustar-nos defensivament el panorama ha començat a canviar", va dir. "Jugant amb doble pivot no ens han fet tant mal com pretenien perquè hem aconseguit recuperar alguna pilota i a la segona tan sols ens han fet cinc gols", va explicar. "La porteria ha estat molt bé i la defensa ha estat perfecta", va afegir.
L'equip tornava diumenge de la República Txeca i donava per tancada la marató de viatges en quinze dies. Dimecres, al Palau, rebran el Mecalia Atlético Guardés en un altre partit vital a la lliga, i diumenge qui visitarà el Palau serà l'equip txec. Moment per continuar fent història a Europa.

Publicat el 3 de febrer de 2020 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)