dimecres, 29 d’abril del 2015

Lliçà de Vall i Caldes empaten en un derbi ensopit

Tota l'acció del partit es concentra als últims minuts de la primera part
Lliçà de Vall i Caldes van empatar a 2 en un partit força ensopit, amb molta pilotada llarga sense concreció i que va localitzar gran part de l’acció als últims cinc minuts de la primera meitat. L’empat apropa el Lliçà a vuit punts de la fase d’ascens –per la derrota del Peña San Pedro, segon– i una mica més el Caldes a la permanència.
El Lliçà es va avançar, de penal, al quart d’hora de joc. Al minut 41 Pol Martí va empatar amb una gran jugada individual –control, barret i volea–, Kirian va marcar el 2-1 tot seguit i el mateix Pol Martí, de vaselina, va fer l’empat a dos, al temps afegit de la primera meitat.

El central del Caldes Quim Ruiz talla acrobàticament una passada del Lliçà de Vall (Fotografia: RAMON FERRANDIS)

Publicat el 27 d'abril de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

La permanència, més a prop

El BM la Roca venç el Meridiano Antequera en un final ajustat i té la salvació a un punt
L’objectiu de la permanència cada vegada està més a prop per al BM la Roca de Guillem Estapé. L’equip roquerol es va imposar per dos gols (24-22) a un altre dels rivals directes en aquesta lluita, el Meridiano Antequera –a qui ha avançat en la classificació tot i estar empatat a punts– i, amb les derrotes de la resta de rivals de sota –Torrelavega i Amenábar Zarautz–, se situa a tan sols un punt de la salvació –tenen al Torrelavega a quatre punts més el goal-average quan tan sols queden sis punts en joc.
Els d’Estapé intentaran aconseguir aquest punt la propera jornada, a la pista del Viveros Herol BM Nava, que s’hi juga la promoció d’ascens, i si no ho aconsegueix tindrà una nova opció a casa, contra el BM Barakaldo, rival directe que ara està un punt per sota dels roquerols.
El partit va ser de nervis i de tensió, amb dos equips que buscaven el mateix objectiu –de fet, una victòria de l’Antequera hauria salvat matemàticament l’equip andalús–, i el marcador va reflectir aquesta tensió amb un marcador ajustat i amb alternances d’uns i altres. El BM la Roca va començar dominant amb gols de Deumal des de l’extrem i de Morales en un contraatac però l’Antequera va capgirar el marcador de la mà d’un inspirat Alexis Rodríguez –tres gols gairebé seguits–. Les pèrdues de possessió i els gols es van anar succeint fins que els roquerols van desaprofitar la primera superioritat numèrica del partit.

Mario Martínez arriba a sis metres en una acció d'atac de la segona part (Fotografia: TONI TORRILLAS)
Del 6-5 es va passar al màxim avantatge de l’Antequera de tot el partit (6-8), alegria que als andalusos els va durar poc perquè les aturades de Pau Puget i les recuperacions defensives van permetre als d’Estapé capgirar el marcador i agafar un màxim avantatge de quatre gols (12-8) que es va reduir a tres en arribar al descans.
Final d’infart i afició entregada
Només començar la segona part l’Antequera es va posar a un gol (13-12), però els d’Estapé van resistir en inferioritat –exclusió de Vaquer– i van mantenir-se per davant, amb avantatges d’un o dos gols gràcies a les bones intervencions de Puget sota els pals –la primera de les set de la segona part, en un llançament de penal.
Amb el marge ampliat a tres gols els d’Estapé van desaprofitar sis atacs per posar-se quatre gols amunt i, a mig minut del final, l’Antequera es va posar a un gol (23-22). Morales, amb el 24-22 des de l’extrem, va fer esclatar d’alegria una afició totalment entregada.

El tercer lloc i l'EHF, al sac

El Fraikin BM Granollers recupera el to defensiu i venç el Bada Huesca amb comoditat
El Fraikin BM Granollers ja pot respirar tranquil. Davant el Bada Huesca els de Carlos Viver no només van aconseguir el punt que els faltava per assegurar-se el tercer lloc i la participació europea de la temporada vinent, sinó que ho van fer recuperant el bon joc, la defensa que els ha caracteritzat durant bona part de la temporada i, en certs moments, el joc de cara a la galeria. Els granollerins van encarrilar el partit a la primera meitat i el van sentenciar a la segona amb un parcial de 9-0 demolidor.
El partit va començar equilibrat, amb intercanvi de gols i amb Jose Guilherme de Toledo molt fi en atac i Pejanovic sota els pals. L’intercanvi de gols, en primera instància, va afavorir l’Osca amb avantatges mínims contrarestats per Toledo. La igualtat es va mantenir fins l’empat a 7, moment en què els granollerins van obrir una escletxa al marcador gràcies a un parcial de 4-0 amb dos gols espectaculars de Grundsten i De Toledo.
Els aragonesos, després d’un temps mort, van aconseguir estabilitzar de nou el joc i l’avantatge de quatre gols es va mantenir en arribar al descans (16-12) i durant els primers minuts de la represa. Després d’un altre gol de De Toledo –màxim golejador amb nou gols–, el Huesca es va apropar a tres gols (21-18), tot i que la victòria mai va perillar.

José Guilherme de Toledo, molt inspirat, va ser el màxim golejador del partit (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
PARCIAL DE 9-0
El marge de tres gols es va mantenir pocs minuts, en part perquè el Fraikin, amb una defensa molt intensa, va fondre els ploms del Huesca en atac –va estar tretze minuts sense marcar–, aprofitant-ho per marcar un parcial de 9 a 0 que va acabar de trencar el partit mentre els aragonesos es rendien a l’evident superioritat granollerina.