dijous, 4 d’abril del 2019

El KH-7 perd contra el Zuazo i s’allunya d’Europa

L'equip fa un bon inici de partit però va a remolc tota la segona part
EL 9 NOU

El KH-7 BM Granollers va fer un passet enrere en les seves aspiracions de ser a Europa la temporada vinent en perdre a la pista del Zubileta Evolution BM Zuazo per 29 a 27. L'equip de Robert Cuesta, amb la derrota, es manté en la sisena posició amb 24 punts, però ara té el quart lloc a tres punts, després de la victòria del Mecalia Atlético Guardés contra el BMC Liberbank Gijón (25-24).
Les granollerines van fer un bon inici de partit a Barakaldo, amb un parcial de 0-3 i amb Giulia Guarieiro com a protagonista –els tres gols van ser seus–. Després, però, el Zuazo va reaccionar, Guarieiro només va aconseguir un gol més en la resta de partit i el marcador es va equilibrar. El KH-7 es va mantenir al davant al marcador fins passat el minut 20, amb el 6-7 aconseguit per Kaba Gassama. La remuntada local les va portar a guanyar de dos gols (12-10), renda que el KH-7 va neutralitzar amb un parcial de 0-3 (12-13) per acabar arribant al descans amb empat a 13.

Kaba Gassama i Judith Vizuete aturen una jugada d'atac d'Estíbaliz Velasco (Fotografia: VALENTÍN GONZÁLEZ DE GARIBAY)
A l'inici de la segona va ser el Zuazo qui va portar la iniciativa al marcador. Aprofitant alguna pèrdua en atac de les granollerines i algun error en el llançament, el Zuazo es va posar tres gols amunt (17-14) i va arribar a un màxim avantatge de quatre –20-16 i 21-17–. Amb canvis defensius i trobant Kaba Gassama, el KH-7 va tornar a empatar el partit (23-23) i va mantenir la igualtat fins que, amb l'empat a 25, l'exclusió de Gassama va permetre al Zuazo agafar dos gols de marge que va mantenir fins el final.

Publicat l'1 d'abril de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Fraikin tanca l’EHF amb una victòria contra el GOG

La victòria dels d'Antonio Rama (34-31) deixa l'equip danès fora d'Europa
EL 9 NOU

El Fraikin BM Granollers es volia acomiadar d'Europa de la millor manera possible i ho va fer al Palau d'Esports, davant la seva afició, i davant d'un GOG que al partit d'anada els havia derrotat clarament i, fins i tot, amb un excés de supèrbia. Tot i que els d'Antonio Rama no s'hi jugaven res –la derrota de la setmana passada a Kiel els havia deixat sense opcions de classificació– van fer un gran partit i es van poder treure l'espina de la derrota de l'anada, aconseguint una victòria per 34 a 31 que, de retruc, eliminava també l'equip danès.
El GOG, segon classificat, necessitava empatar o guanyar per no ser el pitjor segon dels quatre grups. Amb la derrota, es quedava amb sis punts –al grup A el Saint Raphaël en sumava 8 i al grup B el Hannover n'havia aconseguit 7– i el seu rival a la lliga danesa, el Holstebro, del grup C, també amb 6 punts, tenia millor diferència de gols gràcies a la victòria de dissabte contra el Liberbank Cuenca (34-22). Aquesta necessitat de puntuar els va fer cometre algunes errades que, amb el pas dels minuts, es van convertir amb nervis, sobretot a la banqueta.
El partit va començar –després de guardar-se un minut de silenci en memòria de l'exdirectiu del club granollerí Francesc Garrell– amb un GOG que es va posar ràpidament al davant, conscient del seu objectiu. El parcial de 0-2, però, el va respondre ràpidament el Fraikin, que després d'un parell d'errades en atac, va començar a encertar-les. Oswaldo Maestro va ser el primer de connectar bé amb Adrià Figueras, i Pol Valera va sorprendre en més d'una ocasió la defensa danesa. D'aquesta manera el Fraikin va empatar a dos i pocs minuts després es va posar al davant amb el segon d'un parcial de 3-0 que el situava amb dos gols de marge (5-3). Els àrbitres van collar excessivament la defensa granollerina i aviat van començar a caure les primeres exclusions –Ferrer, Antonio García i Popovic a la primera meitat per acabar amb un total de vuit i una vermella directa– però l'encert de la primera línia del GOG va ser intermitent i després d'empatar a 6 el Fraikin va tornar a escapar-se de dos gols.

El jove Pol Valera va ser un dels jugadors més incisius en atac, sobretot a la primera meitat. En la imatge és aturat en falta per Lindenchrone (dreta) i Beck-Hald (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
El GOG feia mal des dels extrems i amb alguna jugada amb el pivot, mentre que els de Rama apuntaven més recursos i un joc més variat en atac. El tècnic danès, Nicolej Krickau, va demanar temps mort al minut 17 amb 10-8 al marcador però no va aconseguir que el seu equip reduís les distàncies més enllà de posar-se puntualment a un gol. Tot i l'exclusió de Popovic el Fraikin es va posar a tres gols després d'una recuperació d'Oswaldo i el primer gol d'Álex Márquez augmentava la diferència a quatre gols (15-11). Els granollerins van arribar a un màxim avantatge de cinc gols (19-14) just abans del descans, i van defensar bé l'última acció d'atac del GOG, que va acabar en un cop franc. Lasse Kjaer Möller, en una acció acrobàtica, va aconseguir, amb el temps complert, superar la tanca defensiva i Bombom Almeida per deixar el 19-15 amb què es va arribar al descans.
A la segona part el Fraikin va aconseguir mantenir les distàncies controlades durant molts minuts, amb un GOG que aconseguia apropar-se a tres gols com a màxim. L'actuació arbitral, molt rigorosa, va continuar collant els granollerins, que van trampejar el caporal com van poder, i van superar fins i tot una doble exclusió de Popovic i Antonio García.
L'equip danès, aprofitant aquest desconcert, es va arribar a posar a un gol (29-28) però un gol de Valera va evitar l'empat. L'intercanvi de gols posterior es va acabar quan Oswaldo va recuperar una pilota i va llançar el contraatac perquè Mamadou Gassama fes el 33-30 just abans de ser expulsat amb vermella directa. Amb el xiulet final l'equip va celebrar la victòria com si d'una classificació es tractés.

El post-partit
Teníem ganes de guanyar i de fer-ho bé. (Antonio Rama)

Al final del partit l'entrenador del Fraikin BM Granollers es mostrava satisfet pel canvi de cara que havia ofert el seu equip respecte al que s'havia vist dimecres, a la lliga Asobal, contra l'Alcobendas. "Dimecres no vam oferir el millor del nostre joc i avui l'equip ha sabut donar-li la volta a aquesta situació", va dir. Rama va reconèixer que li tenien moltes ganes a l'equip danès, perquè a l'anada el GOG els havia superat clarament i amb algun excés de supèrbia. "Teníem ganes de fer-ho bé, per treure'ns l'espina del partit d'allà, però també per arribar amb bones sensacions a la Copa del Rei, divendres", va assegurar. En aquest sentit, no va amagar que els havia satisfet guanyar perquè, a més, significava eliminar-los dels quarts de final.
Rama va explicar que el grup, i el calendari, no els havia afavorit. "En un grup amb grans equips com són el Kiel i el GOG, tenir un sol partit a casa a la primera volta i que sigui el Kiel ja feia preveure arribar a la segona volta amb pocs punts. A més, a Dinamarca hi vam anar sense l'Antonio i amb la lesió afegida de Lancina a mig partit", va explicar. "El partit d'avui ha servit per demostrar que podem guanyar grans equips", va afegir.
I parlant de la Copa del Rei, Rama va admetre que li tenen ganes a l'Ademar. "Aquesta temporada no els hem guanyat cap partit. Tan de bo ho aconseguim i que arribem a jugar tres partits", va concloure.