dijous, 14 de novembre del 2019

Recital ofensiu del KH-7 per golejar el Sant Cugat

El KH-7 és el segon equip més golejador de la categoria, només superats per l'Adrianenc
EL 9 NOU

Quan portes 22 gols al descans, el més probable és que acabis guanyant el partit i acabis arribant a una bona xifra de gols al final del partit. Això és el que li va passar al KH-7 BM Granollers. El conjunt de Sergio Pozo va fer un excel·lent partit en atac i va acabar vencent autoritàriament el Sant Cugat.
El KH-7 va dominar des del principi del partit. Tant és així, que el Sant Cugat no va disposar de cap avantatge en tot el partit. Els locals van aconseguir trobar el jugador lliure pel llançament en tot moment, mitjançant la passada addicional, una situació ofensiva que els havia faltat en anteriors partits.

Oriol Prat, jugador del KH-7, fent una penetració entre Izan Alonso i Arnau Domingo (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
A l'altre costat de la pista, el Granollers va travar molt amb faltes el joc de circulació del Sant Cugat, que va tenir molts problemes per marcar gols. El partit es va trencar abans de l'equador del primer temps (11-5, min 14). El Sant Cugat també va tenir molts problemes defensius, acostumats a defensar amb un sistema 5:1, la 6:0 va donar moltes facilitats al KH-7, que es va trobar molt còmode. Al descans, la renda ja era considerable (22-13).
El KH-7 va sortir molt fort al segon temps per matar qualsevol intent de reacció de l'equip visitant. Amb el partit ja enllestit al minut 50 (29-18); els dos equips van baixar el pistó i la intensitat defensiva. Els darrers minuts van ser un festival ofensiu per part dels dos equips, el KH-7 va arribar als 40 gols.

Els protagonistes

Publicat l'11 de novembre de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Un debut per somiar

El KH-7 fa un gran partit en l'estrena europea i anirà a Bielorússia amb cinc gols de renda
Xavi Mas

Si jugadores i tècnics del KH-7 BM Granollers havien somiat algun desenllaç del partit històric de diumenge, amb el debut europeu, segur que el somni s'assemblaria bastant a la realitat. Ni els nervis pel debut, ni el potencial ofensiu del rival van esporuguir un equip que va fer una primera meitat espectacular i que, a la segona, va mantenir el tipus davant el desplegament de tot el potencial bielorús. Al final, les de Robert Cuesta van aconseguir una bona renda de cinc gols (34-29) per anar a Bielorússia la propera setmana.
La teòrica superioritat de l'equip bielorús en el tir exterior va ser apaivagada per una defensa granollerina que va començar esperant-les a 6 metres amb alguna sortida i que, de mica en mica, es va anar fent més profunda, i entorpia la circulació de pilota d'un Minsk que es va veure superat i desconcertat. A l'equip de Robert Cuesta totes li ponien i, a més, l'encert en atac va ser gairebé màxim. Així, de mica en mica es va anar obrint forat al marcador fins a arribar a una màxima diferència de 10 gols –19-9 i 20-10.
El Minsk va començar per davant gràcies a un gol de Maria Kanaval en una bona penetració als sis metres, però va ser un gol que va tenir una rèplica incontestable per part granollerina –parcial de 4-0 amb recuperacions de pilota i bones defenses que provocaven els errors del Minsk–. Giulia Guarieiro des de la distància, la connexió amb Kaba Gassama i les obertures a l'extrem per Ona Vegué van ser les armes que més va potenciar l'equip granollerí.
Amb el KH-7 guanyant per tres gols (8-5) el tècnic visitant, Konstantin Charovarov, va haver d'aturar el partit perquè veia que quelcom no els rutllava. Cada vegada el tir exterior del Minsk quedava més desactivat, amb una defensa molt profunda i l'escletxa al marcador, lluny de minvar, va anar creixent. El parcial de 5-0 va fer passar el 6-5 a l'11-5 amb un recital de joc ofensiu del KH-7 que va fer gaudir el Palau.

Robert Cuesta, Jèssica Bonilla i les jugadores de la banqueta s'aixequen per celebrar un dels 34 gols aconseguits diumenge (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
El recital granollerí i, alhora, el desconcert bielorús, començava a la porteria amb Nicole Wiggins i acabava per qualsevol punt de l'atac granollerí. Un recital que va arribar al màxim exponent amb el 19-9 i el 20-10 poc abans d'arribar al descans.
A la segona part Charovarov va plantejar noves situacions, sobretot en l'aspecte ofensiu, i va explotar-les tant com les granollerines els ho van permetre. Van buscar més els extrems, van endurir un xic més la defensa –amb alguna exclusió més que a la primera– i, sobretot, van provar d'atacar força vegades amb atac de 7 contra 6.
A les granollerines els va costar més trobar Gassama i van veure com la diferència baixava perillosament amb els gols de Rudkouskaya, Kudriavtceva i Artsiukhovich. El KH-7 va tenir paciència en atac, va tornar a trobar solucions amb Ona Vegué a l'extrem i van aconseguir parar el cop per endur-se el marge de cinc gols.
"Hem sortit molt motivades, el Palau ha estat espectacular i nosaltres, a banda de competir, hem gaudit molt", va reconèixer Vegué. "A la primera part les hem sorprès amb la nostra defensa i a la segona ho han corregit, però hem trobat solucions", va explicar Cuesta.


El Palau de les grans ocasions vibra amb l'equip

El Palau d'Esports de Granollers va tornar a ser el de les grans ocasions. Unes 1.300 persones van voler acompanyar l'equip en aquesta nova pàgina de la història del club i les de Robert Cuesta els va recompensar amb un autèntic partidàs. Lluita fins a l'extenuació, total superioritat a la primera part i joc espectacular van ser els ingredients que van encendre la metxa perquè les 1.300 ànimes fossin el complement perfecte. "El Palau ha estat de 10", va afirmar la màxima golejadora del partit, Ona Vegué. "Els nostres noms ja estan a la història del club i de l'handbol femení català i l'afició ha volgut estar amb nosaltres", va seguir dient Vegué. "El primer que vull fer és felicitar a l'afició perquè ha estat espectacular, igual que l'equip", va afegir Cuesta, cofoi, al final del partit. Qui tampoc s'ho va voler perdre va ser el president de la Federació Catalana, el cardedeuenc Jaume Fort. "Hem gaudit molt", va dir. "Espero que l'esforç d'avui tingui recompensa a Bielorússia", va afegir.

El públic desplaçat al Palau d'Esports va disfrutar com mai (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Publicat l'11 de novembre de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)