dimecres, 8 de febrer del 2017

El derbi, com de costum

Derrota contundent d'un Fraikin que perd Álex Márquez pel que resta de temporada

Res a fer. Ni cansament ni sorpresa. El FC Barcelona Lassa va tornar a demostrar la seva superioritat a la Lliga Asobal –ja són 107 partits consecutius guanyant–, i al particular que ens ocupa, respecte d'un Fraikin BM Granollers que no guanya l'equip blaugrana, al Palau d'Esports, des de fa 10 temporades.
El partit –el servei d'honor del qual la va fer el pilot Isidre Esteve– va començar torçat, amb la constatació que l'equip de Carlos Viver perdrà pel que resta de temporada el lateral dret Álex Márquez per lesió. Márquez es va torçar el genoll esquerre, durant el partit amistós de diumenge passat contra el Leipzig, i les proves que s'ha fet aquesta setmana han confirmat el trencament dels lligaments encreuats, una lesió que l'obligarà a passar pel quiròfan.
DEBUT ALS 17 ANYS
Amb aquest panorama –lesions de Márquez, Resina i la baixa definitiva de Loncar– Viver va convocar els jugadors del filial Édgar Pérez i Ian Tarrafeta –a qui va fer debutar amb tan sols 17 anys– i va optar per fer jugar Mamadou Gassama com a lateral dret en la rotació amb Jorge Silva.
Les defenses i els porters van ser els autèntics protagonistes de la primera meitat –Pol Sastre va arribar al descans amb un 39% d'encert i Gonzalo Pérez de Vargas amb un espectacular 67%–; els primers minuts van ser escassos en gols i aquests arribaven en llargues elaboracions fins a trobar Adrià Figueras o Cedric Sorhaindo en la posició de pivot. Els homes de Viver van fer una bona defensa però no els va servir de gran cosa per culpa de l'escassa efectivitat en atac. Un parell de gols afortunats de Wael Jallouz i Raúl Entrerríos i un contraatac van servir perquè el Barça obrís el primer forat al marcador al quart d'hora de joc.

El pivot del Fraikin BM Granollers Adrià Figueras va ser un dels jugadors més destacats de l'equip i va ser el màxim golejador del partit amb sis gols (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Les rotacions en atac –entrada de Mamadou, Kasal i del debutant Tarrafeta– tampoc van servir per resoldre la poca efectivitat en atac; amb Figueras –i després Porras– molt ben defensats, el xut exterior s'estavellava una i altra vegada als braços de la defensa blaugrana o a les mans de Pérez de Vargas.
Raúl Entrerríos va fer el 6-12 tot just començar la segona meitat i, acte seguit, Viver va optar per l'atac en superioritat –set contra sis–. El Barça, coneixedor d'aquesta opció, va trobar l'antídot i va forçar moltes pèrdues de pilota d'un Fraikin –tres de les quals van acabar amb gol a porteria buida– que en només cinc minuts ja perdia de deu (7-17). Viver va demanar el seu segon temps mort i, a partir d'aquí, els granollerins van fer un parcial de 7-1, en els millors minuts de joc, que els va apropar a quatre gols. Però no hi va haver continuïtat; un gol de Syprzak i un altre de Víctor Tomàs a porta buida van deixar tot l'esforç granollerí en un no-res, penalitzant tots i cadascun dels errors granollerins amb gols fàcils que van anar eixamplant la diferència fins als 11 gols definitius.
EL QUART LLOC EN JOC, DIMECRES A CONCA
Sense massa temps per reflexionar, els granollerins afrontaran dimecres un altre partit complicat a la pista del Liberbank Ciudad Encantada. L'equip de Conca, després de vèncer dissabte a Osca, ha empatat a punts amb els granollerins, que es mantenen quarts. Una posició que els de Viver hauran de defensar abans de viatjar a Göppingen per començar la fase de grups de la Copa EHF.

L'atac de la primera part ha estat solemnement dolent. (Carlos Viver)

Carlos Viver (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Carlos Viver no estava gens satisfet al final del partit i tenia molt clar el perquè. "El joc d'atac de la primera part ha estat solemnement dolent. Hem estat molt precipitats, i que Gonzalo Pérez de Vargas arribi amb gairebé un 70% d'encert al descans ho diu tot", va dir, rotund. El tècnic granollerí va reconèixer que amb l'atac set contra sis no havien estat fins i va afirmar que es quedava amb el to defensiu i l'estona que l'equip ha tret el punt d'honor. "Defensivament els hem obligat a allargar molt els atacs i, a la segona part, hi ha hagut una estona que l'equip s'ha esquinçat les vestidures i ha anat com un avió. La llàstima és que això s'ha de mantenir més estona, creure-hi", va afirmar. El que sí que el va satisfer va ser el debut d'Ian Tarrafeta. "És un altre jugador jovenet de la casa que ens pot ajudar i que té una carrera molt llarga al davant. El dia d'avui el recordarà sempre", va afegir.
Per la seva banda Xavi Pascual va admetre haver estat molt superiors i va destacar el joc del Fraikin. "És un equip que m'encanta perquè li treu profit a tot. Espero que acabi al més amunt possible, darrere nostre, és clar", va dir.

Publicat el 6 de febrer de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)