dijous, 12 d’abril del 2018

Antonio García torna a casa i vestirà la samarreta del BM Granollers la temporada vinent

El lateral esquerre de la Llagosta, de 34 anys, fitxa pel Granollers on va estar-se 13 temporades
Eduard Batlles

Antonio García és el primer fitxatge per la propera temporada del Fraikin BM Granollers. El lateral de la Llagosta tornarà a la que va ser casa seva durant 13 temporades. "Ja vaig dir el dia del meu comiat que algun dia m'agradaria tornar", explica García. Les negociacions entre el Granollers i Antonio García van començar al desembre i les dues parts han arribat ràpid a un acord.
El club ha fet un esforç econòmic i Antonio García ha rebaixat les condicions que tenia al CSM Bucaresti, on ha jugat aquesta temporada després d'un pas fugaç pel Barça. L'arribada d'Antonio García condicionarà la sortida d'un dels altres laterals esquerre de l'actual plantilla. Vukasin Rakocija té contracte per una temporada més i Rolandas Bernatonis acaba el seu compromís amb el club aquest 30 de juny. Aquesta circumstància fa preveure que el jugador lituà serà el substituït pel lateral de la Llagosta.    
Antonio García, de 34 anys, ha estat set anys fora del Granollers en què ha jugat amb equips com el Paris Saint-Germain, el Pick Szeged o el Copenhague, a banda de ser internacional amb la Selecció espanyola i aconseguir l'or en el Mundial de l'any 2013. "Torno a Granollers molt format, amb una manera d'entendre l'handbol que no tenia abans, totes les experiències a fora amb altres clubs i altres entrenadors m'han format molt", explica García en declaracions a EL 9 NOU.

Antonio García en la penúltima temporada abans de marxar del BM Granollers, l'any 2010 en un partit contra el CAI (Fotografia: NÚRIA TARRÉS)
El jugador de la Llagosta reconeix que té la il·lusió d'un nen per continuar jugant a handbol i fer-ho al Granollers. "Espero adaptar-me ràpid a la plantilla. La base de l'equip està feta, de la casa, i espero sumar tàcticament i tècnicament". García ha signat amb el club fins al 2021, de manera que acabarà el contracte amb 37 anys.
Tornar a prop de casa, amb els seus també ha estat un dels motius de pes per a García per concretar el fitxatge pel BM Granollers. "Quan un jugador està content fora de la pista, a dins suma més i gaudeix més, si t'envoltes de la gent que t'estima tens més motivació i això és el que tinc ganes de reviure", explica el lateral vallesà. 
Un dels grans avaladors del seu fitxatge ha estat el tècnic del primer equip, Antonio Rama, amb qui es coneixen des de fa molt temps. De fet, Rama i García van arribar a jugar junts. "Som molt amics i això ha facilitat la meva predisposició, però deixant això de banda, ara ell és un professional, i ha de buscar el millor per a l'equip", confessa Antonio García
"Va sorgir com una bona oportunitat per bastant menys del que val", explica el tècnic Antonio Rama. En l'aspecte esportiu, l'entrenador del primer equip del BM Granollers destaca que és un jugador molt complet, que aportarà experiència a l'equip. "Té llançament, pot jugar molt bé amb el pivot, defensa, i al vestidor farà molta feina. Coneix a gairebé tothom i té moltes ganes de fer-ho bé", detalla. A Rama no li preocupa l'edat. "S'ha cuidat sempre molt, és molt exigent en el treball individual".

Publicat el 9 d'abril de 2018 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El KH-7 no té pietat del Castelló

L'equip de Robert Cuesta trenca el partit amb un parcial de 0-8 abans del descans
EL 9 NOU

El KH-7 BM Granollers va escombrar de la pista un BM Castelló que lluita per evitar el descens de categoria. L'equip de Robert Cuesta es va imposar per un clar 21 a 34 en una clara demostració de solidesa defensiva i eficiència en atac en un partit en què tot l'equip va poder contribuir en atac.
El partit es va mantenir equilibrat fins passat el quart d'hora de joc. Ambdós equips van jugar molt amb el pivot –Peris per part del Castelló i Kaba Gassama per part granollerina–, traient-ne gols o penals. El Castelló, a un punt de la zona de descens, va aguantar fins l'empat a 9, moment en què les granollerines van aconseguir un parcial de 0-8 (9-17) que va ser definitiu. El tècnic local va demanar un temps mort amb 9-12 al marcador i va canviar la defensa 6-0 a una 3-2-1 però les de Cuesta van saber trencar-la per anar ampliant l'avantatge. En l'última acció abans del descans Cuesta va planificar un atac set contra sis que va sortir bé, i van arribar a la mitja part amb set gols de marge.

L'extrem esquerre del KH-7 BM Granollers Ona Vegué celebra un dels gols del seu equip durant la primera meitat (Fotografia: BM CASTELLÓN)
En la represa ben aviat la diferència va arribar als 10 gols i, en uns últims minuts en què les locals es van rendir, el KH-7 va ampliar encara més l'avantatge.


Publicat el 9 d'abril de 2018 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)