dimecres, 6 de maig del 2015

L'Esport Club Granollers empata però se situa segon en solitari

Aquest empat i la victòria del Júpiter allunya els granollerins a cinc punts del líder
L’Esport Club Granollers no va poder passar de l’empat contra l’Escala i veu com el Júpiter ja li treu cinc punts al capdavant de la classificació. La lectura positiva d’aquest empat és que la victòria del Júpiter va ser contra el Manresa, que estava empatat a punts amb els granollerins i que ara es queda un punt per sota dels de Raúl Matito –ara mateix segons en solitari.
El partit va ser força anivellat, amb ocasions per a ambdós equips, sobretot a partir dels primers 20 minuts, però amb poc encert dels atacants i moments de lluïment dels porters. El pes del partit va correspondre als de Matito, que van tenir molta més presència ofensiva que els empordanesos, malgrat que quan aquests arribaven als dominis del reaparegut Cañadas ho feien amb molt de perill.
Àlex Gil, al minut 24, va ser el primer d’avisar amb un xut llunyà. Juanlu també ho va provar amb poca sort i Oriol Vila va ser qui més s’hi va apropar, amb un xut de falta directa que va fer lluir Bustins. Giménez, al 42, també va fer lluir Cañadas en un llançament de falta.
SEGONA PART MOGUDETA
En la primera jugada de la segona part Bustins va refusar amb el peu un xut creuat d’Almendros des del vèrtex de l’àrea gran i tres minuts després una pentinada d’Àlex Gil, a la sortida d’un córner, va sortir fregant el pal. L’Esport Club buscava el gol però l’Escala s’hi va tornar, avisant primer amb un remat de Muniesa i amb el gol de Baldeh –polèmic perquè els jugadors granollerins van reclamar que no havia entrat. Els de Matito ho van seguir provant i després d’una bona centrada d’Edu Cosme a l’àrea, Bustins va cometre un penal absurd sobre Almendros que Oriol Vila va transformar.

Òscar Almendros va ser objecte del penal que va permetre el Granollers empatar (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Tot just després de l’empat, ni Juanlu ni Novo van encertar a rematar una centrada d’Edu Cosme que es va passejar per l’àrea de l’Escala sense trobar rematador. Després va ser l’Escala qui ho va provar amb un xut de Feixas que va refusar Cañadas amb els punys, i acte seguit Almendros va fer lluir de nou el porter Bustins. L’Esport Club insistia i, al 75, Juanlu i Bauli van desaprofitar una doble ocasió dins l’àrea petita que es va estavellar al pal. L’Escala ho provava a la contra i en pilotes aturades, com un córner al minut 80 en què Cañadas va treure de sota els pals la rematada de Mir. Els de Matito ho van intentar de totes les maneres però la manca d’encert o la precipitació van fer que al marcador es mantingués l’empat a 1.

Els protagonistes

Publicat el 4 de maig de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El CB Granollers haurà de lluitar fins el final

Els de Cesc Jané perden contra el Sabadell i es jugaran la permanència en l'última jornada
El CB Granollers haurà d’esperar a l’última jornada per saber si ha de jugar les fases de permanència o si les evita totalment. El problema és que no dependrà d’ell mateix; els de Cesc Jané necessiten guanyar la propera setmana a la pista del Baricentro Barberà –segon classificat però que no s’hi juga res perquè ja té assegurada la promoció d’ascens a Lliga EBA– i que el Tanino CB Cerdanyola –cuer–, guanyi a la pista de l’Sportwear CB Argentona.
Si aquesta combinació de resultats es produís, el CB Granollers es salvaria, en detriment de l’Argentona, que hauria de jugar la promoció de permanència, mentre el Cerdanyola podria evitar el descens directe i jugar també la promoció de permanència.
Una victòria dissabte contra el Sabadell hauria deixat els de Jané amb una victòria més que l’Argentona, fora de la zona de perill, però amb la mateixa obligació de guanyar l’últim partit per no haver de dependre dels maresmencs. Els granollerins però, van pagar la irregularitat en l’últim tram de partit quan el Sabadell, de la mà de Jonathan Ramírez i d’Ollé, van trencar el partit amb triples de molt lluny o ben puntejats per la defensa granollerina –dos cada un–. El Granollers va dominar el partit durant tota la primera meitat però no el va saber trencar quan en va tenir opció.

Jordi Farrando intenta superar la defensa del sabadellenc Planas (Fotografia: RAMON FERRANDIS)

Els granollerins, tot i començar amb massa nervisvan encaixar un parcial de 0-7 de sortida– van saber calmar el seu joc i, de mica en mica, redreçar el rumb a base de bones defenses i encert ofensiu. Un triple de Serra –en va fer dos seguits en una sèrie de vuit punts consecutius– va servir per empatar a set. Els granollerins van asfixiar els sabadellencs, que van començar a fallar i perdre pilotes, i van aconseguir capgirar el marcador amb un parcial de 18 a 2 (18-9). Al segon quart el Sabadell va fer un intent d’apropar-se al marcador però l’aparició de Denis –tretze punts, deu al segon quart– va conduir el Granollers a un màxim avantatge de 14 punts (41-27).
A l’inici de la segona part els granollerins van disposar d’un màxim avantatge de 15 punts (50-35) que el Sabadell va capgirar gràcies a Ramírez –23 dels seus 31 punts van ser a la segona part– i Ollé, amb un triple a l’inici de l’últim quart i el definitiu 76-88.

Els protagonistes

Publicat el 4 de maig de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)