dimarts, 5 de novembre del 2019

El Fraikin retroba la victòria al Palau

L'equip d'Antonio Rama derrota l'Anaitasuna el dia en què debuta el jove Jan Gurri

Dues derrotes i un empat eren un pobre bagatge per a un Fraikin BM Granollers que acostumava a fer-se gran al Palau d'Esports. Tocava, doncs, canviar la dinàmica i començar a sumar de dos en dos davant l'afició. Divendres va ser aquest dia.
Malgrat els condicionants de darrera hora –Nico Bonanno va tornar lesionat de jugar amb la Selecció de l'Argentina i Marc García s'havia lesionat a l'espatlla esquerra durant l'entrenament de dimecres– l'equip d'Antonio Rama va tornar a fer un partit molt seriós i complet –com ja havia fet feia dues setmanes a Puente Genil– i va desfer-se, amb relativa comoditat (32-23), d'un Helvetia Anaitasuna que també rondava la part baixa de la classificació –abans del partit partien empatats a punts–. La victòria situa els granollerins a mitja taula –vuitens, amb 7 punts–, just abans d'afrontar el complicadíssim partit d'aquest dimarts, a Artaleku, contra el Bidasoa Irun.
Com sempre, un dels protagonistes va ser Adrià Figueras, que va tornar a ser el màxim golejador del partit amb vuit gols, però també van ser protagonistes el porter Pol Sastre amb les seves 17 aturades –va aturar tres dels quatre penals que li van llançar i va acabar amb un 42% d'encert– i el jove central de la base Jan Gurri, a qui Rama va fer debutar i a qui els companys, en un gran detall, van permetre estrenar-se com a golejador deixant-li llançar el penal que suposava el 31-22.
L'extrem del Fraikin BM Granollers Sergi Franco culmina una jugada de contraatac en un dels seus dos gols (Fotografia: JULIÁN VÁZQUEZ)
El Fraikin va manar al marcador durant tot el partit, a excepció del 7-8 del minut 17, un domini que es va fonamentar en una bona defensa –el centre defensiu amb Ivan Popovic i Drasko Nenadic va respondre molt bé– i l'encert sota els pals, que van permetre l'equip córrer al contraatac com feia partits que no passava. L'Anaitasuna, que no va estar massa fi en atac, es va mantenir dins del partit gràcies a la gran actuació del seu porter, el gegant danès Patrick Nicolai Bols –11 aturades per un 31% d'encert–. Els navarresos van anar fent la goma fins a posar-se al davant amb el 7-8, moment en què el Fraikin els va clavar un parcial de 6-0 que semblava encarrilar la victòria per als granollerins (13-8).
Dos errors encadenats, als últims minuts abans del descans, van donar aire a l'Anaitasuna, que va marxar als vestidors perdent només d'un (14-13). El descans va servir als de Rama per conjurar-se de cara a minimitzar els errors i a la segona ho van aconseguir. L'exclusió, tot just començar, del visitant Antonio Bazán va permetre al Fraikin tornar als tres gols de marge (16-13) i poc després recuperar la diferència de cinc (19-14).
El tècnic navarrès Iñaki Ániz va demanar un primer temps mort, al nou de la represa, que no va arreglar res. Tres minuts després, amb el 21-15, va esgotar el seu últim cartutx, amb un altre temps mort i canviant la defensa de la 6-0 a la 4-2 amb Meoki i Vaquer d'avançats, però tampoc no va ser la solució davant un Fraikin que va saber trobar solucions a qualsevol entrebanc que es trobava al davant.
L'Anaitasuna va aixecar la bandera de la rendició molt aviat i el Fraikin va aprofitar-ho per agradar i agradar-se.

El post-partit
Guanyar a casa era un repte i ho hem aconseguit. (Antonio Rama)

Antonio Rama estava doblement satisfet al final del partit; per haver guanyat a casa i per la solvència amb què s'havia assolit. "Guanyar a casa era un repte i ho hem aconseguit", va afirmar. "La gent volia veure'ns guanyar, i no només ho hem fet, sinó que ho hem fet amb solvència. Això ens donarà confiança", va afegir, amb la mirada posada al partit de dimarts.
Aquestes dues victòries seguides han fet pujar l'equip fins a la vuitena posició. Malgrat que el tècnic no amaga que l'objectiu és ser al més amunt possible, Rama és conscient que cada any és més complicat. "Cada any perdem jugadors importants i a la resta d'equips hi ha grandíssims jugadors. Hem de ser conscients de la realitat de l'equip", va concloure, a tall de reflexió.

Jan Gurri a punt de llançar el penal amb el qual s'estrenava com a golejador (Fotografia: JULIÁN VÁZQUEZ)
Un dels protagonistes del partit va ser Jan Gurri, que va debutar a l'Asobal. "És com un somni. Ho estàs treballant de petit i finalment arriba. El gol, a més, és un premi afegit", va dir el jove central.

Publicat el 4 de novembre de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)