dissabte, 13 de febrer del 2016

El KH-7 reforça el lateral i l'extrem dret amb Priscila Donato

En un primer moment Priscila Donato va arribar a Granollers per acompanyar i ajudar el seu marit, Fernando Zeba Pacheco, a adaptar-se al seu nou equip. Però la nostàlgia de la competició i la necessitat de José Luis Villanueva de complementar una posició que tenia un xic coixa van acabar en una oferta que la jugadora brasilera no va poder refusar i que va culminar aquest dilluns a la seva presentació com a nova jugadora del KH-7 BM Granollers.
“Vaig arribar aquí per donar suport al meu marit i per conèixer la ciutat. Quan vaig saber que també tenien un equip femení em vaig oferir per entrenar”, va explicar Donato. I una cosa va portar a l’altra. “Vaig convèncer el tècnic, les jugadores em van rebre amb els braços oberts i, quan em van oferir jugar no m’hi vaig poder negar”, va afirmar. Donato, de 32 anys, en feia tres que havia deixat l’handbol en actiu per poder ser mare –l’Esporte Clube Pinheiros de Sao Paulo va ser el seu últim equip, l’any 2012– i ara el club li ha ofert la possibilitat d’aportar el seu bagatge a un grup de jugadores joves.

La nova jugadora del KH-7, Priscila Donato (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
La jugadora brasilera, que ja va debutar amb l’equip, al Palau, contra el Prosetecnisa Zuazo –va ser la segona màxima golejadora de l’equip amb cinc gols– es defineix com una jugadora ràpida i forta. “Com a bona brasilera, de sang calenta, no desisteixo mai”, va afegir. Donato creu que el nivell de l’handbol femení estatal és molt més elevat que el del Brasil. “Allà hi ha dos o tres equips de bon nivell i la resta tenen un joc molt senzill. Aquí tots tenen un gran nivell. M’agrada molt i estic contenta d’haver pres la decisió de jugar”, va finalitzar.
JUGADORA GLOBAL
L’entrenador del KH-7, José Luis Villanueva, en tenia bones referències pel seleccionador brasiler, el danès Morten Soubak. “L’arribada d’en Zeba a l’equip de Carlos Viver ens va obrir la porta i de seguida vam veure que encaixaria perfectament a l’equip”, va afirmar el tècnic. “Ens pot aportar l’experiència d’haver jugat a primeríssim nivell, la competitivitat pròpia de les brasileres i el domini de dos llocs específics importants per nosaltres, com són el lateral i l’extrem dret, on tindrem més opcions de rotació”, va afegir. “És una jugadora global; ofensivament ens aportarà llançament exterior, penetració i finalització, i defensivament aportarà agressivitat i anticipació, que ens permetrà consolidar el nostre sistema defensiu”, va concloure.

Publicat el 12 de febrer de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Fraikin no té pietat de l'Helvetia

El porter Bombóm Almeida, ovacionat gràcies al seu 40% d'encert sota els pals

Carlos Viver esperava un partit molt complicat contra l’Helvetia Anaitasuna –venia de disputar-li 50 minuts al Barça a gran nivell–, diferent del partit d’anada en què els seus homes van decidir el partit gràcies a un bon inici, però a la pràctica, els granollerins van pràcticament calcar el desenvolupament del partit i, amb un parcial de 8-2 en poc més de deu minuts, van encarrilar el partit. El duel, doncs, va deixar sensacions diferents als dos equips, que aquest cap de setmana debutaran en la fase de grups de la Copa EHF.
Viver va començar el partit amb una primera línia formada per Teixeira, el nou fitxatge Zeba Pacheco i Arnau Garcia, i l’aposta li va sortir bé; la pilota va circular ràpid, l’atac va ser fluid i l’encert, màxim –set gols als primers vuit llançaments–. Defensivament l’equip també va ratllar a un gran nivell i Bombóm Almeida va avorrir la primera línia de l’Helvetia des dels primers minuts –16 aturades per un 40% d’encert–. Així va ser com el Fraikin va obligar el tècnic visitant a demanar temps mort, quan només s’havien jugat nou minuts i mig, amb un 7-2 al marcador.

Adrià Figueras en una acció de llançament davant Sergey Hernández (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
La dinàmica no va canviar, bàsicament perquè la defensa granollerina va fer que l’atac d’Anaitasuna no es trobés mai còmode –poca connexió amb el pivot Ánder Ugarte i els seus llançadors no van tenir el seu millor dia–, i 10 minuts després el tècnic visitant va tornar a aturar el joc amb un 13-6 favorable al Fraikin.
LA SEGONA MEITAT, DE TRÀMIT
Poc després, els de Viver van arribar a guanyar de vuit gols (16-8), van marxar al descans guanyant de set (18-11) i van matar definitivament el partit gràcies a un parcial de 3-0 –tres gols de contraatac de David Resina després de tres aturades d’Almeida– que situava un clar 21-11 al marcador.
El partit havia quedat vist per sentència, els jugadors del Fraikin van saber contemporitzar el joc i Viver ho va aprofitar per donar minuts a tothom. L’atac va ser menys fluid –l’Anaitasuna hi va contribuir amb diferents canvis defensius– però defensivament no van abaixar la guàrdia i Almeida va seguir molt encertat, i va acabar ovacionat pel públic.
LA MILLOR PREPARACIÓ PER AFRONTAR L’EHF
“Hem fet molt bon partit en defensa i en la porteria i hem sabut aprofitar les opcions de contraatac que hem tingut”, va afirmar Viver al final del partit. “L’equip no ha parat de pressionar durant tot el partit i s’ha sabut adaptar als diferents sistemes defensius que ens ha plantejat el rival”, va seguir. “El partit d’avui és el que millor ens prepara de cara al d’EHF de diumenge”, va concloure, pensant en el Dinamo de Bucarest, líder de la lliga romanesa.