dijous, 12 de març del 2015

Constanta, la ciutat fantasma

L'expedició granollerina, a prop del Mar Negre i ben abrigats pel fort vent i el fred (Fotografia: XAVI MAS)
Constanta, com a ciutat, és l’antítesi de Sant Petersburg. Tot i ser una ciutat costanera –està a la costa del Mar Negre– i amb una certa fama de turística, està força deixada i trista, amb molt poc ambient –un dissabte per la tarda– per ser una ciutat amb més de 300.000 habitants. Edificis abandonats, infraestructures limitades i molta brutícia van ser el denominador comú, tant pels agosarats que van desafiar el fred de primera hora del matí per anar a córrer –la fisio Erola Madrigal, la cap de premsa Meritxell Reina, el directiu Josep Lluís, Pepe, Escurriola i la tresorera Mireia Cammany–, com per l’expedició en bloc quan, durant la tarda de dissabte, va sortir a passejar. La passejada però, va ser molt curta, bàsicament perquè el fort vent va fer que la sensació tèrmica fós, fins i tot, més freda que a Sant Petersburg. Alguns però, van voler apropar-se a l’edifici més emblemàtic de la ciutat, el Casino, malauradament abandonat.
L’equip, que havia fet un entrenament com cal al matí –a diferència de Sant Petersburg–, va fer la passejada de la tarda, els àpats predeterminats i, sobretot, descans –a molts jugadors els convé, degut als múltiples problemes físics que arrosseguen per la concentració de partits.
MAMADOU I GUÀRDIA, S’ESTRENEN A L’EHF
Si fa quinze dies a Sant Petersburg era Marc Cañellas qui s’estrenava en un desplaçament europeu amb el primer equip, aquest cop a Constanta, els que van estrenar convocatòria van ser el porter Marc Guàrdia i l’extrem dret Mamadou Gassama. “Sento molta emoció i, alhora, nerviosisme però del bo”, va assegurar Guàrdia dissabte a la tarda, en una estona lliure que va aprofitar per repassar, en vídeo, les jugades d’atac del Constanta al partit d’anada. “Si em toca jugar, primer agrairé a Viver l’oportunitat que em doni i pensaré només en una cosa: que no entrin pilotes”. Guàrdia va explicar que té com a referents Raül Campos com a jugador i el porter de la selecció danesa, Nicklas Landin, tot i afirmar que ha après molt entrenant amb Gonzalo Pérez de Vargas, Matías Schulz i Pejanovic. Mamadou Gassama, autor del gol 19.000 del club a la Lliga Asobal, també afrontava el possible debut “amb il•lusió. És un somni per tots els qui pugem de la base. Si tinc minuts, espero poder aprofitar-los perquè sóc dels que intenten fer el que han après des de petits i no m’amago”, va concloure.

Els dos debutants, Marc Guàrdia i Mamadou Gassama, en una acció  de l'entrenament de dissabte (Fotografia: XAVI MAS)

Publicat el 9 de març de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Emocionant fins el final

CE LLERONA 7 - UNIF. STA. PERPÈTUA 6 (Dg. 10:30h, Instal·lacions Parroquials Llerona)

Així va marcar Pau Perales el 7 a 5 a favor del Llerona
Partit d'anada i tornada, empatx de gols per part dels dos equips.
Hem començat amb dos gols molt ràpids però, els nostres adversaris, amb dues faltes directes, ens han empatat. Tenien tres jugadors que marcaven la diferència, amb molta força en el xut, però els nostres han estat cabuts i lluitadors. Volien guanyar el partit per tossuderia.
La resta de partit ha es
tat un anar i venir, amb intercanvi de gols, fins al punt de semblar un partit de tennis.
El jugador del Santa Perpètua Adriel Burillo prova una xilena

Set ball, match ball! Última apretada al darrer quart, i victòria final!!!
No ha estat fàcil, s'ha hagut de lluitar molt, però els hem tornat la moneda de la primera volta i els deixem enrere en la classificació.
Felicitats nois!! Avui la vostra act
itud ha estat d'equip gran. I és que sou molt grans!!

Força Llerona!!


Els protagonistes

Crònica: Josep Bru
Fotografies: Esther Mas