dimecres, 11 de març del 2015

L'esforç del Fraikin es queda sense premi

Malgrat les baixes i el mal arbitratge els de Viver acaronen la victòria als últims minuts
Al Fraikin BM Granollers se li va escapar a última hora una victòria que hagués estat clau per, pràcticament, segellar la classificació pels quarts de final. Tot i que a la primera meitat els de Carlos Viver van anar gairebé sempre a remolc, a la segona part va donar la sensació que es podia guanyar; de fet, a tres minuts del final, un gol de contraatac de Juan del Arco va donar el màxim avantatge de tot el partit (25-27), però el Constanta, empès per un pavelló ple a vessar, va capgirar el marcador amb un parcial de 3-0. Els granollerins van tenir opció d’empatar en l’última jugada però els àrbitres van permetre la duresa defensiva del Constanta –no van xiular penal– que va evitar el llançament directe i va forçar una falta amb el temps exhaurit que Solé no va poder transformar.
La primera derrota dels granollerins a la fase de grups mantindrà els de Viver al segon lloc de la classificació –a l’espera del partit d’aquest dilluns del Holstebro contra el Sant Petersburg– però ara a tan sols dos punts de distància de l’equip romanès, que suma la seva primera victòria.
El partit va començar esbojarrat i amb moltes imprecisions; pèrdues de pilota locals i quatre pilotes al pal –una de Cutura i tres del Fraikin gairebé seguides–. Juan del Arco –està en un moment de forma immillorable i va tornar a ser màxim golejador del partit amb vuit gols– es va encarregar d’obrir la llauna amb un xut des de la llarga distància però el Constanta va capgirar el marcador gràcies a l’encert de Dalibor Cutura des del punt de penal –cinc dels seus set gols van ser-ho, quatre dels quals als primers vint minuts.
Fins l’empat a sis els granollerins van mantenir la igualtat amb alternances al marcador, però un llançament de Solé al travesser –quart del partit– i la immediata exclusió de Marc Garcia i el tercer penal a favor del Constanta van ser l’inici d’un parcial de 3-0 que va donar el màxim avantatge del partit a l’equip romanès (9-6). Als de Viver els va costar atacar durant aquesta fase del partit i la valentia de Marc Cañellas en accions individuals va permetre el Fraikin mantenir la diferència a ratlla en arribar al descans.

Marc Cañellas en una de les seves incursions a sis metres que va acabar en gol (Fotografia: XAVI MAS)
REACCIÓ A LA REPRESA QUE QUEDA CURTA
Els granollerins van sortir amb molta empenta tot just tornar dels vestidors, amb una molt bona defensa que va permetre recuperar possessions i fer un parcial d’1 a 4, amb tres dels gols de contraatac, per empatar el partit a 15. El Constanta va mantenir-se per davant al marcador, amb avantatges d’un o dos gols com a màxim, amb una duresa que van patir jugadors com Adrià Figueras o Marc Cañellas i que els àrbitres no van castigar –a la primera meitat van ser molt rigorosos excloent Marc Garcia en dues ocasions, fet que va obligar a Viver a fer-lo descansar.
Després del cinquè penal a favor del Constanta –per només un a favor del Fraikin–, Cutura va aconseguir el 22-20, últim cop que els romanesos es van posar dos gols amunt. Un contraatac de Grundsten va servir per empatar a 22 i poc després Del Arco va posar per davant els granollerins (23-24). A partir d’aquí, l’intercanvi de gols va afavorir el Fraikin –Figueras amb molta sang freda va marcar de vaselina i Blanxart des de l’extrem.
Un llançament de Cutura fora i un contraatac de Buricea al travesser van permetre Del Arco marcar el 25-27 en un ràpid contraatac. Humet va fer el 26-27 i, després d’una pèrdua de pilota en una falta a Solé no xiulada, Toma va empatar a 27 i posteriorment Humet va fer el 28 a 27 que va acabar sent definitiu.

El post-partit:

Hem tingut una opció, molt treballada, però s'ha escapat. (Carlos Viver)

Tot i les baixes per lesió –aquest cop Pejanovic i Toledo no van viatjar– que van obligar Carlos Viver a emportar-se a Romania 15 jugadors molts d’ells tocats, deu dels quals formats a la base del club –va debutar el porter Marc Guàrdia–, la duresa del rival i l’actuació arbitral, el Fraikin va tenir opció de guanyar i Viver va voler transmetre aquest missatge positiu malgrat la derrota. “Hem tingut una opció, molt treballada, però se’ns ha escapat. Ha estat una llàstima”, va dir el tècnic. “La lectura que fem del partit ha de ser obligatòriament positiva perquè l’equip ho ha donat tot, s’ha esforçat al màxim en unes circumstàncies totalment adverses i hem tingut la victòria a tocar”, va seguir. “Al final potser ens ha faltat marcar algun gol més o fer una altra bona defensa però ells han fet un bon parcial final que no hem pogut contrarrestar”.
Malgrat que no sol parlar dels arbitratges, el tècnic del Fraikin va admetre que “el criteri arbitral ha estat molt difícil d’assumir per nosaltres; ens han collat en tot, fins i tot en el joc lent, quan hem jugat més ràpid que ells”. Viver, a més, va destacar l’actuació del porter Popescu: “Ha fet intervencions de molt mèrit en moments clau que ens haurien donat tranquil•litat”, va dir.
Viver donarà descans dilluns a l’equip per tal que es puguin recuperar del cansament i dels cops rebuts i afrontar dimecres “una altra batalla a la lliga davant un rival que es juga les garrofes per no baixar”, va afirmar referint-se al partit contra el BM Aragó.

Carlos Viver durant l'últim temps mort del partit (Fotografia: XAVI MAS)
Juan del Arco va admetre trobar-se “molt bé i amb molta confiança”, però també va voler destacar el paper de tot l’equip: “Estem en un moment molt complicat però els que estem, siguem els que siguem, ho estem donant tot”. Del Arco, com Viver, creu que les opcions de passar a quarts estan intactes i depenen d’ells. “Afrontarem el partit de la setmana vinent a Holstebro com una final”, va afirmar, recordant que el partit de lliga de dimecres no serà gens fàcil: “s’han reforçat i es juguen el descens”.

Publicat el 9 de març de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)