dimecres, 18 de febrer del 2015

El Fraikin remunta a la segona part però acaba empatant

L’estrena a la fase de grups de l’EHF Cup va acabar amb un empat a 28 gols per a un Fraikin BM Granollers que, a la mitja part l’hauria donat per bo, però veient la gran segona meitat es va quedar curt. Els de Carlos Viver van remuntar els cinc gols de desavantatge amb què havien arribat al descans (12-17) i es van arribar a posar tres gols amunt (27-24), a cinc minuts del final i amb situació de superioritat numèrica, però el Team Tvis Holstebro va aconseguir rescatar un punt a l’últim minut.
Als granollerins els va faltar cap fred per jugar les últimes possessions d’atac –un xut al pal de Valadâo i dues aturades del porter Lind a Solé i el mateix Valadâo en llançaments un xic forçats–, sobretot en l’última, en què van tenir 25 segons per marcar i guanyar i no van ser capaços de trobar forat per llançar.
A la primera part, malgrat que els de Viver no van saber com aturar el lateral Michael Nielsen, el partit semblava sota control; però al cap i a la fi el Fraikin s’aguantava gràcies a les genialitats d’Álvaro Ruiz, que va tornar a dirigir el joc esplèndidament i va aconseguir convertir en gol o penal tota pilota que passava per les seves mans –set gols dels deu que va fer van ser a la primera part–. Però l’equip danès va aprofitar totes i cada una de les errades granollerines i, a partir del 10-8 va fer un parcial de 2 a 9 que els va fer arribar al descans amb el màxim avantatge de tot el partit: 12-17.
L’equip havia d’apel•lar a l’èpica, com va passar al partit contra l’Sporting Clube de Portugal, però amb la diferència que contra els portuguesos l’afició va respondre –2.900 espectadors– però dissabte no –només 1.200 aficionats van apropar-se al Palau–. Malgrat això l’equip va canviar d’imatge totalment; va aparèixer Pejanovic sota els pals, defensivament es van tancar espais i es van recuperar possessions, i ofensivament van aparèixer més jugadors –a Ruiz se li van sumar Grundsten, Valadâo i Solé.
DE LA REMUNTADA A LA DESCONNEXIÓ FINAL
La reacció del Fraikin a la represa va escalfar els ànims a un Palau molt fred fins aleshores; un parcial de 10 a 6 va obligar el tècnic del Holstebro a demanar temps mort passat el quart d’hora, encara amb avantatge al marcador (22-23), però els de Viver van seguir pressionant, van empatar a 23 –per primera vegada en molts minuts– amb un gol d’Álvaro Ruiz i van capgirar el marcador amb dos gols seguits de Grundsten (25-24).
A cinc minuts del final els de Viver van agafar el màxim avantatge del partit (27-24), en convertir Solé un penal i amb un home més per l’exclusió d’Oechsler, però de cop i volta van perdre l’encert en atac que havien tingut –un pal i dues aturades de Lind– i l’equip danès ho va aprofitar per tornar a equilibrar el marcador.

El jugador danès Simon Birkefeldt agafa del coll a Jose Guilherme de Toledo (Fotografia: XAVIER SOLANAS)

El post-partit:

Jugant com a la segona part podem fer grans coses. (Carlos Viver)

Al final del partit l’entrenador del Fraikin Carlos Viver no sabia com qualificar l’empat aconseguit. “No és ben bé una sensació agredolça sinó de sentiments oposats”, va començar dient. “A la mitja part hauria firmat l’empat però veient la segona part, crec que podríem haver guanyat”, va seguir. “Només que hagués entrat una bola i teníem el partit”, referint-se a un llançament de Valadâo que es va estavellar al pal, amb 27-25 al marcador i jugant en superioritat.
Viver va reconèixer que a la primera part l’equip no havia estat fi, sobretot en defensa, però que el canvi tàctic els havia sortit bé. “No trobàvem la distància per sortir a defensar Michael Nielsen i, amb la mixta que li hem fet a la segona, tot i que era arriscada, ens ha funcionat”, va assegurar.
DIMECRES VE EL GUADALAJARA A LA LLIGA
Sense temps per descansar, dimecres el Fraikin rebrà al Palau al BM Guadalajara en un nou partit de lliga. Viver creu que jugant com a la segona part “podem fer grans coses encara, tant sigui amb la defensa 6-0 com amb una defensa oberta”.

Publicat el 16 de febrer de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)