dijous, 28 de maig del 2015

Victòria pel Molletenca i 'play-off' per a l'Esport Club

Els molletans surten provisionalment del descens i els granollerins s'asseguren el segon lloc
L’últim derbi vallesà de la temporada va servir perquè el Molletenca sortís –provisionalment– de la zona de descens i perquè l’Esport Club s’assegurés la segona posició alhora que renunciava al títol i a l’ascens directe. En un partit ensopit, amb molt joc al mig del camp i anades i vingudes sense gaire criteri, dos detalls puntuals van desequilibrar la balança a favor dels d’Antoni Filgaira.
Malgrat que la victòria manté l’equip molletà com a 14è de grup, els tres punts sumats li permeten no ser el pitjor 14è dels dos grups –ara ho és el Tàrrega del grup segon– i sortir momentàniament de la zona de descens, tot i continuar en la zona de perill, a una jornada del final.
Per la seva banda, amb la derrota els de Raúl Matito van quedar-se sense opcions d’atrapar el Júpiter i de pujar a Tercera directament però es van assegurar el segon lloc gràcies a l’empat de l’Avià, al seu camp, contra el Lloret (1-1) –ara només el Manresa podria atrapar els granollerins a la classificació però aquests tenen el goal-average favorable.

La primera part va tenir molt joc al mig del camp (Fotografia: EC Granollers)
Els de Filgaira van començar amb una mica més d’empenta i als primers minuts van buscar, amb més assiduïtat que no pas encert, la porteria defensada per Cañadas. La primera ocasió clara, però, va correspondre als de Matito, amb un xut d’Àlex Gil des del vèrtex de l’àrea gran que Yamandú, amb una gran estirada, va refusar a córner quan entrava per l’escaire. El mateix Àlex Gil va rematar fora per ben poc la centrada del córner posterior.
Els granollerins van aconseguir calmar el joc i dominar el mig del camp durant una estona però sense generar angúnies a un Molletenca que va tenir a peus d’Édgar la millor ocasió per desfer l’empat abans del descans; el davanter del Molletenca va trobar-se una pilota morta dins l’àrea gran de l’Esport Club però el seu xut va sortir fregant el travesser.
DUES JUGADES AÏLLADES ANIMEN EL MATX
El Molletenca va ser qui va creure més en les seves possibilitats i va ser qui, al final, es va endur el partit; Xavi Jiménez va avisar al minut 53 amb un xut des de tres quarts de camp –veient Cañadas avançat– que va sortir fregant el travesser, i al 59 Édgar va xutar massa fluix a les mans de Cañadas. Per part granollerina, només una gran jugada d’Edu Cosme que va deixar tot sol Àlex Gil, invalidada per fora de joc, va sobresortir. Mentre els granollerins protestaven el fora de joc, el Molletenca es va plantar a l’àrea de Cañadas i Alberto, amb un xut ras i creuat, va marcar el primer gol.
Els granollerins, que abans de començar el partit ja sabien que eren segons, no van reaccionar i van encaixar el segon a un quart d’hora del final; un xut de falta del Molletenca, des de camp propi, el va pentinar Bruno –es va avançar a tres defensors granollerins–amb un remat bombejat que va superar Cañadas. David Matito, germà del tècnic granollerí
i rival en aquest cas, va poder fer el 3-0 en un xut de falta directa, al 85, que Cañadas va refusar espectacularment, ajudat pel travesser.

Els protagonistes

Publicat el 25 de maig de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El KH-7 diu adéu a una lliga històrica

L'equip perd amb el Rocasa en l'adéu de Raquel Dopico i Sònia Enríquez
L'equip va homenatjar les jugadores que deixen l'equip (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
El KH-7 BM Granollers va perdre l’últim partit de la temporada al Palau d’Esports, davant el subcampió Rocasa Gran Canària per 21 a 32, en un partit que va servir per acomiadar dues jugadores emblemàtiques del club –Sònia Enríquez i Raquel Dopicoi Kristina Logvin, que, malgrat el poc temps que ha estat al club –va arribar al mes de març com a reforç per pal•liar les múltiples lesions a la primera línia– ha deixat molt bones sensacions dins l’equip i en l’afició.
Sònia Enríquez i Raquel Dopico es retiren de l’handbol i Logvin ha fitxat per un equip de la lliga hongaresa. Les tres jugadores van rebre obsequis per part del club i l’ovació dels més de 500 aficionats que van aplegar-se al Palau –també van rebre premis Judith Vizuete, Vizu, com a màxima golejadora de l’equip i Miquel Flores com a màxim golejador de l’equip de Primera Estatal.
L’equip que entrena José Luis Villanueva va fer un bon inici de partit, amb una defensa intensa i replicant cada un dels gols del conjunt canari, tot i anar sempre per darrere al marcador. Les granollerines, després de l’intercanvi de gols inicial, van tenir dues opcions seguides de posar-se per davant amb l’empat a quatre però les va fallar. Tot seguit, la primera exclusió del partit de Hatou Jabby va permetre al Rocasa agafar una petita renda que va mantenir i va ampliar de mica en mica durant la resta del matx.
L’equip canari va agafar una renda de tres gols que les de Villanueva van intentar neutralitzar passat el quart d’hora de joc; es van arribar a posar a un sol gol (8-9 i 9-10) però no van aconseguir empatar i les errades en atac –pèrdues de pilota, llançaments al pal i aturades de Sílvia Navarro– van permetre al Rocasa marxar als vestidors amb cinc gols de marge (12-17).
EXCLUSIONS CLAU A UN I ALTRE BÀNDOL
Les canàries van començar la segona part amb un parcial de 0-3 aprofitant les imprecisions de les de Villanueva en atac (12-20). El partit semblava resolt però les jugadores del KH-7 van seguir lluitant i, aprofitant tres exclusions consecutives del Rocasa –dues de Davinia López i una de Tiddara Trojaola–, van aconseguir un parcial de 5-0 que les tornava a posar dins del partit (17-20).
L’alegria, però, va durar poc; les exclusions de Hatou i Raquel Dopico van permetre al Rocasa trencar definitivament el partit amb un parcial de 2 a 8 (19-28) aprofitant totes les pèrdues en atac de les granollerines per jugar a la contra o treure rèdit de les jugades en superioritat per arribar al 21-32 final.

Les protagonistes

Publicat el 25 de maig de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)