dimarts, 11 de novembre del 2014

Eufòria després de la primera victòria del BM la Roca

El BM la Roca va aconseguir, finalment, la primera victòria de la temporada a la nova categoria. I ho va aconseguir davant el –fins dissabte– segon classificat Zumosol ARS Palma del Río, per 31 a 30, en un partit que va començar dominant a plaer, que se li va complicar a mesura que avançava la segona meitat però que va saber rescatar als últims cinc minuts. Amb aquesta victòria els de Guillem Estapé deixen la cua de la classificació i pugen fins al 13è lloc abans d’enfrontar-se al líder.
Els d’Estapé, amb una defensa 5-1 i a vegades 4-2, van sorprendre un equip andalús que va ser incapaç d’aturar l’allau de joc roquerol durant la primera meitat. La bona defensa, sumada a les intervencions del porter Pau Puget i a l’efectivitat inicial en atac van permetre arribar a un parcial inicial demolidor de 8 gols a 0. El primer gol del Palma del Río no va arribar fins passat el minut 12 de joc, just abans que el BM la Roca agafés per primera vegada un màxim avantatge de nou gols (10-1).
Els andalusos van reaccionar tímidament amb tres gols de Diógenes Cruz però els d’Estapé van igualar la màxima renda de nou gols a sis minuts del descans (14-5), i això va obligar el tècnic visitant a esgotar el segon temps mort, que va servir per retallar distàncies fins al 16-9 amb què es va arribar al descans.
"CANVI RADICAL"
A la segona part la dinàmica va canviar; el Palma del Río va sortir convençut de poder capgirar el marcador i, de fet, ho va aconseguir. El porter López va millorar la seva eficàcia sota els pals i el pivot Da Silva i la primera línia amb Corral, Da Mota i Cruz van portar de corcoll la defensa roquerola. L’empat –a 24– va arribar al minut 51 des de l’extrem –Jesús Morales– i Da Silva i Corral –abans de lesionar-se– van fer un preocupant 24-26 a sis minuts del final. Estapé va demanar temps mort, l’equip va reaccionar amb un parcial de 4-0 (28-26) en tres minuts i després va saber mantenir-lo per desfermar l’eufòria a la graderia.

Els protagonistes

(Publicat al periòdic EL 9 NOU el 10 de novembre de 2014)

Segona victòria del CB Granollers

El CB Granollers va fer el millor partit de la temporada –com a mínim el més complert– i va aconseguir la segona victòria de la temporada contra un CB Vic-Universitat de Vic que va tenir en Del Hoyo el seu millor home. Amb aquesta victòria l’equip de Cesc Jané empata a victòries amb els vigatans.
L’equilibri de forces va durar poc; després del 5-4 va arribar un primer parcial de 6-0 dels granollerins que els va permetre obrir la primera escletxa (11-4) al marcador; una escletxa que va arribar a ser de nou punts passat el minut cinc (15-6), que es va reduir a només un punt (15-14) amb un parcial de 0-8 i que va tornar a ser de nou punts (27-18) en acabar el primer quart.
El pitjor moment dels de Jané va arribar a l’inici del segon quart, amb un seguit d’errades en atac que van permetre el Vic apropar-se de nou a un punt (27-26), però no va arribar a posar-se per davant gràcies a una cistella de Nil Colomer, que va ser l’inici d’un parcial de rèplica granollerina de 13-4. Això va obligar el tècnic vigatà a demanar un temps mort que no va ser efectiu i el Granollers va arribar al descans amb un màxim avantatge de 12 punts.
"MÀXIM AVANTATGE DE 16 PUNTS"
En tornar dels vestidors els de Jané van aconseguir el màxim avantatge del partit (53-37) gràcies a una de les assignatures pendents de l’equip: el rebot. La diferència va oscil•lar entre els deu i els 15 punts i el Granollers va començar l’últim quart amb un esperançador 68-55.
El Vic, amb un triple de Vila i dues cistelles seguides de Del Hoyo –màxim encistellador amb 30 punts, 15 dels quals a l’últim quart– va fer un últim intent; va arribar a posar-se a sis punts (80-74) a tres minuts del final, però tres cistelles seguides de Cervantes van assegurar la victòria granollerina.

El Fraikin es manté immaculat

El Fraikin BM Granollers, que ja havia derrotat amb solvència el Naturhouse la Rioja i l’ABANCA Ademar León al Palau d’Esports, va derrotar també el Frigoríficos Morrazo Cangas –quart classificat– malgrat haver jugat dimecres un partit de Copa del Rei a Zamora, molt exigent, i malgrat que el Cangas venia descansat –eliminat a la Copa, ha tingut tota la setmana per preparar el partit–. L’equip de Carlos Viver va dominar el partit des del principi però no el va poder donar per tancat perquè l’equip gallec, amb una bona defensa i una primera línia molt efectiva –18 dels 27 gols–, va oposar resistència fins el final. La victòria va situar el Fraikin líder provisional –per segona jornada consecutiva, mentre no jugava el Barça–, amb sis punts de marge respecte el quart classificat.
El Cangas va plantejar, durant la primera meitat, una defensa 5-1 per intentar aturar Álvaro Ruiz, però van ser els granollerins els primers a fer valer la seva bona tasca defensiva amb dues recuperacions i una aturada de Pejanovic, i es van posar per davant al marcador. Sempre va anar per davant al marcador –a excepció dels diferents empats– amb avantatges d’entre un i dos gols i una màxima diferència de quatre (13-9) després d’un parcial de 4-0 amb l’empat a nou.
La primera línia gallega, movent la pilota de cantó a cantó amb atacs molt llargs, va ser molt incisiva –deu dels 14 gols a la primera part– i el Cangas va aconseguir eixugar la diferència i deixar-la en dos gols en arribar al descans gràcies als gols de Muratovic i Rosales.
"SOLÉ I RUIZ, AUTÈNTICS REFERENTS"
Ivan Amarelle li fa el llit a Ferran Solé, que tot i així marca
El Cangas va empatar el partit tot just començar la segona part amb un parcial de 0-2 i va mantenir la igualtat fins l’empat a 19, combinant els bons llançaments de la primera línia amb les assistències a la posició de pivot Fernando Eijo –no va ser el dia dels porters–. Un nou parcial de 3-0 del Fraikin va servir per agafar una mica d’aire i obligar el Cangas a demanar temps mort amb el 22-19. A partir d’aquest moment la diferència es va mantenir entre els dos i els tres gols amb un altra màxima de quatre (26-22).
Amarelle i Muratovic van apropar el Cangas a dos gols, però Ruiz i Solé –màxim golejador del partit amb deu gols– es van posar l’equip a l’esquena. Amb poques errades en atac, el marcador va ser elevat –el Fraikin tenia un promig de 22,5 gols en contra i en va encaixar 27– però els de Viver van mantenir el marge de seguretat i, a les acaballes del matx van aprofitar l’exclusió d’Eijo per certificar la vuitena victòria en nou partits.