dijous, 8 de febrer del 2018

L’Esport Club perd, presa dels seus propis errors

Un error de marcatge i un autogol còmic, el premi d'un Castelldefels amb un joc molt insuls
Xavi Mas

L'Esport Club Granollers va tornar a cedir els tres punts al camp del carrer Girona i, com en altres ocasions, més per demèrits propis que no pas pels mèrits del rival. El Castelldefels, que va jugar tot el partit a veure-les venir, es va trobar amb dos regals dels quals en va treure petroli. El gol final de Fran Fuentes va arribar massa tard per a un Esport Club que segueix mancat de punteria.
El joc el van dominar els de José Solivelles, amb control de pilota i buscant els nous referents ofensius –Kilian i Narcís–. Però al minut 10 l'Esport Club va tancar tots els seus jugadors dins l'àrea en un córner i el Castelldefels ho va aprofitar per treure'l en curt per a un Aumatell que, completament sol al vèrtex de l'àrea gran, va creuar la pilota per un bosc de cames; la pilota va tocar en alguna d'aquestes cames i va descol·locar Santaló.
Els de Solivelles van tenir l'opció d'empatar a l'11 i al 16; primer amb un gran xut de Ricky que va refusar Manu amb els punys i després amb un xut de Joel Brey als núvols entrant en cursa fins a l'àrea petita. Un error incomprensible que va venir acompanyat d'un altre, encara més incomprensible, que va suposar el 0-2; una jugada intranscendent de l'Esport Club jugada enrere pel central Eloi Zamorano. Aquest va fer una passada enrere pel porter Santaló que li va sortir massa forta i Santaló la va intentar controlar amb el pit però se li va escapar la pilota, que va entrar mansament a la porteria.

El davanter de l'Esport Club Narcís Barrera va enviar per damunt del travesser una clara ocasió a cinc minuts del final (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
Ningú se'n sabia avenir. El partit era controlat per un equip que perdia 0-2 al minut 20 i que va ser incapaç de xutar a porteria des d'aleshores i fins al descans.
Solivelles va donar entrada a un dels nous fitxatges, el davanter Álvaro Fernández –l'altre jugador fitxat aquesta setmana, el lateral Aitor Granados, havia sortit en l'onze inicial–, en tornar dels vestidors, i poc després a Samu Obeng. Tot i la concentració de pólvora al camp, els granollerins van ser incapaços de generar perill a un equip que, sense fer gran cosa, se sentia cada vegada més còmode.
Álvaro va poder marcar al minut 63 amb un xut molt potent i ajustat al pal que va refusar a córner el porter Manu. I també ho va poder fer Narcís al 85, amb un altre remat dins l'àrea que va sortir per damunt del travesser. 
Els de Solivelles, que van fallar les ocasions més clares, van aconseguir reduir distàncies a dos del final amb un xut creuat de Fran Fuentes que va sorprendre tothom. Però era massa tard perquè el Castelldefels –que ja feia estona que prenia el pèl a l'àrbitre amb les pèrdues de temps–, va perdre encara més temps per matar el partit i endur-se la victòria.


Publicat el 5 de febrer de 2018 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)