dissabte, 19 de novembre del 2016

Victòria per començar a creure-s'ho

Que l'equip té molta qualitat ningú ho dubta. Als partits jugats fins ara però, havia faltat un punt de sort en alguns, i sobretot intensitat en bona part d'ells. Dissabte, al camp del CF les Franqueses, el benjamí A de l'Esport Club Granollers hi va posar aquesta intensitat que havia faltat en altres partits, i això, sumat a la gran qualitat que tenen, els va conduir a la segona victòria de la temporada.
Durant el primer període va ser l'equip de les Franqueses el que va portar més perill -amb en Jordi per la banda dreta o l'Ian per l'esquerra-, tot i que a nivell de control de joc les coses estaven força equilibrades. El primer xut a porteria va ser del local Aleix -de lluny i massa alt en una jugada aparentment sense perill- i el segon va ser dels nois de l'Alberto, en una jugada que va acabar en gol del David anul·lat per fora de joc -bona jugada d'en Dani que va buscar en Guillem en profunditat. El porter Èric -Salvat- va refusar l'un contra un del Guillem i en David va recollir el refús en fora de joc-. Just després però, van començar a arribar les jugades de més perill de les Franqueses. Primer en Pau va haver de tallar una bona centrada d'en Jordi des de la dreta i poc després els granollerins, en un embolic dins l'àrea, van treure gairebé de damunt la línia de gol el que podia haver estat el primer gol. La pilota va acabar en córner, que va centrar l'Aitor i va rematar impecablement de cap l'Aleix per fer el primer gol.

Aleix remata impecablement amb el cap una centrada de córner per fer el primer gol del CF les Franqueses           (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
Sense temps per gaire més va acabar el primer període i va començar el segon, amb la incorporació del Nouhoun, que va revolucionar el partit a nivell ofensiu. La seva velocitat, habilitat i intensitat van canviar la dinàmica del partit tot just començar. Això va quedar ben palès en la primera jugada; en Nouhoun va treure de centre cap enrere, en Pau va començar la jugada d'atac des del darrere, obrint a l'esquerra per l'Eduard i aquest la va fer arribar de nou a en Nouhoun, que un cop amb la pilota als peus va fer un autèntic recital de control i conducció de pilota fins arribar a l'àrea i marcar l'empat de xut creuat. Tres minuts després, una nova sortida de pilota d'en Pau en llarg va buscar la incorporació d'en Nouhoun a mig camp, aquest de primeres la va passar a en Gerard i aquest va controlar i va xutar ajustadíssim al pal per capgirar el marcador. En Nouhoun -en alguna ocasió amb massa conducció individual- va seguir portant perill en cada pilota que tocava més enllà de mig camp però curiosament l'1 a 3 va arribar en una de les poques jugades que no van passar per ell; sortint des del darrere, la van tocar en Pau, en Raúl, en Gerard i l'Eduard. Aquest la va tornar al Gerard i aquest la va obrir a la banda per la pujada d'en Marc, que va engaltar un bon xut que el porter Èric no va poder aturar. Quedava poc pel descans però les  Franqueses va donar l'ensurt després d'una pèrdua de pilota d'en Marc. El xut de les Franqueses el va refusar l'Adrià i en Pau la va enviar a córner. La centrada des de la cantonada va tornar a ser molt perillosa -molt tancada a l'àrea petita- però aquest cop l'Adrià la va refusar amb els punys i va allunyar l'última opció de perill de les Franqueses.

Jugada de la segona part en què en David s'escapa directe cap a la porteria. Els defenses de les Franqueses van evitar que xutés a porteria (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
EL NOU SISTEMA 2-3-1 FUNCIONA
L'Alberto va fer jugar el Granollers amb un dibuix tàctic de 2-3-1 que, a l'hora de treure la pilota jugada des del darrere, va donar més seguretat i menys pèrdues de pilota, amb en Dani o en Gerard com a pivots centrals que van donar bons recolzaments i van generar bones jugades d'atac.
El tercer període va començar amb una errada del porter local Dani -Parra- que en Guillem no va poder aprofitar i amb dos xuts del local Jordi que en Max va aturar perfectament. Poc després en Nouhoun va servir un fora de banda buscant la velocitat d'en David, que es va escapar cap a la porteria però que no va poder xutar perquè li van acabar prenent per darrere. El perill seguia rondant l'àrea local, i va arribar de falta -en Pol va travar la conducció d'en Nouhoun quan s'escapava de nou per velocitat-. La falta la va executar perfectament en Pau, aconseguint l'1 a 4. El partit es va calmar, amb els granollerins tocant més i minimitzant el perill a la seva àrea i en Pau va poder marcar en una nova falta -una mica més llunyana- però aquest cop el seu xut va anar massa centrat a les mans del porter de les Franqueses.

Aquest xut de falta d'en Pau, que va anar a l'escaire, va suposar l'1 a 4 pel Granollers (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
Només començar l'últim període en David va poder sentenciar el partit, en un xut creuat que va sortir fregant el pal després d'un gran teva-meva amb en Marc. Les Franqueses creava perill només a pilota aturada -córners i fores de banda- i en una d'aquestes la pilota li va arribar a l'Èric -del Valle- que va marcar el 2-4 de xut creuat. La resposta granollerina però, va ser rapidíssima; en la següent jugada d'atac en David i l'Eduard van començar la jugada que va arribar a peus d'en Gerard, i aquest va engaltar un bon xut bombejat que el porter Dani no va poder aturar. Després d'aquest 2 a 5, el local Aleix va estavellar un xut de falta a la tanca i el granollerí Raúl va provar un xut des de molt lluny que va aturar el porter de les Franqueses.
Una victòria, acompanyada de bon joc, que ha d'esperonar aquests nois que tenen molta qualitat i als quals només els falta creure-s'ho. Passar de Tercera a Primera és un gran canvi i no és gens fàcil, però amb ganes segur que se'n sortiran. Endavant!!

Els protagonistes