dijous, 7 d’abril del 2016

Ple del CA Montornès al podi de la Mitja Marató

Driss Lakhouaja i Abdessamad Hemmi es disputen la victòria en un aferrissat esprint
Xavi Mas

Els atletes del Club Atletisme Montornès van ser els grans triomfadors en la 23a edició de la Mitja Marató Montornès-Montmeló-Vilanova-la Roca. El podi sencer en la categoria masculina –Driss Lakhouaja, Abdessamad Hemmi i Óscar López–, la classificació per equips tan masculina com femenina i el guanyador de la cursa dels sis quilòmetres –Moed Mbarki– van recaure en el club local, que va tornar a demostrar el gran potencial d'aquest club en les curses de fons. A més, l'exatleta del club, Montse Mas, ara al FC Barcelona, es va imposar en la cursa femenina dels sis quilòmetres. Les proves van aplegar uns 3.000 atletes aquest diumenge.
Lakhouaja i Hemmi (1h 10min 18s i 1h 10min 19s) es van disputar la victòria en un bonic esprint final, mentre Óscar López (1h 10min 53s), arribava en tercera posició totalment en solitari.
Lakhouaja era el favorit indiscutible per guanyar la cursa i ben aviat va començar a marcar distàncies amb la resta de participants, quedant-se tan sols acompanyat per Hemmi, que debutava en aquesta distància. "Per mi ha estat una cursa molt senzilla i molt especial a l'hora", va explicar Lakhouaja. "Com que batre el rècord de la prova era molt complicat, he decidit sacrificar-me per l'equip i ajudar Hemmi marcant-li el ritme", va dir. El jove atleta debutava en la distància i Lakhouaja, amb molta experiència en mitges maratons, li va marcar la pauta en tot moment. "Li he hagut de dir, al principi, que afluixés perquè quedava molt i després, de tornada, l'he anat provant per veure com aguantava els atacs", va afegir el vencedor. "Confesso que he patit una mica però també he gaudit molt anant amb en Driss", va assegurar Hemmi. "Hem intentat fer una bona marca i jo he aprofitat la seva experiència en la distància", va continuar explicant. "Hem parlat tota l'estona, ell marcava el ritme. Era el meu GPS", va afegir Hemmi. "Al final li he dit que intentés tirar i que si podia ja l'atraparia, i al final ha anat d'un pèl", va concloure en referència a l'esprint final.

Driss Lakhouaja, Abdessamad Hemmi i Óscar López, just després de l'arribada (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
SOLIDARITAT: TANT LA MITJA MARATÓ DE DIUMENGE COM LA CURSA MINI DE DISSABTE VAN SERVIR PER RECAPTAR DINERS PER DIFERENTS CAUSES SOLIDÀRIES
Per la seva banda, el tercer classificat, Óscar López, va fer la cursa totalment en solitari des de ben aviat. "Ara estic acostumat a córrer els 10 quilòmetres i el fet d'anar sol ha fet que l'últim tram de la prova se'm fes una mica dur", va explicar. López va dir que la cursa s'havia trencat molt aviat i que ell no havia volgut forçar: "Cap al quilòmetre cinc ja s'han escapat i jo no els he volgut seguir per no rebentar".
L'alcalde de Montornès, José Antonio Montero, va destacar el gran paper del club local. "Els bons resultats demostren que té un projecte esportiu consolidat", va afirmar. A més, Montero va destacar la gran tasca social que fa el club i la de solidaritat de la prova, que recapta diners per diferents causes benèfiques.

Enka Viñas, del CA Granollers, i Inés Carazo, del CA Calderí, acaben primera i segona

L'atleta del CA Granollers Enka Viñas va ser la guanyadora en la categoria femenina (1h 22min 37segons), per davant d'Inés Carazo, del CA Calderí (1h 26min 59segons) i de Teresa Pulido, del Prorunners Calella (1h 27min 23segons). Viñas, a diferència de la prova masculina, no va tenir rival amb qui jugar-se la victòria final perquè va escapar-se als compassos inicials de la prova i, a més, va aconseguir l'objectiu que s'havia proposat: rebaixar la seva pròpia marca. "Venia per baixar de l'hora i vint-i-tres segons i, tot i que el final se m'ha fet una mica dur, ho he pogut aconseguir", va afirmar satisfeta. "He tingut bones sensacions però la calor ha fet que el final fos més dur", va afegir.
Inés Carazo estava molt contenta amb el segon lloc: "No l'havia correguda mai i no estic acostumada a la distància però es nota que els entrenaments donen resultat", va dir. Pulido també estava molt contenta: "el meu objectiu era posar-me un dorsal perquè surto d'una operació i el tercer lloc és glòria", va afirmar.

Enka Viñas del CA Granollers i Inés Carazo del CA Calderí -dreta-, amb Teresa Pulido (Fotografia: RAMON FERRANDIS)