dimarts, 14 de març del 2017

Torna el triomf lluny del Palau

El BM Granollers guanya el Villa de Aranda. No vencia a domicili des de la jornada 7
Eduard Batlles

Feia temps que els jugadors del Fraikin Granollers no tornaven amb dos punts en les visites lluny de Granollers. Concretament des del 12 d’octubre de l’any passat en un partit a la Albericia de Santander i amb un gol a l’últim segon d’Arnau Garcia. Des d’aleshores han passat 14 jornades, amb quatre derrotes i dos empats en els partits a fora de casa. Aquest dimecres, però, la mala ratxa es va trencar en un partit complet, d’equip i de saber patir del Fraikin BM Granollers. La victòria per 28 a 30 a la pista del Villa de Aranda fa que els homes de Carlos Viver assegurin una jornada més la quarta plaça i puguin mirar amb optimisme el compromís europeu d’aquest diumenge davant el Porto.
Les notícies que van arribar a la prèvia del partit no eren bones. Adrià Figueras estarà de baixa entre tres i quatre setmanes per un esquinç al lligament intern del genoll. Amb només un pivot pur, Gonzalo Porras, i 14 jugadors a la convocatòria, el Fraikin va saber treure el millor de si en els moments clau. El Villa de Aranda va començar manant en el marcador amb el 4 a 1 inicial. De mica en mica, el Granollers, gràcies en primera instància als atacs ràpids, va evitar que el conjunt local marxés en l’electrònic. El Villa de Aranda va estar set minuts encallat en atac, clavat als 11 gols, gràcies a una 6-0 capitanejada per Marc García i Álvaro Ferrer que van dificultar molt les circulacions a la primera línia local. El 13 a 14 al descans era un bon resultat pel Fraikin.

El Fraikin va aconseguir treure un triomf d'una pista que les últimes temporades li ha portat molts maldecaps (Fotografia: BM VILLA DE ARANDA)
REACCIÓ LOCAL
A la segona part, els locals van tornar a sortir en tromba, Moyano i Fernández feien mal des de la primera línia i Bicho s’apuntava a la festa des de l’extrem. Per sort pel Granollers, Nantes no va estar inspirat en el partit i va acabar amb un 1/2 en llançaments. Els d'Álvaro Senovilla van tornar a marxar en el marcador, però només de dos gols. Aleshores van aparèixer Silva i Kasal. Entre els sis gols del portuguès i els tres del txec van ajudar a apuntalar la victòria. Una doble exclusió a les files locals va permetre al Fraikin agafar una mica d’avantatge, tot i que no era suficient per trencar el partit. Una aturada de Vicente Álamo, que va substituir Pol Sastre al minut 19 i un gol de penal de Cabanas van acabar d’assegurar una victòria important.
“Sabíem que Aranda venia de guanyar a Osca i a nosaltres ens ha costat molt, però al final una victòria fora de casa sempre és positiva”, va explicar Álvaro Cabanas a Ràdio Granollers. “Hem estat capaços d’arribar per davant en els últims minuts i això ens ha ajudat”, va destacar Vicente Álamo. Puerto Sagunto i Anaitasuna van perdre els seus partits i s’allunyen de la quarta plaça, que ocupa el Granollers. El Cuenca dissabte es pot tornar a col·locar a només un punt del Fraikin si aconsegueix la victòria a la pista del cuer, el Benidorm.

Publicat el 10 de març de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)