dimarts, 4 de novembre del 2014

Esportivitat

Estem farts de veure-ho als partits de la lliga espanyola, de la Premier, de la Bundesliga o del Calcio, però no per habitual ho hauríem de considerar normal. I això mateix que us explicaré, es veu constantment als camps del nostre futbol territorial.
A saber: un jugador es lesiona i queda estès damunt la gespa. L'àrbitre, que té la potestat d'aturar el joc si ho considera oportú, no atura immediatament el joc -pot creure que el jugador fa comèdia, que no n'hi ha per tant o simplement no ha vist el jugador al terra- i acaben essent els propis jugadors els qui, després d'escoltar les protestes de l'afició de l'equip afectat, aturen el joc xutant la pilota fora. Fins aquí, tot "més o menys" normal.
El jugador es recupera i l'equip que s'ha beneficiat de la pèrdua voluntària de la pilota, els la torna. El públic, aplaudeix el gest. Esportivitat, en diuen.
Doncs no!
Com que no?, em preguntareu.
M'explico posant un exemple:
Al derbi entre l'EC Granollers i el CF Mollet UE aquesta situació es va veure dues vegades. En les dues, els jugadors van aturar voluntàriament el joc llançant la pilota fora al mig del camp, a l'alçada de les banquetes, però quan els jugadors de l'equip contrari els la van tornar, ho van fer enviant-la 40 metres més enrere.
El públic present al camp del carrer Girona va aplaudir ambdues vegades i jo, incrèdul, em vaig preguntar: per què? Esteu segurs que aquesta és una actitud que s'hagi d'agrair amb aplaudiments? Doncs jo crec que NO. I posaria la mà al foc per afirmar que el jurat del Premi a l'Esportivitat Joan Creus, que es dóna anualment durant la Nit de l'Esport de Granollers, pensa igual que jo.
En canvi, durant el partit entre el CF Caldes de Montbui i el CF Atlètic Gironella (@AtGironella) -grup 4 de 2a Catalana- vaig poder veure com els jugadors del Caldes tornaven la pilota als del Gironella al mateix punt on l'havien rebuda. Aquell dia -11 d'octubre, dissabte de Festa Major a Caldes- vaig aplaudir entusiàsticament l'ESPORTIVITAT dels calderins.
Espero no haver d'anar només a Caldes si vull veure quelcom que hauria de passar a tots els camps.