dijous, 21 de maig del 2015

El CB Granollers perd el factor pista

Ara els de Francesc Jané estan obligats a guanyar a Badalona per forçar el desempat
El Granollers va tenir problemes en atac a la segona part (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
El CB Granollers es va complicar la permanència a Copa Catalunya després de perdre a casa, el primer partit de la fase de permanència, per 77 a 84, davant un CB Sant Josep que va basar la victòria en el major encert en el tir exterior a la segona part i en un joc defensiu molt dur permès pels àrbitres durant els tres primers quarts. Ara l’equip que entrena Francesc Jané necessita guanyar a Badalona la setmana vinent i corroborar la remuntada en el partit de desempat, que es jugaria a Granollers.
El partit va començar amb un primer quart ple d’alternances al marcador en què els de Jané van defensar força bé i van tancar el rebot. La major intensitat als últims minuts els va permetre tancar el període amb cinc punts de marge. A l’inici del segon quart el Sant Josep es va posar per davant amb un parcial de 0-7 que el Granollers va respondre posant-se sis punts amunt (29-23).
El Granollers va aconseguir arribar al descans amb un avantatge mínim (41-39) però no va saber obrir forat quan en va tenir opció i al tercer quart va patir el gran encert dels badalonins des de més enllà de 6,75. Cinc triples –quatre de Gonzàlez– van permetre al Sant Josep posar-se per davant amb set punts que a l’últim quart va saber mantenir.
El Sant Josep va saber jugar amb el marcador a favor però els granollerins, que van arribar a posar-se a tres punts (66-69), van fallar en atac i des de la línia de tir lliure.
D’altra banda, el sènior femení del Granollers va acabar la lliga en segona posició del seu grup i es va assegurar la fase final i un possible ascens a  Copa Catalunya.

Publicat el 18 de maig de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Recanvis Gaudí Mollet haurà de remuntar 15 punts a domicili

La bona defensa del Lluïsos de Gràcia frena l'atac de l'equip d'Àlex Coma
Pedro Cuesta defensa Adrià Maldonado (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
El Recanvis Gaudí CB Mollet va perdre el partit d’anada de la fase final contra el Lluïsos de Gràcia per 61 a 76 i ara necessitarà guanyar per més de quinze punts a Barcelona, la setmana vinent, si vol accedir a la final a 4 de la competició. L’equip d’Àlex Coma va anar sempre a remolc i va patir en excés la forta defensa de l’equip gracienc –permesa per la parella arbitral–, punt fort del seu joc.
Un triple de Cuesta va donar el primer avantatge al Mollet (5-4), que va arribar a guanyar de tres punts (7-4), però el Lluïsos de Gràcia va capgirar ràpidament el marcador gràcies als punts d’Oriol Pla –deu al primer quart–. L’equip de la ciutat comtal va aprofitar la permissivitat arbitral en els contactes en la seva zona defensiva per recuperar moltes possessions i mantenir l’atac dels de Coma a ratlla, ampliant l’avantatge gràcies als triples de Víctor Pla i Daví.
El Mollet va començar la segona part onze punts per sota (29-40) i va intentar retallar distàncies però mai va estar per sota dels deu punts –a excepció de la primera cistella de la represa (31-40)–. Tot i el canvi a defensa zonal el Lluïsos va augmentar l’avantatge fins als 23 punts (45-68), diferència que el Mollet va reduir al límit del temps amb un últim triple de Pau Reina.