dimarts, 12 de desembre del 2017

El Fraikin supera el Benidorm i s’apropa a la Copa Asobal

Els d'Antonio Rama se sobreposen a la gran actuació del porter visitant Mile Mijuskovic
Xavi Mas

Segona final, segona victòria –25-20 contra el BM Benidorm–, i la Copa Asobal una mica més a prop. El Fraikin BM Granollers va vèncer dimecres el Zamora i dissabte el Benidorm i, gràcies a la derrota de dissabte del Guadalajara –34-27 a Zamora–, els d'Antonio Rama ja són tercers. Ara, per certificar la classificació per la Copa Asobal els granollerins necessiten guanyar dimecres a la pista del Guadalajara, o empatar, sempre que el Ciudad Encantada –l'altre aspirant– no guanyi a la pista del Bada Huesca –els granollerins surten perjudicats tant d'un empat a punts amb els de Conca com d'un triple empat afegint-hi l'Anaitasuna.
La victòria de dissabte –com la de dimecres– no va ser bufar i fer ampolles. I no ho va ser per la bona defensa i per l'extraordinària aportació del porter de l'equip alacantí, Mile Mijuskovic, que a la primera part –12 aturades per un 60% d'encert– va empetitir la seva porteria a la vista dels jugadors granollerins. La defensa granollerina no es va quedar pas coixa i, tot plegat, sumat a l'actuació d'Almeida –no tan espectacular però també destacable amb un 38% d'encert–, va portar a un escàs empat a 8 gols en arribar al descans.

Amb aquesta acció tan espectacular Adrià Figueras va aconseguir el 19 a 18 que posava per davant el Fraikin per primera vegada en tota la segona meitat (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
COPA ASOBAL
La classificació passa per vèncer a Guadalajara dimecres, i l'empat només els valdria si el Ciudad Encantada no guanya a Osca
Al Benidorm li va faltar encert als primers minuts –a més, se'ls va lesionar el seu màxim golejador, Jorge Luis Paván tot just començar el matx– i el Fraikin va aconseguir escapar-se de tres (5-2), però quan els alacantins van començar a veure porteria van igualar el partit.
El Benidorm va començar amb força la segona part, amb Mijuskovic mantenint l'encert sota els pals i amb dos gols ràpids per posar-se al davant (8-10), una diferència que van anar mantenint entre un i dos gols fins al 14-16, moment en el qual el Fraikin va saber explotar els minuts de superioritat per les exclusions del Benidorm; amb la de Cuartero va empatar a 16. Amb la de Calderón va posar-se per davant (19-18) i amb l'última de Grau va eixamplar les diferències a tres gols (22-19) a tres minuts i mig del final. L'entrada de Marc Guàrdia –amb 16-17 al marcador– també va suposar un revulsiu –cinc aturades en set llançaments rebuts– per acabar assegurant la novena victòria de la temporada.

El post-partit
Tan de bo puguem anar directament de Guadalajara a Lleó. (Antonio Rama)

"Tant de bo puguem anar directament de Guadalajara a Lleó", va dir Antonio Rama al final del partit. L'equip té previst no tornar a Granollers si es classifica dimecres per jugar la Copa Asobal i ja aniria directament de Guadalajara a l'hotel de concentració a Lleó. Per això cal que l'equip superi una última final, a la pista de l'equip que fa quatre dies va acabar amb la imbatibilitat blaugrana de més de tres anys. "Tenen un dels millors centrals de la lliga, tenen Chema Márquez, el germà de l'Àlex, que té un gran un contra un i un llançament molt potent, i tenen Hombrados a la porteria. Si tots tres tenen el dia pot ser extremadament difícil guanyar-los", va assegurar el tècnic del Fraikin.

Antonio Rama es dirigeix als jugadors de la banqueta en un moment del partit (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Del partit contra el Benidorm en va destacar la gran tasca defensiva feta pel seu equip i les solucions trobades per superar la seva defensa i la seva porteria. "Hem encaixat vuit gols a la primera part i en atac hem generat moltes opcions, tot i que Mijuskovic ens n'ha aturat moltes", va afirmar. "La seva situació defensiva ens obligava a jugar-nos llançaments ràpids o poc clars i Mijuskovic anava a més. A la segona, en canvi, hem tret bones accions amb en Gonzalo [Porras] al pivot i les hem sabut aprofitar, donant més continuïtat a l'atac i fent que la seva defensa oberta arribés tard o no arribés a les ajudes", va afegir.

Publicat l'11 de desembre de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Bigues i Riells ja és un dels millors vuit equips d’Europa

Les vallesanes tornen a derrotar el Coutras i s'enfrontaran al Gijón als quarts
EL 9 NOU

El Bigues i Riells va escriure dissabte un nou capítol a la història del club classificant-se pels quarts de final de l'Eurolliga femenina, l'any del seu debut a la competició. L'equip de Xiqui Carmona va eliminar el Coutras francès, en un partit de tornada còmode per a les vallesanes després d'emportar-se l'anada per un contundent 0 a 5. El Bigues s'enfrontarà a la ronda següent a l'Hostelcur Gijón
Tot i el clar avantatge de l'anada, el Bigues i Riells va  sortir a la pista amb l'objectiu de rematar ràpidament l'eliminatòria i de controlar el joc en totes les facetes. Tot plegat en un pavelló ple fins a la bandera conscient de la transcendència del partit.
El Bigues i Riells va dominar clarament la primera part, sortint fortes en atac. El  matx el va obrir Marta Borràs, la golejadora de l'equip, tancant de forma magistral un un contra un. Posteriorment, Camp va fer el segon gol després d'un contraatac molt ràpid. Borràs va ampliar distàncies per arribar al descans amb un 3 a 0 a l'electrònic.

Marta Borràs celebra un dels seus tres gols en la tornada de l'eliminatòria, en què ja partien amb cinc gols d'avantatge (Fotografia: TONI TORRILLAS)
A la segona meitat, les vallesanes van continuar dominant. Tot i això, el Coutras va escurçar distàncies, rematant una pilota penjada  i, finalment, Borràs va fer el seu particular hat-trick tancant una jugada personal. Una de les notes destacades del partit és que van debutar a la competició Helena Saldaña, portera i que va jugar els darrers 15 minuts i Natàlia Ylla.
D'aquesta manera, i amb un resultat global de 9 a 1, el Bigues i Riells es va classificar entre els vuit millors equips del continent i s'enfrontaran al Gijón, un dels equips més potents de la lliga espanyola. "Estem molt contents, és el primer cop que hi participem. Encara ens queden alguns dubtes de joc, ja que encara no fem tot un partit sencer sense imprecisions i amb el Gijón això no ens ho podem permetre, perquè és un equip molt bo i acostumat a guanyar", explicava Carmona, el qual ara es vol centrar en la lliga. El partit d'anada de l'eliminatòria serà el 20 de gener a Astúries i la tornada es diputarà a Bigues i Riells el 17 de febrer.