divendres, 11 de març del 2016

El Granollers aprofita l'innocència del Cardedeu

La visita al camp del cuer Cardedeu no va resultar fàcil de resoldre pels nois d'en Nico Font, malgrat que el resultat final de 0-6 així ho pugui fer pensar. Els nanos de l'Esport Club van fer un partit de domini total però els va faltar encert per decidir el partit abans. Les innocents errades del Cardedeu, a la segona part, van facilitar que el partit acabés amb golejada granollerina.
El partit el va dominar el Granollers des de l'inici, amb la seva habitual pressió, recuperacions de pilota i control de la possessió, però va ser un control estèril pel que fa a creació de perill. No és que faltessin arribades -quatre durant aquest primer quart- però sí va faltar que fossin clares -un parell de centrades a l'àrea ben resoltes per la defensa o pel porter del Cardedeu i un xut molt fluixet d'en Guillem-. L'única destacable va ser, curiosament, en un contraatac després de recuperació; la passada llarga la va rebre en David, que va esquivar la sortida del porter però que després va creuar massa la pilota.

Els granollerins van defensar bé totes les opcions d'atac del Cardedeu (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
El Cardedeu, que tan sols havia provat d'arribar amb jugades de contraatac per les bandes durant el primer quart, al segon va començar de la mateixa manera i va aconseguir situar una pilota al mig de l'àrea granollerina que Raúl va refusar amb encert. De l'avís local es va passar al 0-1 dels d'en Nico, amb una arribada per la banda dreta i centrada al centre de l'àrea on en Pau, tot sol, va picar-la toveta per superar el porter local. El domini del joc col·lectiu va permetre als granollerins generar un parell més de jugades de perill amb remats de l'Arnau (2) i del Pau -refusats per la defensa del Cardedeu- i una falta que va xutar en David i que va sortir desviada. Però tot i el domini, el Cardedeu va poder marxar al descans amb empat al marcador; a l'últim minut, una falta lateral no la va saber refusar bé la defensa granollerina però en Pol va aturar el xut final dels locals. L'ensurt havia passat.

L'Arnau va marcar dos gols però en aquest xut amb l'esquerra la pilota va sortir desviada (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
EL CARDEDEU PATEIX PER LES SEVES PRÒPIES ERRADES
El partit s'havia animat durant el segon quart però li havia faltat la salsa -els gols-. I aquests, tot i que van trigar, van arribar després del descans preceptiu. El Cardedeu va començar el tercer quart com havia acabat el segon, amb un xut d'en Dídac que va aturar en Pol i acte seguit va ser l'Esport Club qui va tenir una ocasió de gol. De fet, va ser un quart en què les ocasions van degotar una rera l'altra. L'Arnau va tenir les tres primeres ocasions de gol -un xut desviat, un xut de lluny aturat pel porter local i un intent de rematada frustrat pel porter, que la va tocar lo just per no facilitar-li el remat-. Entremig, i abans del segon gol granollerí, l'Unai va posar a prova a en Pol, molt segur en totes les accions que corrien pels seus dominis. El 0-2 va arribar després d'una recuperació de pilota d'en Dani a camp propi; els granollerins van fer una bona jugada d'atac per la banda dreta, el porter va refusar el xut d'en Guillem però l'Arnau, molt atent, no va perdonar. En la següent jugada d'atac granollerina va arribar el tercer gol; pilota jugada des del darrere, obertura de l'Arnau pel Guillem a la banda i el xut d'aquest va entrar ajustadíssim entre el pal i el porter. El degoter d'ocasions va continuar; l'Arnau, molt actiu, va fer una gran jugada personal que va refusar el porter del Cardedeu, que minuts després també va aturar un xut d'en Guillem. Però a l'últim minut el Cardedeu va pecar d'innocent en una sortida de pilota des de la porteria; el porter Arnau va treure en curt per l'Asier, que va voler passar-la a la banda regalant-li a l'Arnau, que va marcar el 0-4 a porta buida.

Amb aquest xut llunyà en Xavi va sorprendre el porter del Cardedeu per marcar el 0-5 (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
El Cardedeu va començar l'últim quart provant de reduir distàncies amb un xut de falta de l'Unai, de molt lluny, que va sortir desviat, però en la jugada següent va arribar el cinquè dels d'en Nico; una pilota aparentment sense perill li va arribar a en Xavi que la va parar, se la va preparar i, de molt lluny, va xutar a porteria. El porter Arnau es va refiar, pensant que anava fora, i la va deixar passar, però la pilota va entrar després de tocar el pal. Dos minuts després l'Unai va treure un córner directament al travesser i, en la jugada següent en Raúl va recuperar la pilota i va fer una bona passada en profunditat pel David, que no va perdonar marcant el sisè. D'aquí fins el final, només els granollerins van poder marcar per augmentar la diferència, però ja estava tot dat i beneït.

Els protagonistes *

* En l'acta estan intercanviats els autors del primer i el quart gols -el primer va ser d'en Pau i el quart de l'Arnau- i està equivocat el minut del primer gol, que va ser al segon quart i no al primer