dimecres, 16 de desembre del 2015

Victòria molt treballada

El CB Granollers suma, contra l'Alpicat, la cinquena victòria de la temporada

Sis punts seguits de Mustafa Barro, en l'últim minut i mig, van decantar el partit del cantó del CB Granollers després d'un partit que els de Manel Blanco van dominar, que no van saber tancar, i que al final semblava que se'ls escapava. El 84-80 final demostra com van haver de suar i treballar els granollerins per sumar el que és la cinquena victòria de la temporada –per set derrotes– que els iguala amb l'equip lleidatà en la classificació.
Els de Blanco van començar amb empenta, pressionant la sortida de la pilota des del fons i intercalant defensa zonal i individual amb molta intensitat. Fruit d'aquesta intensitat, i del domini de Barro sota els taulers, va arribar un primer parcial de 12-5 que va obligar el tècnic de l'Alpicat a demanar temps mort. L'entrada del visitant Mario Planella va igualar el joc dins la zona i la rapidesa d'Oriol Balsells va desmuntar la fins aleshores bona defensa granollerina. L'Alpicat va capgirar el marcador (23-24), un triple de Farrando va retornar el domini als granollerins (26-24) i l'Alpicat va empatar a 26 abans de la finalització del primer quart.

Mustafa Barro va ser el màxim encistellador del partit amb 23 punts (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
El segon quart es va jugar per fases; els granollerins sempre van mantenir-se per davant, però tan aviat s'escapaven de sis –triple de David Pino– com l'Alpicat ho reduïa a la mínima expressió. Una recuperació amb esmaixada espectacular de Barro va posar els granollerins a set punts (42-35) però l'Alpicat va reduir de nou les distàncies fins els tres punts en arribar al descans.
A l'inici del tercer quart els de Blanco van poder trencar el partit però no van donar continuïtat al joc; un parell de rebots d'atac, un triple de David Garcia i una esmaixada de Carles Homs van donar al Granollers el màxim avantatge del partit (62-51), però l'Alpicat es va recuperar i va tenir una última acció per empatar a 64 al final del tercer quart. L'estira-i-arronsa es va mantenir a l'últim quart. Balsells va posar per davant l'Alpicat (76-77) just abans dels sis punts seguits de Barro, els últims després d'una gran assistència, d'esquena, de Garcia.

Publicat el 14 de desembre de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Terrassa s’endú una ‘maneta’

Un 'hat-trick' de Bauli, un golàs de Vila i l'oportunisme de Bilbao certifiquen el triomf
Eduard Batlles

Les baixes destacades de Cano, Zamorano i Burgos no van afectar un Granollers que es va adaptar al joc de toc del Terrassa i va aconseguir un marcador d'escàndol, 5 a 0. Bauli, amb dos gols en només un minut, va trencar els esquemes del Terrassa i, a la segona part, Vila, un altre cop Bauli –que va aconseguir el hat-trick– i Bilbao van tancar la golejada.
El Terrassa va sortir amb la mateixa idea de joc de sempre, tocar i tocar per esperar algun desajust defensiu del rival. En aquest context, el Granollers es va saber defensar sense concedir gaires ocasions al rival, i la més clara, la va aturar Ortega amb una bona estirada. Sense precipitar-se, el Granollers va esperar i els gols van arribar en pilotades llargues. En els dos primers, Bauli va guanyar la posició a Peña i va definir amb encert davant la sortida de Barragan.

Roger Martínez, molt actiu en el partit, prova una passada en un contraatac (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
Amb el 2 a 0 al marcador, el Terrassa va començar a jugar amb una línia defensiva de tres i el Granollers ho va aprofitar per fer el tercer. Vila va rebre sol a la frontal i va engaltar un fort xut que va entrar per la dreta del porter. Els visitants no van poder aturar la sagnia i 5 minuts després Bauli rematava de cap al fons de la xarxa per fer el 4 a 0. Pedro Bilbao va aprofitar una errada del porter per fer el 5 a 0 a plaer.
Amb la victòria, el Granollers es manté en la tercera posició amb 29 punts, a 7 del Prat, que continua líder.

Pedro Bilbao debuta amb gol
Pedro Bilbao, el dia de la seva presentació (Fotografia: RAMON FERRANDIS)

El nou fitxatge, Pedro Bilbao, va rubricar la victòria fent el 5 a 0. El jove jugador de 22 anys, provinent de l'Europa, va recuperar una pilota a la frontal de l'àrea, va fer un barret al porter i va rematar a porteria buida. Bilbao va entrar al minut 73 substituint Ferran Vila i només va necessitar 5 minuts per encetar el seu compte golejador. Bilbao és un jugador de banda ràpid amb molt bon un contra un i que, segons un dels tècnics de l'equip, Albert Garcia, aporta qualitats que l'equip no tenia.

El Fraikin li aguanta mitja part al Barça

L'equip de Carlos Viver acaba quart la primera volta i queda fora de la Copa Asobal

El Fraikin tampoc va ser capaç de trencar la ratxa d'imbatibilitat del Barça; l'equip de Carlos Viver va aguantar una mica més de mitja hora però després va veure com la superioritat dels de Xavi Pascual, amb més rotació de banqueta –Viver tenia les baixes d'Álvaro Ferrer, Adrià Pérez, Arnau Garcia i Salva Puig–, s'imposava per acabar amb tota opció de sorpresa (39-28) i deixava definitivament fora de la Copa Asobal els granollerins –malgrat que el Frigoríficos Morrazo també va perdre.
La primera meitat es va mantenir més o menys equilibrada, amb una fase d'intercanvi de gols inicial que es va mantenir fins a l'empat a sis. Després el Barça va fer un parcial de 3-0 (9-6) i ja no va deixar el domini del marcador en cap moment. El ritme de joc de la primera meitat va ser molt baix, amb atacs llargs, pausats i sense gaires opcions de contraatac, i amb una primera línia del Fraikin totalment inèdita –Teixeira, Valadao i Mamadou–, obligada per les baixes.

Mamadou Gassama va exhibir les seves grans capacitats físiques jugant de lateral (Fotografia: TONI TORRILLAS)
Els granollerins van aguantar bé el primer intent blaugrana d'obrir forat al marcador però ja no van aconseguir cap més vegada empatar el partit –van fallar dues opcions seguides per aconseguir-ho–. Va seguir l'intercanvi de gols –les porteries no van tenir el seu dia més inspirat–, amb la diferència entre un i dos gols favorables a un Barça que va arribar al descans amb un avantatge de tres (18-15) després d'una jugada de murri entre Víctor Tomàs i Sigurdsson al límit del temps.
EL BARÇA PENALITZA RÀPIDAMENT ELS ERRORS
El Barça, que a la primera part no havia trobat la manera d'aturar Valadao i Teixeira –cinc i quatre gols, respectivament– la va trobar després del descans. El primer xut de Valadao, que es va estavellar al pal, va permetre el Barça posar-se amb quatre gols de renda (19-15). El segon xut de Valadao, aturat per Saric, no va portar conseqüències –Víctor Tomàs va estavellar al travesser un contraatac– i el tercer xut, també de Valadao i blocat per la defensa, va acabar amb el primer avantatge de cinc gols (22-17) després d'un gol de Raúl Entrerríos.
Malgrat que el Barça va patir l'exclusió de Viran Morros, va aconseguir augmentar a sis la diferència (24-18) i després del 24-19 aconseguit per Marc Cañellas, el Barça va trencar definitivament el partit amb un parcial  de 5-0 (29-19). Va ser quan els granollerins van reduir el percentatge d'encert en el tir des de la llarga distància –Gonzalo Pérez de Vargas hi va tenir molt a veure amb les seves intervencions–. Amb la connexió amb el pivot gairebé anul·lada per la bona defensa blaugrana i amb el joc pels extrems gairebé inexistent, la davallada en el rendiment de la primera línia granollerina va ser clau. Amb el partit decidit, Pascual va donar minuts a tothomKopljar, Noddesbo, Gurbindo, el palauenc Oriol Rey i Dujshebaev– i la rotació no va baixar el nivell, i va mantenir un intercanvi de gols que els va permetre conservar l'avantatge al voltant dels deu gols. Els joves Marc Cañellas i Mamadou Gassama van ser els granollerins més destacats d'aquest tram final de partit.

El post-partit

Aquesta derrota em deixa millors sensacions que la de l'any passat. (Carlos Viver)

Era difícil guanyar a can Barça. Carlos Viver ho sabia perfectament i, potser per això, no estava especialment disgustat per la derrota. "Mai pots estar content després de perdre d'11 gols però em quedo satisfet pel treball que ha fet l'equip", va afirmar. "No ens hem rendit en cap moment", va seguir. "Comparat amb el partit de l'any passat, que també vam perdre de bastant, em deixa millors sensacions el partit d'avui", va afegir. Viver ja havia avisat que el Barça penalitzava qualsevol errada del rival, com així va ser. "Són aquells petits parcials, quan et treuen del partit només dos minuts i aixeques el cap i estàs a cinc. Tornes a aixecar el cap i ja estàs a set. És dur. Però l'equip no s'ha descompost", va puntualitzar.

Malgrat la derrota Carlos Viver està molt satisfet del paper del seu equip (Fotografia: TONI TORRILLAS)
Sobre la no-participació a la Copa Asobal Viver va voler felicitar el Cangas. "Ha fet una ratxa de bons resultats i s'ho mereix. Nosaltres segurament també; si haguéssim tret quelcom de positiu contra rivals directes com l'Ademar León o el Naturhouse la Rioja ho estaríem", va dir.
El tècnic granollerí també va fer una valoració de la primera volta de la competició, que va considerar molt bona. "Hem guanyat partits potser amb més solvència que l'any passat, amb un joc net, generant joc amb els pivots i pujant bé en els contraatacs", va explicar. "No és qüestió de plorar, però l'equip s'ha reinventat dues vegades en poc temps –baixes de Juan Del Arco i Jose Guilherme De Toledo– i se n'ha sortit prou bé", va concloure.

Dimecres, a Gijón, el Fraikin buscarà els quarts de final de la Copa del Rei
Amb la primera volta de la lliga tancada i sense opcions de jugar la Copa Asobal –l'empat a punts amb el Frigoríficos Morrazo Cangas afavoreix l'equip gallec que va guanyar contra els granollerins–, l'equip de Carlos Viver té una última obligació abans de l'aturada per la disputa de l'Europeu: els vuitens de final de la Copa del Rei. Dimecres, en una eliminatòria a partit únic, el Fraikin es jugarà el pas als quarts de final davant el Juanfersa Comunicalia de Gijón, actualment vuitè classificat de la Divisió d'Honor Plata i que ve de perdre, a casa, contra el Seguros Zamora (25-26).