dimecres, 13 de maig del 2015

Objectiu aconseguit

El BM la Roca venç el BM Barakaldo (35-31) i s'assegura la permanència
El BM la Roca va fer els deures i va aconseguir la victòria que li faltava per aconseguir la permanència a la categoria –li mancava un punt–, quan falta una jornada pel final de la competició. L’equip de Guillem Estapé es va imposar al BM Barakaldo –amb la derrota se situa en zona de descens– per 35 a 31 en un partit que va dominar des de bon començament, ampliant l’avantatge de mica en mica.
El partit va començar igualat, amb un intercanvi de gols que va donar diferents alternatives al marcador fins l’empat a sis, moment en què els d’Estapé van fer un parcial de 4-0 que els va posar quatre gols amunt (10-6). Aquest avantatge còmode es va mantenir fins arribar al descans (16-12) i fins als 10 primers minuts de la represa però les bones intervencions de Miquel a la porteria i la intensitat defensiva va permetre els roquerols trencar definitivament el partit a ritme de ràpids contraatacs, arribant a un màxim avantatge d’onze gols (33-22), abans del relaxament final.

Jugadors i tècnics, eufòrics després de la victòria que els donava la permanència (Fotografia: XAVI MAS)

Publicat l'11 de maig de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El KH-7 Granollers assoleix el somni de la permanència

L'equip de José Luis Villanueva es manté a la màxima categoria per la derrota del Castelldefels
El KH-7 BM Granollers va aconseguir l’objectiu de mantenir-se a la màxima categoria en la temporada del seu debut a tres jornades del final, malgrat que les de José Luis Villanueva van perdre contra el tercer classificat, el Mecalia Atlético Guardés gallec, per un contundent 20 a 38. La derrota del Castelldefels (26-27) contra el Canyamelar València fa que les del Baix Llobregat ja tinguin impossible atrapar les granollerines en la classificació –el goal-average afavoreix l’equip de Villanueva.
El KH-7 va començar dominant, amb avantatges mínims, malgrat que el Guardés es va avançar amb un gol de Cerqueira. Un parcial de 3-0 de les granollerines les va posar amb un 3-1 a favor, diferència que es va mantenir fins al 7-5 després d’una aturada d’Andrea de la Torre i un contraatac de Míriam Moreno. La portera granollerina va evitar en dues ocasions que les gallegues es posessin per davant amb el 7-8 però l’atac de les de Villanueva va cometre moltes errades i el Guardés no va perdonar amb contraatacs molt ràpids que van obrir una petita escletxa (7-10).

Kristina Logvin intenta passar entre dues jugadores de l'Atlético Guardés (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
L’equip gallec, amb un joc molt viu i divers –va aprofitar bé les errades granollerines i va atacar amb molt criteri i encert en el joc estàtic–, va escapar-se de set gols (10-17), diferència que el KH-7 va aconseguir retallar fins als sis gols (13-19) en arribar al descans. El Guardés va ampliar a vuit la diferència a l’inici de la segona part i el Granollers, amb un parcial de 2-0 després de bones intervencions de De la Torre (15-21).
El tècnic gallec va aturar el joc després d’aquest parcial de 2-0 –contraatac acabat per Sandra Pérez– i, després d’uns minuts d’imprecisions, el Guardés va posar la directa aprofitant sempre les mancances granollerines. Juliana Machado, amb 10 gols, va ser la màxima golejadora del partit i un autèntic malson per a les granollerines.

Bilal rescata un punt pel Lliçà a cinc minuts del final

El Bellavista s'avança amb un gol de Pedro molt matiner
Un gol de Bilal al minut 85 va permetre al Lliçà empatar un derbi contra el Bellavista Milan que havia començat perdent des del minut sis. El primer gol del partit va arribar molt aviat, gràcies a un dels jugadors que va crear més perill per part del Bellavista: Pedro Rodríguez. Amb el marcador a favor el Bellavista va controlar el ritme del partit mentre el Lliçà provava accions que acabaven en un no res per males eleccions a l’hora de la finalització. El porter del Lliçà Gallardo va ser el més destacat del seu equip, salvant una jugada d’un contra un amb Pedro a la primera part i un xut de Jonathan a la segona. A la jugada següent d’aquesta segona aturada va arribar el gol de l’empat, de cap, obra de Bilal.

David Esteban Morales talla una jugada d'atac del lliçanenc Jaume Juanola (Fotografia: TONI TORRILLAS)

El Recanvis Gaudí Mollet jugarà les fases d'ascens

L'equip d'Àlex Coma venç el One Ceset i acaba tercer després de la derrota del Boet Mataró
El Recanvis Gaudí CB Mollet jugarà les fases per optar a tornar a la Lliga EBA després de vèncer, en l’última jornada de lliga, l’equip que el podia deixar fora, el One Ceset. L’equip d’Àlex Coma es va imposar, en un partit força igualat però gairebé sempre dominat pels molletans, per 77 a 66, i es van assegurar la tercera posició -gràcies a la derrota del Boet Mataró.
Després del bàsquet inicial de Taylor, cinc punts seguits de Planas van servir perquè el Ceset, amb un parcial de 0-9, capgirés el marcador (2-9). Coma va demanar temps mort i just després, de la mà de Taylor, Ferrer i Piñero, el Mollet va aconseguir retallar la distància a tres punts al final del primer quart (10-13). El Mollet es va tornar a posar per davant amb el 18-17 a mitjans del segon quart i va obrir un petit forat gràcies a un parcial d’11-0 (25-17) –Ferrer va aconseguir 14 dels seus 23 punts al segon quart.
L’estira-i-arronsa al marcador va ser constant durant el segon i tercer quarts, amb avantatges màxims al voltant dels deu punts i mínims de tres, sempre favorables al Mollet. En l’últim període el Ceset va començar amb errades des de la llarga distància i provocant la quarta falta del molletà Taylor. Tot i aproximar-se a cinc punts (49-44), els de Coma van obrir forat amb dues jugades seguides de 2+1 de Piñero i van agafar un màxim avantatge de 13 punts (57-44) que el Ceset ja no va poder remuntar perquè, als últims minuts, els va mancar encert ofensiu. Els tirs lliures van assegurar la victòria pels de Coma.

Jugadors i tècnics del Mollet van celebrar la victòria i el premi que aquesta els suposava