divendres, 29 de març del 2019

El Mollet B s’endú el derbi i fa un pas de gegant cap a la permanència

Pau Garcia s'estrena a la banqueta molletana amb una victòria contra el Granollers per 73 a 77

L'estrena de Pau Garcia a la banqueta –en substitució d'Àlex Coma– va portar sort al Recanvis Gaudí CB Mollet B, que es va endur el derbi vallesà contra el CB Granollers per quatre punts de diferència (73-77) en un partit en què els molletans van anar de menys a més. El Granollers va començar el partit amb empenta i va dominar la primera meitat, però a mesura que passaven els minuts es va anar desinflant i va ser el Mollet B el que va recuperar terreny fins a donar-li la volta al marcador.
Aquesta victòria apropa els molletans a la permanència –una victòria més els l'asseguraria– mentre que els granollerins tornen a situar-se a una de la zona de perill.
El Mollet B va començar amb un parcial de 0-4 que els granollerins van eixugar ràpidament a base d'encert en el tir exterior. El primer triple, de Diop, va servir per empatar a 7, i n'hi va haver tres més, de Jordi Farrando, Carles Homs i Ricardo Baltà, que van situar el Granollers amb nou punts de marge al final del primer quart (26-17).

El molletà Jonny Seidi va aconseguir una de les cistelles que sentenciaven el partit (Fotografia: JULIÁN VÁZQUEZ)
El segon quart va començar tal com havia acabat el primer, amb un triple de Ricardo Baltà (29-17) i un Granollers que, tot i el ritme frenètic dels atacs, va aconseguir escapar-se de 14 punts (33-19) just després que els àrbitres assenyalessin una falta antiesportiva al molletà Pau Ruzafa. Però als granollerins se'ls va acabar l'encert en el tir i el Mollet B ho va aprofitar per començar a reduir distàncies i arribar al descans 11 punts per sota.
Als últims minuts del segon quart ja s'havia pogut veure un canvi de tendència que es va confirmar en tornar dels vestidors. Un triple de Jonny Seidi va posar el Mollet a només un punt (46-45), diferència que després d'un estira-i-arronsa es va mantenir per començar l'últim quart amb un avantatge mínim pel Granollers.
Una cistella de Tejada va posar el Mollet de nou per davant i el partit va mantenir un frec a frec, amb el Mollet sempre al davant, que es va acabar després del 68-70, en què els granollerins van fallar un atac per empatar. Seidi i Roger Guàrdia van sentenciar la victòria molletana.

Publicat el 25 de març de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)