dijous, 10 d’agost del 2017

El Fraikin BM Granollers arrenca amb molta il·lusió

L'equip que enguany dirigirà Antonio Rama segueix apostant fermament per la gent de la casa

Xavi Mas

La temporada 2017/18 del Fraikin BM Granollers ja està en marxa. Aquest dijous a la tarda, el Palau d'Esports va ser l'escenari del tradicional discurs del president Josep Pujadas a tots els components de la plantilla, la sessió de fotos protocolària i del primer entrenament amb pilota, un entrenament suau en què les noves incorporacions aprofiten per anar coneixent la resta de companys i tècnics per tal d'adaptar-se al més ràpidament possible.
La benvinguda tradicional de Pujadas a les noves incorporacions, aquest cop, no només es va limitar als jugadors que arriben, sinó també al cos tècnic, que tot i ser de la casa, és completament renovat, amb Antonio Rama agafant les regnes de l'equip en substitució de Carlos Viver i David Ginesta agafant el rol de segon entrenador que tenia Rama fins la passada temporada. Una aposta de la casa que, segons Pujadas, "és quelcom recurrent perquè és la característica que ens distingeix com a club: la formació". Pujadas va referir-se al factor sort, com un dels factors que sempre s'ha de tenir en compte –bàsicament en esquivar tant com sigui possible les tant temudes lesions– i va fer èmfasi en què l'equip ha de seguir aspirant al màxim possible. "Els bons resultats de temporades anteriors ens ha permès que Europa ja sigui un àmbit natural de joc per nosaltres, àmbit que hem de fer nostre cada vegada més. Hem d'aspirar sempre al màxim possible i, si es pot, millorar els resultats de temporades anteriors", va concloure.

El primer entrenament del Fraikin BM Granollers va comptar amb la presència de 19 jugadors, comptant les noves incorporacions i alguns jugadors del planter (Fotografia: RAMON FERRANDIS)

Per la seva banda, Rama va respondre als desitjos de Pujadas. "Nosaltres intentarem correspondre amb molt de treball i moltes ganes de competir. Se'ns valorarà pels resultats que aconseguim i només amb treball arribarem a aquella regularitat que permet obtenir bons resultats", va afirmar.
RETORNS DE PES
Entre les cares noves amb què comptarà Rama hi ha dos retorns de pes: un és el del porter César Bombóm Almeida –torna després d'un any a l'Arendal noruec– i l'altre el d'Albert Pujol, jugador format a la casa i que després de tres temporades fora –i de superar dues lesions– torna per agafar una posició de pes: substituir Álvaro Ferrer al centre de la defensa i formar amb Marc Garcia un altre bon duet defensiu. "Em fa molta il·lusió tornar al club que em va veure créixer", va assegurar Pujol. "De seguida vaig tenir clar que volia tornar, i tant de bo puguem repetir els resultats de la temporada que vaig ser aquí", va dir el porter brasiler.

El club sondeja el mercat per trobar un lateral esquerre

El cos tècnic del club no dona encara la plantilla per tancada. A l'equip li falta un lateral esquerre que faci parella amb Rolandas Bernatonis –el primer per la dreta en la imatge–, una altra de les incorporacions d'aquesta temporada. El lituà i la peça que falta substituiran les baixes d'Arnau García i Michal Kasal. Bombóm Almeida i Marc Guàrdia –al centre i segon per la dreta, respectivament– formaran un nou tàndem sota els pals en substitució de Vicente Álamo i Pol Sastre, mentre que l'extrem Édgar Pérez –segon per l'esquerra– cobrirà la baixa d'Adrià Pérez i Albert Pujol –primer per l'esquerra–, farà parella amb Marc Garcia al centre de la defensa.

Fotografia: RAMON FERRANDIS
L'objectiu és clar, ser competitius. (Antonio Rama)
El tècnic creu que els nouvinguts s'adaptaran amb facilitat

El nou tècnic esperava estar més nerviós del que en realitat va estar en aquesta primera posada en escena com a nou entrenador de l'equip. "Suposo que el fet d'haver dirigit l'equip al final de la temporada passada en la fase final de la Copa del Rei ha ajudat a treure aquell neguit dels inicis", va reconèixer. No obstant, no obvia que és tot un repte el que té per endavant: "Ser primer entrenador és un repte que pesa, però alhora me l'agafo amb molta il·lusió i ganes. El club on he estat sempre ha confiat en mi, i ara toca començar i posar tot el que creus que saps per intentar que es vegi a la pista que la màquina funciona i que els resultats arribin". Rama no es vol posar un objectiu específic. "Ho anirem veient sobre la marxa", va dir. "L'objectiu és clar, ser competitius i posar tot el que tenim nosaltres per tal de ser-ho", va afegir. A més, va reconèixer que la majoria d'incorporacions ja coneixien la filosofia de treball. "Això ajudarà que l'adaptació sigui més ràpida", va concloure.

Rama es dirigeix als seus jugadors minuts abans de començar l'entrenament (Fotografia: RAMON FERRANDIS)

Publicat el 4 d'agost de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)