diumenge, 4 d’octubre del 2015

Derrota increïble

Polèmica a banda -n'hi va haver molta- el benjamí E de l'EC Granollers va començar dissabte la temporada amb una derrota davant el Bigues per 2 gols a 4. Una derrota totalment injusta i immerescuda vist el desenvolupament del partit -domini, nombre d'ocasions de perill-. Els jugadors del Bigues, un any més grans que els granollerins, van aprofitar les errades defensives de l'equip de Nico Font i alguna de les nombroses decisions desencertades de l'àrbitre -els que estàveu allà, com jo, coincidireu amb mi que es podrien qualificar de no-decisions- per endur-se un partit estrany, marcat per la lamentable actuació d'un àrbitre -debutava com a tal- que no en va encertar ni una en tot el partit. I quan dic ni una, vull dir ni una!

En Guillem va portar de corcoll als jugadors del Bigues amb el seu bon toc de pilota (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
El partit el va dominar en gran part el Granollers; amb un sistema de joc 3-2-1, Font va apostar per treure la pilota jugada des del darrere i tocant-la al mig del camp -a vegades massa i tot- amb jugadors com en Guillem o en David, que tenen bon toc de pilota, bon control en cursa i velocitat de reacció per desbordar. En una d'aquestes bones jugades portades des del darrere, la pilota li va arribar a l'Arnau, que va provar un xut creuat des del vèrtex esquerre de l'àrea que es va estavellar al pal. Però el que té el futbol, de l'avís a una àrea, al gol a l'altra; una indecisió entre els defenses i el porter Pol, a l'hora d'allunyar una pilota de l'àrea granollerina, va permetre el Bigues marcar el 0-1 -em perdonareu a Bigues que no posi els autors dels gols, però com que l'acta, pel que fa als golejadors del Granollers, està malament, no em refiaré que estiguin bé els vostres i no conec els jugadors.
Amb aquest resultat es va arribar al final del primer quart -de deu minuts en comptes de dotze- i va començar el segon on el Granollers va aconseguir capgirar el marcador, just després que en Pau estavellés una falta al travesser -segon xut al pal del Granollers-. Els dos gols van arribar igual, començant la jugada al mig del camp, obrint el joc a la banda dreta buscant la velocitat d'en Xavi i amb centrades a l'àrea en què Arnau primer i David després, van marcar l'empat a 1 i el 2-1. Abans del descans però, una pèrdua de pilota d'en Pau dins l'àrea pròpia va permetre el Bigues empatar.
El despropòsit arbitral no només continua, sinó que s'accentua
Després del descans va ser quan el Bigues va utilitzar la seva major força física -Miguel i Édgar, per exemple, els treien un pam d'alçada a tots els jugadors del Granollers- per portar el partit al terreny de la topada i la pilotada llarga. Després d'una enganxada de la samarreta a en Xavi no xiulada -bé, de fet l'àrbitre no va xiular res en tot el partit, si exceptuem els tres xiulets per assenyalar el final del partit (i no estic exagerant)- i de rebre la pilota en clar fora de joc, el Bigues va marcar el 2-3 davant les protestes i el desconcert dels de Font.

Una de les jugades que va acabar en gol del Granollers, amb Xavi i David encarant un defensor (Fotografia: ESTHER MAS)
Amb el 2-3 va començar un últim quart de tan sols 9 minuts -en comptes dels 12 reglamentaris- i en què el desconcert arbitral va acabar traient de polleguera tothom. Els nanos del Granollers, que ja estaven dels nervis, ho van provar amb més cor que cap -van estavellar una tercera pilota al pal- i, al final, van acabar encaixant el quart en gol en un córner en què Pol no va blocar bé la pilota, deixant-li morta als peus d'un jugador del Bigues.
El final del partit potser va ser el millor que podia passar després de tants despropòsits encadenats.
L'enhorabona al Bigues per la victòria i, el Granollers a seguir. Això tot just acaba de començar i hi ha maneres i nivell per aconseguir bons resultats. Només falta que la pilota entri i acabarà entrant.

Els protagonistes **

** En el cas d'avui, la poso com a referència per saber qui ha jugat. La resta de l'acta (ordre dels gols, autors i minuts) està totalment EQUIVOCAT