dijous, 17 de setembre del 2015

Vila dóna els tres punts

Un EC Granollers intens durant tot el partit supera el Sabadell B a casa
Publicat per Eduard Batlles

El Granollers va aconseguir la segona victòria de la temporada després de guanyar per 1 gol a 0 al filial del Sabadell. Un gol de Vila, al minut 21 des de la frontal va donar els tres punts als del Vallès Oriental. El Sabadell també va tenir les seves ocasions i Max, al minut 87, va quedar-se sol davant Ortega, però va creuar massa la pilota.
Els locals van començar el partit amb una bona concentració, sobretot defensiva. El Granollers, de mica en mica, va anar guanyant metres i es va apropar a la porteria defensada per Sergio. Un xut de Martínez des de la llarga distància va ser la primera aproximació local. El Sabadell no s’arronsava i una falta lateral va originar el primer xut dels visitants. Manel, des de terra, va rematar a les mans d’Ortega. Els córners van ser la gran arma ofensiva del Granollers. Al minut 21, Didi va servir un córner que, després d’un refús, va caure a les botes de Vila, que amb l’exterior de la cama dreta –i amb una mica de fortuna després de rebotar al pal esquerra– va fer el primer del partit. El Granollers en va tenir més abans de la mitja part. Un Gil molt inspirat al mig del camp va estavellar una pilota al travesser després d’una jugada per la dreta de Ferran Vila.

Roger Martínez i un jugador del Sabadell B disputen una pilota (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
A la segona, l’actitud del Granollers no va canviar. Amb un Cano que ho baixava tot amb el pit, el Granollers va abusar una mica més de la pilotada llarga, però amb sentit. En una d’aquestes accions, la pilota va acabar arribant a Gil, que amb la cama dreta va estavellar un altre xut a la creueta. Podria haver estat el gol de la sentència. El Sabadell ho va intentar fins al final, i al minut 87, una passada interior va arribar als peus de Max, que, sol davant Ortega,  va acabar creuant en excés la rematada. Els tres minuts d’afegit que va indicar el col•legiat Mancera no van ser suficients perquè els visitants s’apropessin a la porteria d’un Ortega molt segur.
Aprendre dels errors jornada rere jornada és molt important en una categoria tan competitiva com la Tercera Divisió. En l’últim partit, un canvi defensiu del tècnic Albert Garcia va provocar que el Granollers tirés la línia de pressió enrere i que el Rubí acabés empatant a 1 a Can Rosés. Aquest diumenge, aquest error no es va produir. L’EC Granollers va mantenir la concentració i la intensitat durant tot el partit i el gol de Vila no va provocar un canvi en la manera de jugar. La victòria es va defensar amb la pilota i amb un pressió alta després de pèrdua. La setmana vinent l’equip es veurà les cares amb un rival d’entitat: la UE Sant Andreu al Narcís Sala.

Els protagonistes

Publicat el 14 de setembre de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

L'estrena a casa del KH-7 acaba amb derrota clara

La portera de l'Alcobendas esdevé la gran protagonista del matx amb les seves aturades
El KH-7 BM Granollers no va poder repetir la bona estrena a casa de la temporada passada i, aquest dissabte, va perdre contra l’Helvetia BM Alcobendas –on juguen les exgranollerines Emma Boada, Mònica Ausàs i Sílvia Ausàs– per 22 a 27 en el primer partit al Palau d’Esports i el segon de la temporada. L’equip de José Luis Villanueva va anar de més a menys i va perdre el partit al començament de la segona part, en bona mesura a causa d’un parcial de 0-6 de l’equip madrileny i les bones intervencions de la seva portera, Mihaela Ciobanu.
L’equip de Villanueva va començar defensant bé i va aconseguir avançar-se al marcador amb gols de Carlota Rubio i Anna Pi però va fallar en les dues situacions de superioritat de què va disposar. En la segona, amb 9-6 a favor, les granollerines van perdre l’opció de trencar el partit i l’Alcobendas, de la mà de Ciobanu sota els pals –9 aturades a la primera meitat i 17 en total– i de Macarena Gandulfo, Boada i Teresa Francés en atac –12 dels 14 gols de la primera part van ser seus–, va capgirar el marcador abans d’arribar al descans (12-14).
L’INTENT DE REMUNTADA DURA BEN POC
Tot just començar la segona part el KH-7 va capgirar el marcador (15-14) gràcies a un parcial de 3-0 tot i errar un penal –Ciobanu li va aturar a Anna Pi–. Però just després l’exclusió de Hatou va permetre a l’Alcobendas restablir l’equilibri. Va ser l’inici d’un parcial de 0-6 (15-20) que Villanueva va intentar aturar quan era de 0-5 (15-19). Després d’aquest temps mort, i abans del 15-20, Ciobanu va aturar un penal a Maricet Fernández, un xut a Vizu i un contraatac a Mireia Torras.

La jugadora granollerina Clara Poo intenta superar la defensa de Teresa Francés (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
L’Alcobendas havia aconseguit obrir forat i ja no va deixar que les granollerines recuperessin terreny. El KH-7 va arribar a posar-se a tres gols (17-20) però novament l’Alcobendas va refredar el partit amb el 17-23. L’intercanvi de gols i errades posterior va permetre que el partit s’anés apagant.

Les protagonistes

Un Cardedeu letal a la contra fulmina el Caldes

Matamala evita l'empat a un, aturant un penal, just abans del 0-2
El Cardedeu, ben posicionat i molt encertat a la contra, es va desfer d’un Caldes que va dominar més però que no va trobar la manera d’arribar a l’àrea amb perill. El Cardedeu, a més, es va avançar aviat, amb un xut de xilena de Beltrán. El porter calderí Víctor va evitar el 0-2 amb una gran estirada i Matamala va evitar l’empat refusant a córner un penal llançat per Fortuny –la jugada va acabar amb un xut al travesser d’Aarón.

El jugador del Caldes David Ferran agafa de la samarreta a Jordi Altimira (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Del possible empat es va passar al 0-2 en un ràpid contraatac. El gol del Caldes, de Fortuny, va ser un miratge perquè, just després del possible empat a 2 Alba va sentenciar amb una altra contra.