dijous, 12 de maig del 2016

Una falta esguerra la remuntada

Semblava que l'Esport Club Granollers de Nico Font havia esgotat el cúmul de la mala sort al partit anterior contra l'Escola Pia. Però el futbol, també el de formació, pot arribar a ser sorprenent en aquest aspecte i, al camp del Vilamajor, la història es va repetir. L'equip va tornar a tenir ocasions i, malgrat que aquest cop en va aprofitar alguna més, el resultat va tornar a ser una derrota.
El partit no va començar bé malgrat que el domini corresponia als nois d'en Nico. Un contraatac del Vilamajor fallat per aquí, una aturada d'en Pol damunt la línia per allà i, just després d'una clara ocasió d'en Xavi que va refusar el porter del Vilamajor Marc Fernàndez, va arribar el primer gol; recuperació al mig del camp, circulació de pilota d'esquerra a dreta i gol d'en David López de xut creuat. El primer gol del Vilamajor no va canviar res, perquè els nois d'en Nico van seguir controlant la pilota i creant ocasions que novament en Marc Fernàndez refusava.

En Xavi, rodejat de contraris, va ser qui més maldecaps va crear en la defensa del Vilamajor (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
El segon quart va començar elèctric i amb ocasions ràpides pels nois d'en Nico. Primer un xut d'en Marc Palacios després d'una jugada d'en Xavi i, tot seguit, recuperació i xut amb efecte d'en Xavi que va sortir fora per poc. Tot al primer minut de joc. Però al segon, el Vilamajor va treure petroli d'una jugada aparentment sense perill; recuperació al mig del camp amb passada cap a en Lluc, aquest va conduir la pilota per la banda i quan va arribar a l'àrea va provar la centrada a l'àrea. En Pau no va arribar a interceptar la centrada i la pilota va passar pel poc espai que hi havia entre en Pol i el pal. Una galleda d'aigua freda per un equip que va seguir dominant i aculant el Vilamajor dins la seva àrea. Un xut d'en Pau desviat, una jugada en què en Xavi va arribar massa just a la rematada donant temps que el porter del Vilamajor arribés abans, un xut d'en David Mateo que va refusar de nou el porter del Vilamajor, un altre xut d'en Pau -també aturat pel David López-, un un contra un de l'Arnau que va sortir desviat, i per fi, el gol. La insistència va acabar tenint premi: un autogol de l'Aaron, que va refusar dins la seva porteria un xut de l'Arnau des de fora l'àrea.

El porter Marc Fernàndez surt a tapar i arriba abans que en Xavi (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
FALTA, RIGOROSA I FATÍDICA
Semblava que la dinàmica havia canviat, però una jugada embolicada dins l'àrea en una centrada de córner va acabar amb una altra galleda d'aigua glaçada; ningú va encertar a allunyar la pilota de l'àrea, el refús inicial d'en Pol es va quedar curt i l'Aidan només va haver d'empènyer la pilota a boca de canó. Una mica desorientat, l'equip va intentar reaccionar sense massa ordre i, tot i que va disposar d'una bona ocasió per reduir la diferència, el porter del Vilamajor ho va tornar a evitar.
El Vilamajor, en un descuit de la defensa granollerina, va poder sentenciar en la primera jugada de l'últim quart, però el xut d'en David López -amb l'exterior del peu- va sortir desviat. Després però, monòleg granollerí; en Marc Fernàndez va aturar un parell de xuts de l'Eduard i d'en Guillem però no va poder aturar el posterior d'en Xavi, que molt atent, va pispar una pilota i es va plantar sol davant el porter local. I tampoc va poder aturar un altre xut d'en Xavi, de lluny, després d'una recuperació d'en Dani. El porter del Vilamajor, massa avançat, no va arribar al xut en paràbola que va fer en Xavi. L'equip ja havia fet el més difícil: remuntar un 3-1 en contra per empatar. I seguia apretant per capgirar el marcador quan l'àrbitre va assenyalar una falta molt rigorosa -tots dos jugadors s'agafaven del braç i va acabar castigat el defensor-. Era una falta molt perillosa, a prop de l'àrea, que l'Adai va transformar en el 4-3. Un altre cop dur que l'equip ja no va poder superar.

L'Adai, a punt per llançar la falta que va donar la victòria al Vilamajor (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)