dissabte, 11 de febrer del 2017

El KH-7, pel bon camí

L'equip de José Luis Villanueva lluita fins al final per vèncer el Porriño, cinquè classificat

El cinquè classificat, el Godoy Maceira BM Porriño, era una bona pedra de toc per veure si el punt d'inflexió del KH-7 BM Granollers era una realitat o no. I ho va ser. En part, gràcies a la bona direcció de joc i als gols de Laura Steinbach –en va marcar 12 i ja en suma 26 en només dos partits–, i en part per algunes aturades de Nicole Morales en moments clau de la segona part. Va ser un partit molt equilibrat, amb avantatges mínims per unes i altres i amb un KH-7 que va saber lluitar fins al final per acabar sumant dos punts més que l'allunyen a quatre del descens i que el situen al novè lloc.
El partit va ser un constant frec a frec, amb gols als primers minuts del KH-7 replicats per les jugadores de l'equip gallec. Els avantatges mínims es van mantenir fins més enllà del quart d'hora de joc, quan el Porriño va aconseguir escapar-se de tres gols (7-10), diferència que va mantenir gairebé fins al descans. En l'últim minut i mig, però, dos gols de Paulina Buforn van tornar a apropar les granollerines a un sol gol a la mitja part.

La treballada victòria davant el Porriño va fer que al final del partit les jugadores s'abracessin d'alegria (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
A la segona part el dibuix del partit es va mantenir, amb un intercanvi de gols que posava ara un equip per davant, ara a l'altre. L'equip de José Luis Villanueva va superar dues situacions d'inferioritat amb un parcial de 3-1 però tot i això el partit es va mantenir igualat fins al final, amb els nervis cada vegada més a flor de pell. Les exclusions d'Alba Dapena i Sarai Samartín als últims cinc minuts van ser claus; un gol de Kaba Gassama, una aturada de Nicole i un penal transformat per Steinbach van assegurar la victòria granollerina.

Publicat el 6 de febrer de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El KH-7 venç el Palautordera i es manté intractable

La defensa i el contraatac, claus en la victòria granollerina

El KH-7 BM Granollers es manté intractable al capdavant de la classificació després de derrotar, amb comoditat, el Palautordera-Salicrú per 40 a 23. L'equip que entrena Sergio Pozo va trencar el partit als últims 10 minuts de la primera meitat per marxar al descans amb set gols de marge i a la segona va anar ampliant la diferència. Les nombroses exclusions assenyalades pels àrbitres a l'equip de Marc Lurbe –sis i una vermella directa a Xavi Sala, per tan sols dues exclusions dels granollerins– va deslluir el joc, que en moltes fases del partit va ser elèctric i vistós.
El KH-7 va començar amb un parcial de 3-0 al qual va donar continuïtat poc després arribant a una màxima de quatre gols quan encara no s'havien jugat 10 minuts. Un parcial de 4-0 –els quatre de contraatac– va trencar definitivament el partit, i es va arribar al final de la primera meitat amb set gols de marge.
La bona defensa i el contraatac van ser les armes amb què els granollerins van endur-se el partit mentre el Palautordera tenia en Morales el jugador més destacat.