dijous, 13 d’abril del 2017

El Fraikin suma dos punts vitals

Els de Viver derroten per la mínima el Bidasoa en un partit enrarit per l'arbitratge

El Fraikin BM Granollers va tirar de rauxa als últims minuts per endur-se un partit igualat, ple d'alternances i amb un arbitratge escandalós, que va treure de polleguera ambdós equips. La victòria per 28 a 27 manté l'equip de Carlos Viver en la tant preuada quarta posició que dona accés a l'EHF de cara a la temporada vinent i que amb la derrota a Lleó de dimecres s'havia posat en compromís.
L'Helvetia Anaitasuna, que havia guanyat dimecres a la pista del Fertiberia Puerto Sagunto, s'havia posat a només dos punts, i amb la victòria d'aquest diumenge contra l'Ángel Ximénez Puente Genil, podia haver atrapat els granollerins en cas que els de Viver haguessin perdut.
Però no va ser així perquè al tram final del partit, després de l'exclusió de l'extrem Kauldi Odriozola, els granollerins van agafar un avantatge de dos gols que els va donar un petit marge en l'intercanvi de cops final. Eduard Nonó, que havia portat el pes del joc d'atac del Bidasoa a la segona part, es va jugar un llançament de maluc –amb el 26-25– que va sortir per damunt del travesser i Marc Cañellas va fer el 27-25 acte seguit i a un minut i mig del final.
El partit havia començat amb imprecisions per part d'ambdós equips i amb els granollerins fallant un parell de penals –un Cabanas i un altre Resina–. El Bidasoa es va posar al davant amb avantatges mínims en uns primers minuts que van ser força estranys, amb tres exclusions pràcticament seguides pel Bidasoa abans del minut 10 –que els granollerins no van acabar d'aprofitar– i alguna en contra del Fraikin per compensar.
Després de dos gols seguits de l'extrem Iñaki Cavero (6-7), el Fraikin va fer un parcial de 4-0 que va obligar el tècnic visitant, Jacobo Cuétara, a demanar temps mort amb el 10-7. El recital d'exclusions va continuar i el Bidasoa, que va aconseguir descentrar-se menys, va aconseguir arribar al descans a només un gol.

El lateral dret del Fraikin BM Granollers Jorge Silva es prepara per llançar defensat pel jugador del Bidasoa Markel Beltza (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
L'equip basc no es va quedar aquí, sinó que, després que Cabanas fallés un altre penal tot just començar la segona part, va capgirar novament el marcador (12-13) i va fer tornar el partit a l'escenari dels nervis i la pressió màxima. Una pressió que es va veure incrementada amb l'expulsió de Marc Garcia amb vermella directa per un contacte molt dur sobre Nonó, que començava a convertir-se en un corcó per a la defensa del Fraikin.
Aquest cop l'expulsió del central defensiu granollerí no va descentrar l'equip, que es va haver de multiplicar en defensa. Viver va reaccionar ràpid i va optar per una defensa mixta sobre el central cardedeuenc Borja Lancina i el Bidasoa va passar a dependre de les canonades de Nonó i de la seguretat de Kauldi Odriozola des de l'extrem. A partir de l'empat a 22 i del temps mort demanat per Cuétara en aquest punt, els avantatges sempre van ser favorables als granollerins, amb un Adrià Pérez immaculat –cinc de cinc– i un Cañellas que va portar boja la defensa basca.
VIVER: "ENS HAN TRET DE POLLEGUERA A TOTS"
Al final del partit Carlos Viver estava satisfet perquè el treball de l'equip havia donat els seus fruits. "Ha costat molt guanyar-los, primer per la dificultat del rival, i després perquè l'arbitratge ha aconseguit treure'ns de polleguera a tots plegats", va dir. "Al final l'equip ha tret la casta i ha tingut l'encert necessari per aconseguir dos punts molt valuosos", va afegir. Per la seva banda el central Álvaro Ferrer va admetre que l'equip tenia una certa "ansietat" després de l'eliminació europea i la derrota a Lleó, dimecres.

El post-partit

Vicente Álamo, rep un obsequi pels 500 partits a la Lliga Asobal

Just abans del partit i després de les presentacions dels jugadors, el club va voler retre un petit homenatge al porter Vicente Álamo, que dimecres passat a Lleó va jugar el seu partit número 500 a la Lliga Asobal. Álamo va rebre, de mans del president Josep Pujadas, una samarreta amb el seu nom i el dorsal 500 –a la imatge–. EL 9 NOU publicarà una extensa entrevista al porter granollerí, a propòsit d'aquesta fita, en l'edició del proper dijous 13 d'abril.

Publicat el 10 d'abril de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)