divendres, 23 de febrer del 2018

Victòria heroica d’un Esport Club que acaba amb nou

Felipe Sá és expulsat al minut 37 i Eloi Zamorano es lesiona al minut 90
Xavi Mas

L'Esport Club Granollers va aconseguir una victòria heroica en vèncer la Unió Atlètica Horta per 3 gols a 1 després de superar una expulsió a la primera meitat i una lesió al temps afegit, que va obligar els de José Solivelles a acabar el matx amb nou homes damunt del terreny de joc. L'expulsió de Felipe Sá al minut 37, per una suposada agressió a Édgar Tejada –va llançar-se al terra i va començar a donar voltes sobre si mateix queixant-se d'un cop de colze– va aixecar les ires de l'afició granollerina, que va protestar moltes de les decisions arbitrals.
La victòria però, no serveix per sortir de la zona de descens perquè el Palamós, precisament el proper rival dels de Solivelles, també va aconseguir guanyar al camp de l'Ascó (0-2).
L'Horta va ser qui va començar posant a prova la porteria granollerina, amb un xut creuat d'Arranz i amb una rematada de Berlanga que va aturar Santaló. L'Esport Club intentava dominar la possessió, però li va costar aconseguir-ho perquè va ser massa imprecís en les passades i, en ocasions, va arriscar massa i va posar en perill la defensa. Al minut 27 Álvaro va rematar de cap una centrada de Mur però l'àrbitre el va anul·lar per fora de joc i al 37 va arribar la jugada clau. Tejada va simular una agressió i, a instàncies del jutge de línia, l'àrbitre va expulsar el brasiler del Granollers.

Els jugadors de l'Esport Club encerclen l'àrbitre Josep Ollé just després que expulsés Felipe Sá (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
L'expulsió va esperonar l'equip de Solivelles, que un minut abans del descans va avançar-se al marcador; Mur va fer una internada per la dreta i la seva centrada la va refusar el central Guillem Rodríguez dins la seva porteria. L'àrbitre va allargar dos minuts la primera part i, en aquest afegit, l'Horta va empatar amb un golàs de Berlanga.
En tornar del descans l'Horta va optar per un canvi ofensiu –Corominas pel central Rodríguez– i va deixar una defensa de tres. Dos minuts després d'aquest canvi Álvaro es va quedar sol dins l'àrea però, en comptes de xutar, va fer la centrada al mig que va refusar la defensa de l'Horta. L'Horta, refiat que amb superioritat s'enduria el partit, va veure com l'Esport Club li perdia el respecte, amb sortides molt perilloses. En una d'aquestes Narcís va rematar una centrada d'Álvaro al pal però Joel va recollir el rebot per marcar el 2-1. L'Horta no va crear perill i, al 87, Álvaro va fer la sentència davant el deliri de tothom.


Publicat el 19 de febrer de 2018 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Quelcom més que una victòria

El partit contra l'Olímpic la Garriga era vital. Un partit de més de tres punts perquè, els garriguencs, d'haver guanyat, haurien avançat als nanos de les Franqueses. Com va passar al primer partit de lliga, la victòria dels nois d'en Diego va ser ajustadíssima, però servia per allunyar l'Olímpic a cinc punts com a màxim perseguidor, amb la qual cosa la lluita pel liderat es comença a aclarir com un afer de dos: CF Vall d'en Bas i CF Les Franqueses.

Aquest xut creuat de l'Ibra, al primer quart, es va estavellar al pal (Fotografia: ESTHER MAS)
El partit va començar força bé, amb un xut de l'Àlex que va refusar el porter Noah i un xut de falta de l'Ibra que va suposar el primer gol. L'Olímpic però, va fer un molt bon partit, i de seguida va crear problemes a la defensa dels blanc-i-blaus. Uns problemes que es van traduir en gol al minut 9. En Fassoun va aturar un xut d'en Joan; després d'uns quants rebots dins l'àrea i de que ningú encertés a refusar la pilota més enllà del perill, en Jordi va fer l'empat. La reacció a l'empat no es va fer esperar, amb un xut de l'Ibra al pal, tot i que en Fassoun va haver de desviar un intent de vaselina d'en Joan. Just després d'aquest ensurt va arribar una bona jugada de combinació entre l'Ibra i l'Àlex. Aquest la va passar al centre pel Bruga que, després de retallar, va marcar l'1-2. L'Olímpic va treure de centre i la pilota li va arribar a en Fassoun. Aquest va xutar-la llarga, la pilota va traspassar l'últim defensor per dalt i l'Àlex, de vaselina, va fer l'1-3. I sense temps de reaccionar, un servei de banda d'en Miki el va pentinar l'Àlex i li va arribar a l'Ibra, que va marcar l'1-4 amb un xut creuat.

L'Àlex fa la passada a en Bruga en la jugada que va suposar l'1 a 2 (Fotografia: ESTHER MAS)
Cinc gols al primer quart, amb un avantatge clar per Les Franqueses, van donar pas a un segon quart de clar domini de l'Olímpic, amb un Jordi que canalitzava totes les jugades ofensives del seu equip, repartint joc i generant accions de perill tot i que els nanos d'en Diego, molt segurs al darrere, acabaven allunyant el perill. Les accions més clares van ser una rematada del mateix Jordi que va refusar en José, una centrada d'en Joan que també va refusar en José a córner i la posterior rematada del córner, d'en Jordi, que va anar fora.
L'OLÍMPIC NO ES RENDEIX
En Jordi ja havia deixat detalls de qualitat a la primera part, i tot just començar el tercer quart es va inventar una gran jugada que va acabar en el 2-4. Van aparèixer els nervis, l'equip va perdre la pilota al treure de centre, i de nou en Jordi va generar la jugada del 3-4, que va ser obra d'en Jesús arribant en cursa per la banda dreta. Un minut després en José va aturar un xut de falta d'en Jordi -omnipresent- i un minut després en Gerard va creuar massa el seu xut. Les Franqueses ho estava passant malament i l'Èric va estar a punt d'empatar amb un xut que va refusar a córner en José. En un quart de domini de l'Olímpic, una jugada aïllada amb bona circulació de pilota va acabar amb una centrada de Miki a l'àrea que va rematar de cap l'Àlex canviant la trajectòria de la pilota i enganyant completament en Noah.

En José atura un xut de falta d'en Jordi al tercer quart (Fotografia: ESTHER MAS)
El 3-5 havia donat una mica de coixí però l'Olímpic ràpidament es va encarregar de donar emoció al partit amb una gran jugada individual d'en Jesús que va marcar el 4-5 fent-la passar per sota el cos d'en Fassoun. La feina pel Fassoun no s'havia acabat; va haver de refusar xuts d'en Nil, d'en Jesús i d'en Jordi. A dos minuts del final l'Àlex va rebre una forta empenta pel darrere que l'àrbitre no va castigar; amb l'Àlex al terra queixant-se de dolor, l'Olímpic va fer jugada d'atac i, aquest cop sí, l'àrbitre va xiular falta en una empenta per darrere a en Jordi. El mateix Jordi la va xutar i en Fassoun la va aturar. D'aquí i fins el final del temps afegit l'Olímpic es va precipitar buscant el gol i els nanos d'en Diego van poder respirar tranquils.

Els protagonistes