dimecres, 24 de maig del 2017

El KH-7 puja a Plata

L'equip de Sergio Pozo fa una fase d'ascens immaculada amb tres victòries en tres partits

El KH-7 BM Granollers va aconseguir diumenge, a l'illa de Lanzarote, el que la temporada passada se'ls va resistir per només un gol: l'ascens a Divisió d'Honor Plata. Els de Sergio Pozo, campions del grup català de Primera Estatal, van tancar una temporada per emmarcar –només han cedit dos empats i dues derrotes en tota la temporada– guanyant els tres partits de la fase d'ascens contra l'Elche Vulcanizados, el CA&39 Mario-Lanzarote –amfitrió de la fase d'ascens– i el Calvo Xiria gallec.
Al primer partit, contra l'Elche Mustang, hi va haver els nervis típics d'un primer partit de torneig, amb un KH-7 que va defensar molt bé però que va cometre moltes imprecisions en jugades de contraatac. A mesura que l'equip va reduir les pèrdues va controlar el joc i va aconseguir una victòria que podia haver estat més àmplia.
Contra l'equip amfitrió, més veterà i amb una defensa molt dura, Pozo va optar per una defensa 3-2-1 molt avançada i un atac amb circulació ràpida de pilota per cansar el rival, que es va endur moltes exclusions.
Les dues victòries i els resultats de la resta de partits permetien als de Pozo, fins i tot, perdre l'últim partit contra el Xiria, però físicament van demostrar ser superiors i, amb un altre gran partit en defensa, van trencar el partit a l'inici de la segona meitat per corroborar la victòria i l'ascens.

Jugadors i tècnics, al vestidor del Pavellón Municipal de Titerroy d'Arrecife, amb la medalla que els acredita com a campions de la fase d'ascens (Fotografia: CLUB BALONMANO GRANOLLERS)

Publicat el 22 de maig de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Recanvis Gaudí acaba tercer a la fase d’ascens i seguirà a l’EBA

L'equip d'Àlex Terés perd contra el Real Canoe i l'Estela i guanya el València

El Recanvis Gaudí CB Mollet es va quedar sense ascens a LEB Plata en acabar tercer de la seva fase sector –només aconseguia l'ascens el campió–, jugada a Santander. L'equip d'Àlex Terés va perdre el primer partit contra el Real Canoe –al final va ser qui es va proclamar campió i va assolir l'ascens– i també va perdre el segon contra l'amfitrió Igualatorio Estela Cantàbria, però va tancar la temporada amb bon regust en derrotar el València BC en l'últim partit.
Terés sabia que el primer rival, el Canoe, era el més fort, i així es va demostrar. L'equip madrileny sempre va anar per davant al marcador, amb avantatges que no van ser superiors als 10 punts. Malgrat tot el Mollet va arribar als últims minuts amb opcions però els va mancar encert en moments clau i van acabar perdent per només quatre punts (71-67).

El molletà Albert Griso intenta fer un tap al jugador de l'Estela Carlos Iradier (Fotografia: DANIEL PEDRIZA / EL DIARIO MONTAÑÉS)
El segon partit, contra l'Igualatorio Estela Cantàbria, els de Terés van fer el pitjor partit dels tres en el capítol ofensiu. Tot i jugar bé en defensa, la manca d'encert en atac –33% d'encert en tirs de camp i 54% en tirs lliures– va ser un llast per un Mollet que només va aconseguir arreglar el marcador a l'últim quart.
En l'últim partit, ni Mollet ni València s'hi jugaven res –tots dos havien perdut els dos primers partits–. El València va arribar als últims minuts per davant però quatre triples seguits als últims minuts van donar la victòria als molletans.

El Sant Gervasi s’imposa al segon partit i força el desempat

El Sant Gervasi va capgirar el marcador en un espectacular últim quart, al segon partit de la fase de permanència davant el CB Alpicat, i va forçar el desempat, que es jugarà la propera setmana a la pista dels lleidatans. L'equip molletà va començar el partit excessivament tou en defensa però va millorar a mesura que va avançar el partit, va anar recuperant terreny al marcador i va poder capgirar-lo al darrer quart amb un gran percentatge d'encert en el tir exterior.
El partit va començar amb un Alpicat molt més encertat en atac, amb un parcial inicial de 0-6 i arribant a gaudir d'un màxim avantatge de 12 punts (14-26) després de tres triples consecutius de Duch (2) i Balsells (1). A partir del segon quart, però, els de Jordi Grau van millorar tant en defensa com en atac i van anar reduint les diferències fins a arribar a empatar en diverses ocasions. Tot i això, l'Alpicat es va mantenir per davant i va aconseguir arribar al descans amb un mínim avantatge de dos punts.
Va ser a partir del minut 5 del tercer quart que el Sant Gervasi va aconseguir posar-se per davant, però els avantatges eren curts fins que, arribat el darrer quart, l'alt percentatge d'encert –sis triples convertits– en el tir exterior va decantar la balança del cantó molletà, i va aconseguir forçar el tercer i definitiu partit.