dijous, 23 de maig del 2019

El KH-7 s’acomiada de l’afició amb Europa un xic més a prop

L'equip de Robert Cuesta guanya el Mecalia Atlético Guardés i puja al quart lloc

L'últim partit de la temporada pel KH-7 BM Granollers, al Palau d'Esports de Granollers, era decisiu perquè l'equip de Robert Cuesta pogués mantenir intactes les seves opcions de jugar a Europa la temporada vinent. Un partit tan rellevant, i contra el Mecalia Atlético Guardés, tercer classificat, no presagiava que es pogués veure un partit tan espectacular com el que es va poder veure. Les de Cuesta van fer el partit perfecte; els va sortir tot –les errades van ser mínimes– i a més es van permetre el luxe de fer-ho bonic. El 34-25 final demostra la claredat de la victòria i va desfermar l'eufòria entre jugadores i cos tècnic, que veuen el somni d'estar a Europa cada vegada més a prop.
La victòria situa de nou el KH-7 al quart lloc de la classificació, una posició que no dona accés a Europa de per si –les tres primeres posicions sí, mes l'Aula Alimentos de Valladolid com a finalista de la Copa de la Reina perquè el campió, el Super Amara Bera Bera, ja la té assegurada–, però que podria comportar una wild card –invitació–, gràcies al títol aconseguit pel Rocasa Gran Canaria la setmana passada –es va proclamar campió de la Challenge Cup–. A més, de cara a la darrera jornada, hi ha un enfrontament directe entre l'equip gallec i l'Elche Mustang –tercer i cinquè classificats– mentre que el KH-7 jugarà a la pista del cuer, el BM Castellón, amb la qual cosa la tercera posició –està a un sol punt– continua a l'abast de les de Cuesta.
Al començament el partit va mantenir la igualtat que es podia preveure entre tots dos equips. El KH-7 va dominar el marcador –a excepció del 6-7 i del 7-8, passat el minut 10– amb avantatges mínims que eren neutralitzats per l'equip gallec. Amb el 4-3, una aturada d'Andrea de la Torre va donar la primera opció de posar-se amb dos gols de marge, però els àrbitres van xiular falta en atac a Giulia Guarieiro i el Guardés, a la contra, va tornar a empatar.
L'equip de Cuesta no va aprofitar la primera exclusió del partit de l'Atlético Guardés i just després va arribar el primer avantatge gallec, després que Marisol Carratú li aturés un llançament a Kaba Gassama. Però era un partit de tu a tu, amb molt d'encert en atac i amb un joc granollerí molt variat, aprofitant la profunditat de la defensa gallega per fer arribar la pilota als extrems –cinc gols de Míriam González i un d'Ona Muñoz a la primera part– però també connectant amb Gassama –tres gols i dos penals forçats– o amb l'aportació de la primera línia –sis gols de Judith Vizuete i dos de Guarieiro.

Kaba Gassama llança a porteria en una jugada de contraatac. La pivot del KH-7 BM Granollers va ser una de les més destacades de l'equip en atac (Fotografia: JULIÁN VÁZQUEZ)
L'11-9 va ser el primer avantatge de més d'un gol i va ser el moment en què el tècnic visitant, José Ignacio Prades, va demanar temps mort. Una aturada que comportar l'efecte contrari que buscava, perquè va ser just després que el KH-7 va aconseguir un parcial de 3-0 per posar-se amb quatre d'avantatge (14-10) –dues aturades de De la Torre i dues pèrdues de pilota de l'equip gallec–. L'Atlético Guardés va perdre l'encert ofensiu, desaprofitant les aturades d'Estela Carrera –havia substituït Carratú–, i un gol de Guarieiro, al límit del descans, va permetre mantenir els quatre de marge (17-13).
El partit es va trencar a l'inici de la represa, amb un parcial de 5-0 (22-13) que Prades va intentar aturar al minut 35, amb un altre temps mort, quan encara era de 3-0 (20-13). El tècnic visitant ho va provar tot; va fer entrar una tercera portera –Meriem Ezbida– i va provar una defensa mixta sobre Vizuete primer i Guarieiro després, però l'únic que va aconseguir va ser frenar la sagnia. El partit es va equilibrar de nou, amb un Guardés que sobrevivia gràcies a les individualitats d'Estela Doiro o de les aturades d'Ezbida. Les de Cuesta, amb el marge, van arrodonir la seva actuació amb jugades de gran talent i espectacularitat.

El post-partit
L'equip ha estat espectacular, de 10. (Robert Cuesta)

L'alegria al final del partit era òbvia i eloqüent. Les jugadores i el cos tècnic van celebrar aquesta important victòria com si d'un títol es tractés, i com sempre van agrair el suport del públic recorrent el Palau amb somriures d'orella a orella. Així ho va transmetre també Robert Cuesta, al final del partit. "Abans de començar el partit, dins del vestidor, ja es veien les ganes que tenien totes que les coses sortissin bé. Estic molt feliç per elles", va afirmar emocionat. "L'equip ha estat espectacular, de 10", va dir rotund mentre agraïa també el suport del públic. "Ha sortit un partit rodó. Hem pogut acomiadar-nos de la nostra afició amb un gran partit, gaudint tant nosaltres damunt la pista com ells des de la grada", va afegir. Cuesta potser no s'esperava un partit tan rodó, però sí que l'equip hi posés moltes ganes. "En tot moment han estat disciplinades, tant en atac com en defensa, i és cert que hi ha hagut moments en què ens sortia tot", va explicar el tècnic del KH-7.
Tot i que en la darrera jornada s'enfrontaran amb el cuer, Cuesta no se'n vol refiar. Sap que el partit no serà fàcil i que els nervis també podrien entrar en joc. "Sempre hi són presents. Serà un altre dels aspectes que treballarem durant la setmana, a banda del tema tàctic i tècnic", va dir.
Queden 60 minuts de competició, i podrien servir per omplir una nova pàgina en la història del club.

Publicat el 20 de maig de 2019 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)