dimecres, 14 d’octubre del 2015

David Bauli esgarrapa un punt per a l'Esport Club al 95

L'EC Granollers empata en el temps afegit i es manté quart a la classificació
Eduard Batlles

El davanter David Bauli va aconseguir l’empat en l’última acció del partit per salvar un punt molt important per a l’Esport Club Granollers de cara a la classificació. Tot i el gol inicial de l’Ascó, el Granollers va picar pedra fins al final i la recompensa va arribar en forma d’empat. El gol de Bauli deixa el Granollers en quarta posició amb 15 punts. L’Ascó és cinquè amb 13.
El matx va començar amb els dos conjunts prenent pocs riscos i jugant amb pilotades llargues, una tònica habitual a la Tercera Divisió. Per desenvolupar aquest joc, és necessari un punta que sigui capaç de baixar aquestes pilotes, i el Granollers el té. Carlos Cano va aconseguir baixar les pilotades d’Ortega per generar perill. Al minut 5, va arribar l’única ocasió clara del Granollers. El davanter granollerí va superar els dos centrals amb un control excel•lent amb el pit, però López li va aturar la rematada amb l’esquerra. L’Ascó va generar perill amb les jugades de pilota aturada, però no va xutar entre els tres pals durant els primers 45 minuts.
A la represa, el partit no va canviar de dinàmica. Hi va haver poques ocasions a les dues àrees i les dues defenses, molt atentes, van poder tallar qualsevol opció de perill. Al minut 58, però, una centrada des de la dreta de l’Ascó va originar la jugada del gol. La pilota va arribar dins l’àrea, Asier no va poder rematar, la pilota va arribar a Genís que, des de dins l’àrea petita, va rematar a boca de gol sense que Ortega hi pogués fer res. Albert Garcia va moure la banqueta i Vila va entrar per guanyar profunditat a la banda dreta. Bauli i Hector també van sortir de revulsiu per intentar la remuntada. El minuts passaven i el Granollers començava a jugar més amb el cor que amb el cap. L’expulsió de Llopis donava ales al Granollers, que va començar a apropar-se a la línia de gol. El central Suárez, després de rebre una falta, va deixar anar una puntada molt lletja a la cara de Virgili. L’àrbitre no va dubtar a expulsar-lo. En les cinc minuts d’afegit, el Granollers va generar oportunitats per marcar i no va ser fins l’últim minut quan una jugada per banda dreta de Gil va acabar al cap de Bauli per fer esclatar la banqueta i tot el camp del carrer Girona.

Els protagonistes

El post-partit

Un dels càmares de la Xarxa de Comunicació Local seguint el partit (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
Del carrer Girona a Catalunya
El partit va tenir quelcom d’especial: la Xarxa de Comunicació Local va retransmetre el partit en directe per les televisions de proximitat de tot Catalunya. Va ser la primera vegada a la història que un partit de l’EC Granollers es va poder veure a tot el territori a través de les televisions locals. Un dispositiu de quatre càmeres van captar les imatges del matx. Dues estaven situades a la zona de la tribuna, una a peu de gespa i una altra al costat d’una de les porteries. La retransmissió del partit va tenir un analista de luxe, Manolo Márquez, actual entrenador de la Unió Esportiva Sant Andreu. Márquez és un gran coneixedor del futbol de Segona i Tercera Divisió. Un dels entrevistats a la mitja part, a banda d’un jugador de l’Ascó, va ser l’alcalde, Josep Mayoral.

Publicat el 12 d'octubre de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)