diumenge, 30 de novembre del 2014

#RemuntadaBMG

Avui acaba la primera -esperem que no sigui l'última- minimarató de partits pel Fraikin BM Granollers -cinc partits, tres de Lliga Asobal i dos d'EHF Cup, en quinze dies-. Si no és l'última, voldrà dir que els de Carlos Viver hauran remuntat el 27-25 amb què van perdre, al partit d'anada de la primera eliminatòria europea d'enguany, contra l'Sporting Clube de Portugal -el que tothom coneix com Sporting de Lisboa- i que s'hauran classificat per jugar una fase de grups que els assegurarà sis partits més a Europa, tres dels quals al Palau d'Esports.
Pedro Portela va fer set gols al partit d'anada (Fotografia: Diario A Bola)
Dos gols semblen una diferència més o menys assumible -el Palau ha vist remuntades de fins a sis gols-, però l'Sporting, com ja va demostrar diumenge passat al Pavilhao Desportivo Municipal de Mafra, és un equip que sap penalitzar les errades del rival amb ràpids contraatacs o amb transicions ràpides defensa-atac després de rebre gol. Característiques contraposades al joc del Fraikin, que prefereix controlar el ritme del joc i defensar en atac estàtic -és la millor defensa de la Lliga Asobal-. Per tant l'equip de Viver -home rècord al club, en competició europea, amb 125 gols marcats i 42 partits jugats-, més que mai, necessitarà tenir el suport d'una afició que creï aquell ambient de les grans cites, que atemoreixi el rival des del minut 0 i que el faci entrar a pista pensant: "ai com patirem per aguantar aquests dos gols...".
El cansament dels quatre partits seguits i dels quilòmetres de viatge en pocs dies -Conca, Lisboa (Mafra) i Osca- no serà excusa. "Lluitem per això: per poder jugar totes les competicions, per estar al més amunt possible en totes, per repetir participació a la Copa Asobal. No ens pot entrar ara la por escènica ni posar el cansament com a excusa. Formen part de la competició i ja ens agradaria tenir aquestes oportunitats cada any", va afirmar l'entrenador Carlos Viver després de vèncer al Fertiberia Puerto Sagunto al Palau i just abans del desplaçament a Lisboa. Després d'aquell partit Viver també va afirmar que l'equip lluitava com feia temps que no ho veia -el seu equip va anar gairebé tot el partit a remolc però va creure en la victòria fins el final i la va aconseguir- i que els bons resultats de l'equip no es valoraven prou.
I com que no podria estar més d'acord amb aquestes paraules, des d'aquest petit raconet em sumo a la crida que fa l'equip per omplir el Palau d'Esports aquest vespre: #objectiu3000 #euroremuntada. I ho faig recordant dades que poden ser importants:

  1. L'únic precedent europeu contra l'Sporting (Copa d'Europa 1967/68) és favorable als granollerins -el Granollers va guanyar l'anada 26-16 i els portuguesos no van poder remuntar-ho a la tornada (20-16).
  2. El BM Granollers va ser un referent europeu -primer club espanyol a guanyar una competició europea (Recopa 1975/76), a més de tenir dos títols de l'EHF (temporades 1994/95 i 95/96)- i ho vol tornar a ser.
  3. La secció d'handbol de l'Sporting Clube de Portugal -club multidisciplinar com el FC Barcelona- data de 1932 i té un palmarès força extens que inclou un títol europeu a la Copa Challenge. A més, la temporada passada va superar la fase de grups, caient eliminat als quarts de final.
  4. Al Palau d'Esports se li van remuntar cinc gols al potent Flensburg alemany, a les semifinals de l'EHF 95/96, per acabar sent campions (derrota a Alemanya per 27-22 i victòria al Palau 25-17).
  5. La remuntada més gran al Palau data de l'EHF 1996/97, on l'equip va remuntar-li sis gols (30-22) al Jafa Promet Resen macedoni després d'haver perdut 22-16 al partit d'anada dels vuitens de final.
  6. El Fraikin BM Granollers, a dia d'avui, ha millorat els extraordinaris registres de la temporada passada a la Lliga Asobal (és segon, a tres punts del Barça, amb deu victòries, un empat i una sola derrota i té la millor defensa de la competició), a part de continuar endavant a la Copa del Rei i estar a punt de classificar-se per jugar la Copa Asobal (finalista la temporada passada en totes dues competicions).
    Expedició del Fraikin BM Granollers a Portugal (Fotografia: BM Granollers)
I tot això, fet amb un equip majoritàriament format a casa -8 dels 14 jugadors que es van desplaçar a Portugal diumenge passat han sortit de la base del club- i amb un cos tècnic també de la casa.
Al·licients per donar suport a l'equip doncs, no en falten. Els aficionats a l'handbol, al bon handbol, no podem fallar. Cal omplir el Palau d'Esports de Granollers per viure una nit màgica que en porti unes quantes més.

Tretze dels 19 jugadors que formen la plantilla 2014/15 estan formats a la base del club