dijous, 2 de març del 2017

L’Esport Club es veu sorprès per un Sabadell B més intens

Els d'Albert Cámara perdonen dues clares ocasions per empatar, una a cada part
Xavi Mas

L'Esport Club Granollers va sumar la segona derrota consecutiva en perdre, aquest cop al municipal del carrer Girona, davant un dels cuers de la classificació –penúltim–, el CE Sabadell B, per 0 gols a 1 en un partit en què els d'Albert Cámara van ser incapaços de generar perill a l'àrea rival. Els granollerins es van veure sorpresos per un gran gol de Max al minut sis de partit i tenien tot el partit per reaccionar, però la major intensitat i el bon posicionament al camp dels jugadors del filial arlequinat va impedir l'esperada reacció.
El Sabadell B va començar el partit tancant l'Esport Club a la seva àrea i, als primers cinc minuts, ja va avisar amb un parell de triangulacions buscant les entrades per les bandes de Diego i Max, que van obligar la defensa granollerina a treure's el perill del damunt. En la tercera incursió sabadellenca, aquesta per la banda esquerra, Max va retallar Alejandro cap endins, buscant el vèrtex de l'àrea i, des d'allà, va etzibar un gran xut amb rosca que va anar al segon pal, lluny de l'abast de Víctor Colchero.
Quedava molt partit per endavant però només el Sabadell B semblava generar sensació de perill, sempre buscant el desequilibri i els desdoblaments per les bandes, buscant l'espai a l'esquena dels laterals. Als uns contra uns sempre sortien vencedors els sabadellencs, fent anar de corcoll a la defensa i el mig del camp dels de Cámara. La primera arribada de l'Esport Club a l'àrea rival va ser al minut 18, però un defensa va arribar just a temps per evitar el xut d'Español, que l'havia superat en primera instància amb un barret. Colchero va evitar el 0-2 al minut 23 en un xut de Sarmiento i el granollerí Alejandro va xutar massa alt, al minut 31, en l'únic xut a porteria dels granollerins en tota la primera meitat.

El jugador de l'Esport Club Àlex Español intenta prendre la pilota a Diego, el lateral dret del Sabadell B (Fotografia: FÈLIX SANCHO)
Tot just començar la segona part, el canvi ofensiu fet per Cámara –va entrar Carrillo en el lloc de Suárez– va començar a donar els seus fruits; en una triangulació entre Carrillo i Cano, la pilota va arribar a Alejandro, que va desbordar per velocitat; va encarar el porter Arnau però aquest li va aturar el mà a mà. Semblava que la dinàmica canviaria, però aquesta ocasió va ser un miratge, amb arribades amb comptagotes i sense claredat d'idees. El Sabadell B es va defensar bé, però els granollerins van tenir l'empat al 82. Cano la va rebre d'esquena però Alejandro va dubtar en la finalització, desaprofitant l'última ocasió clara de gol del partit.

Els protagonistes

Publicat el 27 de febrer de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Un penal frustra la victòria

El KH-7 remunta cinc gols de desavantatge a la segona part però encaixa l'empat a l'últim segon
Xavi Mas

Confiança, capacitat de lluita i superació. Tot això va demostrar el KH-7 BM Granollers davant el quart classificat, el Prosetecnisa Zuazo, en un partit que va acabar amb un injust empat a 21 gràcies a un penal transformat per Naiara Egozkue amb el temps exhaurit. L'equip de José Luis Villanueva va capgirar un desavantatge de cinc gols a la segona part i va tenir la victòria a la punta dels dits.
L'equip granollerí va fer un bon inici de partit, agafant un avantatge de dos gols que l'equip de Barakaldo va contrarestar ràpidament. A l'equip de Villanueva li va costar defensar Ainhoa Hernández, màxima golejadora del partit amb deu gols. La pivot basca va fer molt mal i va mantenir un duel de golejadores amb Laura Steinbach, que va liderar l'atac granollerí.

Judith Vizuete, que va marcar quatre gols, cau a terra just abans de poder fer un llançament (Fotografia: TONI TORRILLAS)
A partir del 4-5 el Zuazo va posar-se al davant i l'intercanvi de gols es va mantenir durant bona part d'una primera meitat en què les basques van arribar a guanyar de tres gols (7-10). Dos gols de Steinbach van posar el KH-7 a un gol, però el Zuazo va aconseguir arribar al descans amb dos gols de marge.
EMOCIÓ, IGUALTAT I POLÈMICA FINAL
El Zuazo es va escapar de cinc gols a l'inici de la segona meitat gràcies a les aturades de Mercedes Castellanos i els gols d'Hernández, però després va arribar la reacció granollerina, que va anar recuperant diferència fins que Míriam va empatar a 19. Egozkue, de penal, va mantenir el Zuazo al davant, però novament Míriam i després Steinbach van posar el 21-20 a 11 segons del final. El tècnic visitant va preveure una última jugada en què buscaven la seva referència i aquesta –Hernández– va treure petroli en forçar un penal, força rigorós, que va significar l'empat definitiu.

Les protagonistes

Publicat el 27 de febrer de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El Fraikin naufraga a Valladolid

Els de Carlos Viver fan un mal partit en què la primera meitat és per oblidar (20-9)
Eduard Batlles

No va ser el dia del Fraikin Granollers. Així es podria resumir el partit que els vallesans van perdre a Huerta del Rey davant l'Atlético Valladolid per 33 a 21. A la pista castellana es va veure un Granollers que no tenia intensitat, que perdia pilotes fàcilment i que no trobava situacions fàcils de llançament. "No va sortir res i no hi ha excuses", explicava després del partit el tècnic Carlos Viver. A les xarxes socials, molts jugadors afirmaven que havia estat el pitjor partit de la temporada. I ho va ser. 
En els primers minuts de partit el Valladolid ja va marcar diferències clares en el marcador (6 a 2 en els primers 10 minuts). La primera línia castellana, formada per Diego Camino, Roberto Pérez i Víctor Rodríguez, va trobar espais a les 6-0 del Fraikin per anotar amb facilitat des dels 9 metres, però també amb penetracions fins als 6 metres. La col·laboració entre defensa i porteria tampoc va ser la millor de la temporada i l'encert sota pals només va arribar al 10%. Tot el contrari que a la porteria del Valladolid, on entre Javi Díaz i César Pérez van arribar al 48% d'encert. 
A la mitja part, però, la remuntada encara era possible i el Granollers va tenir un petit moment de rauxa amb un parcial de 0 a 4. La defensa va recuperar un parell de pilotes i al contraatac el Granollers va fer mal. Però quan es podia trencar la barrera dels 10 gols, un altre parcial a favor del Valladolid va esborrar les opcions vallesanes.
Marc Garcia i Arnau Garcia intenten aturar el jugador del Recoletas Atlético Valladolid Víctor Rodríguez (Fotografia: Club Balonmano Atlético Valladollid)
Després del partit, en declaracions a Ràdio Granollers (107.6 FM), el capità David Resina va admetre que el Valladolid els havia passat per sobre en atac i en defensa. "No hi ha hagut aportació del llançament exterior, no hi ha hagut col·laboració defensa-porteria, no ens ha sortit res; havíem preparat el partit com qualsevol altre i ens ha sortit tot al revés". Resina explicava que "no té cap explicació fer la primera meitat que l'equip ha fet", però també admetia que el conjunt treballarà des de dilluns mateix perquè no es torni a repetir un partit com aquest. "Queden dos mesos de competició i això no ens pot fer més mal del que ens hauria de fer".
En la mateixa línia, el tècnic Carlos Viver afirmava que l'equip no havia estat en tensió i que es treballaria per no tornar a repetir un partit com aquest. "Hi ha hagut partits on hem salvat situacions d'aquestes, però contra el Valladolid no ens ha sortit res". L'equip, admetia Viver, està tocat i el viatge de tornada va ser llarg i dur, amb molt temps per pensar en els errors individuals i col·lectius. "Hi ha hagut una reflexió i estic convençut que l'equip se sobreposarà, hi ha confiança i l'equip té molt esperit de lluita", confessava. 
La derrota, però, no pot amagar la bona temporada de l'equip, molt viu a la Copa EHF i que conserva la quarta posició de la Lliga –empatat a 21 punts amb el Ciudad Encantada i amb un punt de marge respecte al Puerto Sagunto. Dimecres, el Cangas, al Palau d'Esports, pot pagar els plats trencats.

Els protagonistes

Publicat el 27 de febrer de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)