divendres, 25 de desembre del 2015

Partidàs per acabar l'any 2015

El que és bo es fa esperar -diuen-. Doncs aquest 2015 va acabar amb un autèntic partidàs, en què la fortuna es va acabar aliant al costat de l'Esport Club Granollers. Els nanos d'en Nico van acabar guanyant un partit intens i molt agraït de veure gràcies a un gol d'aquells que se'n diu "al límit", just abans que l'àrbitre xiulés el final del partit. Un partit en què tant l'Escola Pia com els de l'Esport Club van apostar pels seus estils de joc i que podia haver guanyat qualsevol dels dos equips.
El partit va començar mogut però fins a mitjans de quart no va arribar el primer gol; va ser de penal per una mans dins l'àrea de l'Esport Club que l'Arnau es va encarregar de transformar. L'Arnau, màxim golejador del grup, va demostrar ser un jugador molt incisiu però li va faltar un xic més de punteria perquè, durant aquest primer quart, totes les ocasions de gol de l'Escola Pia van sortir de les seves botes però en Pol les hi va aturar perfectament. Els d'en Nico en canvi, les ocasions se les van repartir -en Guillem, en Marc (2) i en Dani- però unes vegades la defensa i unes altres el pal van evitar el gol de l'empat.

En Pol no va poder aturar el llançament de penal de l'Arnau. Era el primer gol del partit (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
El primer quart havia estat de domini altern i, al segon quart, els nanos d'en Nico van sortir "a tope". L'Escola Pia perdia ràpidament la pilota i els de l'Esport Club ho van aprofitar per capgirar el marcador; al primer minut en Pau ho va provar des de fora l'àrea després d'anticipar-se en defensa. El seu xut però, va sortir desviat. Va ser el primer avís, perquè al segon en Guillem no va perdonar; va aprofitar un mal servei de porteria d'en David i va marcar l'empat al minut dos. Al tres, novament en Pau va provar sort, aquest cop amb un xut de falta, que va sortir massa alt, i al quatre va arribar el segon gol dels d'en Nico; a la banda esquerra en Gerard va treure un servei de banda pel Xavi, que es va escapar del seu defensor i va marcar aprofitant el petit forat que va deixar el porter David entre ell i el pal. Els nanos de l'Esport Club no en tenien prou i van seguir apretant; després d'una gran jugada de tot l'equip, el xut d'en Marc el va refusar a córner la defensa de l'Escola Pia. El mateix Marc, tot sol al segon pal, va ser qui va marcar l'1 a 3 en la centrada des de la cantonada. Semblava que l'Esport Club havia aconseguit dominar el joc però l'Escola Pia es va començar a refer amb un ràpid contraatac que l'Arnau va fallar. Acte seguit, va recuperar la pilota en una indecisió defensiva i va ser en Pol qui va haver d'aturar un altre xut de l'Arnau. Però en Pol no va poder fer res amb un xut de falta de l'Eduard, que va entrar ajustat al pal. No hi va haver temps per res més i el 2-3 va ser el marcador amb què tots dos van arribar a un descans merescut.
El gol de la victòria, al límit
L'Esport Club va seguir portant la iniciativa a partir del tercer quart, amb més control de la pilota. Però no van generar tantes ocasions malgrat que, en una de les que van tenir, la pilota es podria dir que no va voler entrar; després de recuperar al centre de la defensa, en Pau va fer una passada en profunditat pel Xavi, però el seu xut el va tocar lo just el porter David perquè la pilota s'anés frenant de mica en mica, fins quedar aturada damunt la línia, sense traspassar-la. Va ser una bona oportunitat de fer el 2-4 però, novament a l'últim minut del quart -com havia passat en l'anterior- l'Escola Pia va marcar en un contraatac, ben jugat, que va acabar en Carlos amb un xut per dalt que va superar la sortida d'en Pol. El Granollers dominava més el joc però l'Escola Pia sortia en contraatac amb molt criteri, velocitat i encert, i per això es va arribar a l'últim quart amb empat a 3.

En Xavi rep la pilota i s'escapa de l'Eduard -capità- en la jugada de l'1 a 2 (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
L'Escola Pia s'havia quedat amb ganes de més i, al començament de l'últim quart va provar-ho en dues ocasions sense sort. Després el joc es va equilibrar i va arribar el 3-4 en un xut de falta d'en Pau, que va ajustar perfectament entre el travesser i les mans del porter David. L'alegria li va durat poc als nanos d'en Nico, perquè en la jugada següent, després d'una pèrdua de pilota, l'Arnau va fer l'empat a 4 amb un xut creuat.
Així es va arribar als últims minuts, en què tots dos equips buscaven el gol de la victòria a la seva manera. Els de l'Esport Club hi van insistir més i, al final, van trobar el premi de la victòria en un llançament de córner d'en Dani que l'Eduard va rematar des del segon pal. Només treure de mig camp l'àrbitre va xiular el final perquè no quedava més temps i els nanos d'en Nico van poder celebrar una nova victòria després de tres partits sense aconseguir-ho.
Va ser una bona manera de tancar l'any -esportivament parlant- i d'arribar al Nadal amb una alegria.

Els protagonistes