divendres, 9 de juny del 2017

L’eficàcia del Parets elimina un voluntariós Montmeló

Els de David Parra encarrilen l'eliminatòria a la primera part amb dos gols
Xavi Mas

El Parets va demostrar la seva superior categoria –campió del grup 9 de Tercera Catalana– davant el Montmelócampió del grup 9 de Quarta Catalana–, bàsicament per la seva major eficàcia de cara a porteria. El Montmeló, que havia eliminat el Calella (4-1) a la primera eliminatòria de la Copa Catalunya i a la Batllòria en la segona, en la tanda de penals, queda eliminat a la tercera ronda, mentre que el Parets seguirà endavant.
Un gol de falta directa de Litus va posar per davant un Parets que va ampliar el marcador a la mitja hora de joc gràcies a un gol del seu pitxitxi, Fran González, que va rebre al vèrtex de l'àrea i va anar escapolint-se de tres defenses per acabar marcant –el Montmeló va reclamar que un jugador seu estava al terra i ningú va aturar el joc–. Tres minuts després el paretà Morales va etzibar un cop de colze al coll del montmeloní Dani però l'àrbitre no ho va veure, i el partit va arribar al descans amb un solitari xut del Montmeló, d'Hidalgo, per damunt del travesser.

El jugador del Montmeló Daniel Martínez controla i intenta escapar-se per velocitat en una jugada de la primera meitat (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
Tot just començar la segona part l'àrbitre va xiular un rigorós penal favorable al Parets, que Litus va transformar en el 0 a 3. El ball de canvis d'uns i altres, i un Parets que, amb el marcador a favor, jugava al ralentí, van anar apagant un partit que es va despertar al minut 72 gràcies a un golàs d'Emilio –gran xut amb rosca des de fora de l'àrea que va tocar el pal i va entrar–. L'alegria local, però, va durar dos minuts, els que va trigar Alba a marcar el definitiu 1 a 4, en rebre i definir dins l'àrea petita.

Els protagonistes

El Sabadellenca-Cardedeu, suspès pels insults de l'afició local a l'àrbitre

L'àrbitre va donar per acabat abans d'hora el partit que enfrontava el Sabadellenca i el Cardedeu pels insults i els llançaments de begudes que va rebre per part de l'afició local just després del gol del Cardedeu, al minut 55. L'afició local va protestar que la centrada que va rematar Verdaguer a gol havia estat des de fora el camp. Fins aquell moment el Sabadellenca havia estat superior, amb tres gols a la primera mitja hora de partit.

Els protagonistes

Publicat el 5 de juny de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Llorenç Rueda deixa el Barça B i entrenarà el Sant Martí Adrianenc

Ramon Solé

L'entrenador granollerí Llorenç Rueda, fins ara al Barça B, s'ha compromès amb el Sant Martí Adrianenc de Primera Estatal. Rueda, que va entrenar el Fraikin BM Granollers i el va conduir a la final de la Recopa de 2010, ha deixat el Barça per una reestructuració del club i ara mira la nova etapa amb il·lusió.
"Al Barça volen professionalitzar el filial i demanaven dedicació exclusiva; jo tinc la meva feina [és mestre en una escola de Mataró] i no vam arribar a un acord que em permetés deixar-la", explica. Poc després de plegar, va rebre la trucada del club de la Verneda. "Tenen un projecte ambiciós per pujar a Divisió d'Honor Plata. Aquest any s'han quedat a dos gols d'aconseguir-ho. Em va venir de gust continuar entrenant amb un nivell d'exigència important", comenta l'entrenador vallesà.

Llorenç Rueda, a la dreta, amb el president del club, Pedro López (Fotografia: SANT MARTÍ ADRIANENC)
Publicat el 5 de juny de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El KH-7 BM Granollers es proclama campió d’Espanya

L'equip que entrena Sergi Escurriola venç el BM La Roca de Pere Ayats per un clar 21 a 40
Xavi Mas

El KH-7 BM Granollers va aconseguir, aquest diumenge, el segon títol de campió estatal d'aquesta temporada. Primer va ser l'equip juvenil de Bernat Barbany, i aquest cap de setmana se'n va proclamar l'equip cadet, en una final del Campionat d'Espanya íntegrament vallesana i jugada al Pavelló Nou de la Roca del Vallès. L'equip granollerí, entrenat per Sergi Escurriola, va derrotar en la final (21-40) l'equip amfitrió, el BM La Roca entrenat per Pere Ayats, en un partit que es va decantar a favor dels granollerins als primers minuts de la segona meitat.
El BM La Roca, que havia eliminat el FC Barcelona en la semifinal (27-26), s'havia classificat per una final de l'estatal d'handbol vuit anys després d'haver-ho aconseguit per última vegada. Aquest cop, però, no va poder repetir el títol, que sí va aconseguir aleshores. Els granollerins, per la seva banda, amb aquest títol segueixen les passes del juvenil; els de Barbany, amb el títol juvenil d'enguany, van aconseguir el triplet –infantil fa quatre anys i cadet fa dos anys–, mentre que els d'Escurriola ja són campions d'Espanya cadet aquesta temporada, després d'haver-ho estat en categoria infantil fa dos anys.

El jugador del BM la Roca Nil Orts intenta aturar el llançament d'Àlex Estirado del KH-7 (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
El KH-7 ha estat clarament superior a la resta de rivals d'aquesta fase final. Dimecres es va imposar per un contundent 52-18 al Colegio Maristas d'Oviedo; dijous es va imposar al Colegio San Agustín d'Alacant per 36 a 31 i divendres ja va vèncer el BM La Roca per un clar 21 a 39. El BM La Roca, per la seva banda, havia derrotat els alacantins per 34 a 32 i els asturians per 36 a 35 abans de perdre amb el KH-7.
Amb aquest títol, la generació del 2001 del BM Granollers fa el doblet, ja que també es va proclamar campió infantil fa dos anys
Ambdós equips es van classificar per jugar les semifinals, on els d'Escurriola van tornar a ser clarament superiors al Distevi Seis do Nadal Coia de Vigo, i es va imposar per un contundent 41 a 30, mentre els roquerols es van imposar per la mínima al FC Barcelona (27-26).
Els dos millors equips de l'Estat, en categoria cadet, eren vallesans i la final va omplir de gom a gom el Pavelló Nou de la Roca. La rivalitat a la pista, també es va traslladar a la grada amb la guerra de crits d'ànim d'una i altra aficions. En aquest ambient immillorable, va començar un partit que va dominar el KH-7 des del primer minut. La defensa, i sobretot, les aturades d'Adrià Barbecho, van permetre que els granollerins obrissin la primera escletxa al marcador a base de contraatacs, i van arribar a una diferència de cinc gols en arribar al descans.

Els jugadors del KH-7 es van llançar al terra, com una pinya, celebrant eufòrics la victòria (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
Als primers minuts de la represa els d'Escurriola, aquest cop a partir de les aturades de Nil Guiteras i de nou amb ràpids contraatacs, van anar ampliant les diferències de forma paulatina, mentre que els d'Ayats es començaven a donar per vençuts. Un cop superada la barrera dels 10 gols, el partit es va trencar, amb un Granollers que no va fer presoners. L'eufòria es va desfermar a la pista per part dels campions mentre l'afició roquerola no va deixar d'animar un equip que, malgrat perdre la final, havia tornat a fer història.
EL KH-7 FEMENÍ ACABA TERCER
El cadet femení del KH-7 BM Granollers no va poder repetir la fita aconseguida pel masculí, en perdre la semifinal contra el BM Roquetas d'Almería per 25 a 27. Les noies de Xavi Vilella, que s'havien proclamat campiones de Catalunya i campiones de la primera edició de la Mini Copa de la Reina, van vèncer dimecres el Rocasa canari (27-26), van perdre dijous contra l'Elche (30-32) i van vèncer divendres el Sanse (32-31).
En la semifinal contra el Roquetas, les granollerines van dominar clarament la primera meitat (16-10) però es van bloquejar en atac en la segona i van veure com el Roquetas els capgirava el marcador. Al partit pel tercer i quart llocs el KH-7 va imposar-se amb claredat el BM Elche per 39 a 25. El Malkaitz de Burlada (Navarra) va ser el campió, en vèncer en la final el Roquetas per 27 a 24.

Al Pavelló Nou de la Roca del Vallès no hi cabia ni una agulla per veure la final entre roquerols i granollerins (Fotografia: RAMON FERRANDIS)
Fase final Campionat d'Espanya cadet masculí. Els protagonistes

Fase final Campionat d'Espanya cadet femení. Les protagonistes

Publicat el 5 de juny de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

L’hora d’Antonio Rama

El nou tècnic del Fraikin dirigirà per primer cop l'equip a la Copa del Rei

Ramon Solé

"Entre espantat i il·lusionat". Així descriu el seu propi estat d'ànim Antonio Rama, fins ara segon entrenador del Fraikin BM Granollers i, a partir d'aquesta setmana, màxim responsable de la banqueta. No ho serà oficialment [substitueix Carlos Viver, que té compromisos amb la selecció] però sí, i a tots els efectes, a la pràctica: des d'aquest dilluns, Rama dirigirà els entrenaments previs a la Copa del Rei, que començarà aquest divendres a Lleó i que suposarà el debut del tècnic granollerí com a primer entrenador en una banqueta d'elit.

Antonio Rama, a l'esquerra, agafa aquesta setmana definitivament el relleu a Carlos Viver (dreta) (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
"Agafo l'equip a final de temporada, en un projecte en què he participat però que no he liderat. Per tant, aquests dies és qüestió de seguir la línia sense destorbar gaire el que s'havia fet. La gent té ganes d'acabar la temporada, i els que saben que marxaran volen acomiadar-se bé. Aquestes dues últimes setmanes es fan llargues", explica el tècnic. La setmana passada va començar la transició de tècnics en els entrenaments: Carlos Viver hi era, però Rama dirigia les sessions. "A aquestes alçades no és qüestió d'introduir novetats en la manera d'entrenar. Ni tens temps ni crec que sigui normal: no és el moment d'aplicar coses noves", diu l'entrenador. Els primers dies després d'acabar la lliga es van fer entrenaments de caire més lúdic i es va aprofitar per carregar una mica el pla físic perquè els jugadors no perdessin la forma i arribessin bé a la Copa del Rei. La setmana passada només hi va haver dos dies d'entrenaments.
"EL BIDASOA ENS HA COMPLICAT LES COSES"
El Fraikin BM Granollers debutarà a la fase final de la Copa del Rei aquest divendres a 2/4 d'1 del migdia davant el Bidasoa Irún. Antonio Rama alerta dels perills del conjunt basc. "Aquest any el Bidasoa ens ha complicat molt les coses. Allà vam perdre i aquí vam guanyar però ens va costar molt. És un equip amb el joc molt pautat i la defensa molt dura. Pel joc que fan podrien haver quedat molt més ben classificats a la lliga", explica el tècnic.
Si el Granollers supera el Bidasoa, s'enfrontarà en semifinals, dissabte a les 6 de la tarda, contra el guanyador del partit entre el FC Barcelona Lassa-Bada Huesca. Davant el més que probable supòsit que el rival sigui el Barça, Antonio Rama considera que cal preparar aquest partit com qualsevol altre. "Has d'explicar a la gent que qualsevol partit s'ha d'intentar guanyar i que no té sentit llençar-lo; altres equips ja compten que no guanyaran el Barça i no posen els millors jugadors. La vegada que hem estat més a prop de guanyar-los va ser en una final a Gijón, en què ells venien de jugar la Final Four de la Champions, igual que ara. Ells tenen molta qualitat, però va anar d'un pèl", apunta Rama.

Publicat el 5 de juny de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)