divendres, 9 de juny del 2017

L’hora d’Antonio Rama

El nou tècnic del Fraikin dirigirà per primer cop l'equip a la Copa del Rei

Ramon Solé

"Entre espantat i il·lusionat". Així descriu el seu propi estat d'ànim Antonio Rama, fins ara segon entrenador del Fraikin BM Granollers i, a partir d'aquesta setmana, màxim responsable de la banqueta. No ho serà oficialment [substitueix Carlos Viver, que té compromisos amb la selecció] però sí, i a tots els efectes, a la pràctica: des d'aquest dilluns, Rama dirigirà els entrenaments previs a la Copa del Rei, que començarà aquest divendres a Lleó i que suposarà el debut del tècnic granollerí com a primer entrenador en una banqueta d'elit.

Antonio Rama, a l'esquerra, agafa aquesta setmana definitivament el relleu a Carlos Viver (dreta) (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
"Agafo l'equip a final de temporada, en un projecte en què he participat però que no he liderat. Per tant, aquests dies és qüestió de seguir la línia sense destorbar gaire el que s'havia fet. La gent té ganes d'acabar la temporada, i els que saben que marxaran volen acomiadar-se bé. Aquestes dues últimes setmanes es fan llargues", explica el tècnic. La setmana passada va començar la transició de tècnics en els entrenaments: Carlos Viver hi era, però Rama dirigia les sessions. "A aquestes alçades no és qüestió d'introduir novetats en la manera d'entrenar. Ni tens temps ni crec que sigui normal: no és el moment d'aplicar coses noves", diu l'entrenador. Els primers dies després d'acabar la lliga es van fer entrenaments de caire més lúdic i es va aprofitar per carregar una mica el pla físic perquè els jugadors no perdessin la forma i arribessin bé a la Copa del Rei. La setmana passada només hi va haver dos dies d'entrenaments.
"EL BIDASOA ENS HA COMPLICAT LES COSES"
El Fraikin BM Granollers debutarà a la fase final de la Copa del Rei aquest divendres a 2/4 d'1 del migdia davant el Bidasoa Irún. Antonio Rama alerta dels perills del conjunt basc. "Aquest any el Bidasoa ens ha complicat molt les coses. Allà vam perdre i aquí vam guanyar però ens va costar molt. És un equip amb el joc molt pautat i la defensa molt dura. Pel joc que fan podrien haver quedat molt més ben classificats a la lliga", explica el tècnic.
Si el Granollers supera el Bidasoa, s'enfrontarà en semifinals, dissabte a les 6 de la tarda, contra el guanyador del partit entre el FC Barcelona Lassa-Bada Huesca. Davant el més que probable supòsit que el rival sigui el Barça, Antonio Rama considera que cal preparar aquest partit com qualsevol altre. "Has d'explicar a la gent que qualsevol partit s'ha d'intentar guanyar i que no té sentit llençar-lo; altres equips ja compten que no guanyaran el Barça i no posen els millors jugadors. La vegada que hem estat més a prop de guanyar-los va ser en una final a Gijón, en què ells venien de jugar la Final Four de la Champions, igual que ara. Ells tenen molta qualitat, però va anar d'un pèl", apunta Rama.

Publicat el 5 de juny de 2017 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada