dimecres, 15 d’abril del 2015

El Llerona dóna la sorpresa i s'endú el derbi

El Llerona –cuer– va donar la sorpresa al camp del PBB la Roca –líder– en aconseguir la segona victòria de la temporada (3-4). L’equip roquerol es va avançar amb un gol de Mireia molt aviat i va fer lluir la portera del Llerona Jennifer en tres ocasions abans que un penal permetés al Llerona empatar. Un contraatac i una badada defensiva van fer que el Llerona marxés al descans amb un 1-3 que les roqueroles van neutralitzar amb dos gols d’Anabel. Un penal comès sobre Anna va permetre a Laura Moreno fer el 3-4 definitiu. D’aquí fins el final, el PBB la Roca ho va intentar però Manuela va refusar tots els xuts entre els tres pals.

Les jugadores del Llerona celebren la victòria (Fotografia: XAVI MAS)

Publicat el 13 d'abril de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

El BM la Roca fa un pas important cap a la permanència

Victòria clau davant un rival directe
El BM la Roca va aconseguir una important victòria de cara a la seva lluita per la permanència en derrotar un dels seus rivals directes, el BM Torrelavega –fins dissabte empatat a punts– per 30 a 26. Ara, els de Guillem Estapé se situen a dos punts més el goal-average de l’equip càntabre –els roquerols han guanyat els dos partits–, que és qui marca la zona de descens.
Els d’Estapé van començar amb molta força i van fer un parcial de 6-0 de sortida, amb una bona defensa i sortint bé al contraatac. L’afició, que va omplir el pavelló a vessar, gaudia de valent amb aquest inici elèctric del seu equip, però el Torrelavega va calmar el seu joc d’atac i va començar a fer mal des de la primera línia. Tot i patir dues exclusions, l’equip càntabre va anar retallant distàncies aprofitant moments de desconcert en atac dels d’Estapé i passat el quart d’hora de joc van empatar el partit a 9. Estapé va aturar el joc, però del 9-9 es va passar a un 10-13 preocupant en què els roquerols es van bloquejar en atac durant cinc minuts tot i que, en un final un xic atropellat, van arribar al descans a dos gols (12-14).
L’afició empeny i l’equip respon
La segona part va començar amb un intercanvi de gols que es va trencar cap al minut vuit, després que el Torrelavega superés uns situació d’inferioritat sense encaixar gols; un contraatac de Pau Pérez va ser l’inici d’un parcial de 4-0 que va tornar a posar el BM la Roca per davant al marcador (19-18). L’afició va tornar a creure en la victòria i l’equip ho va corroborar ampliant el parcial fins a un 7-1 per passar del 15-18 al 22-19.
Els d’Estapé, aquest cop no van cometre les errades de precipitació de la primera meitat i van saber mantenir l’avantatge al marcador. El Torrelavega ho va seguir provant des de la llarga distància, amb Marcos i Villalobos com a referents, i es van posar a un gol (26-25) però van escollir malament els atacs als últims minuts i els roquerols no van perdonar.

L'equip celebra la important victòria (Fotografia: XAVI MAS)

Pejanovic lidera una nova remuntada

La porteria i els contraatacs condueixen  els de Carlos Viver a la dissetena victòria
La dissetena victòria de la temporada a la lliga del Fraikin BM Granollers va arribar després d’una nova remuntada, aquest cop contra el Globalcaja Ciudad Encantada, per quatre gols de diferència, (28-24). Els de Carlos Viver van fer una primera part molt fluixa però es van recuperar a la segona, gràcies a la porteria i la defensa, que van tornar a ser l’estendard que els va conduir a la victòria.
Aquesta victòria i la resta de resultats de la jornada deixen els de Viver a un sol punt d’assegurar-se la participació a l’EHF la temporada vinent i a tres d’assegurar la tercera posició.
Els tres primers minuts del partit van ser un autèntic despropòsit en atac, tant dels uns com dels altres. Passat el minut tres va ser el Ciudad Encantada qui es va avançar al marcador, avantatge que va mantenir fins a l’inici de la segona meitat. El Fraikin va fallar vuit atacs als primers deu minuts –amb quatre pèrdues de pilota– i va permetre que el Globalcaja es posés dos gols amunt (2-4) –no va ser més per les nombroses aturades de Pejanovic, al voltant del 50% d’encert durant la primera part–.
Passats els deu primers minuts, els de Viver van aconseguir minimitzar les pèrdues de pilota però, en canvi, van topar amb els pals –tres gairebé consecutius van permetre al Globalcaja obrir un preocupant forat de quatre gols (4-8), amb atacs molt llargs.
PEJANOVIC, EL MILLOR DEL PARTIT
Pejanovic seguia amb més d’un 40% d’encert sota els pals però incomprensiblement el Fraikin perdia de quatre gols, una diferència que va aconseguir retallar als últims minuts, amb un parcial de 3-0 que els va situar a un (11-12), malgrat que un gol de penal de Nacho Moya –va marcar els quatre que va llançar a la primera part– va deixar la diferència en dos en arribar al descans.
La segona part va començar com la primera; dues aturades de Pejanovic que es van desaprofitar en atac. Fins que una bona defensa va permetre a Adrià Pérez fer el 12-13 de contraatac. Un gol de Grundsten i un altre contraatac d’Adrià Pérez van donar el primer avantatge del partit als de Viver (14-13), just complert el minut 35.

Els contraatacs, com aquest d'Adrià Pérez, van permetre el Fraikin capgirar el marcador (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Malgrat que el Globalcaja es va tornar a posar al davant amb el 14-15 i malgrat les errades granollerines, Pejanovic va tornar a marcar el camí amb una espectacular aturada en una contra de Daniel Tolmos, prèvia a l’empat a 15 de Juan del Arco, també de contraatac.
Així –recuperacions i contraatacs de Grundsten i Solé– el Fraikin va aconseguir obrir un petit marge de dos gols (17-15), marge que va anar ampliant de mica en mica després de cada intervenció de Pejanovic o de cada recuperació defensiva, afinant en atac –Solé va tornar a ser referent amb vuit gols–.
L’última aturada de Pejanovic va ser el preludi del màxim avantatge granollerí del partit (28-21) –gol aconseguit per Álvaro Ruiz– abans que el Globalcaja maquillés el resultat final.