divendres, 12 de febrer del 2016

Tant si plou com si fa sol

Esther Mas

Així podríem definir el gran torneig disputat diumenge passat pels nois de l’Esport Club Granollers, que van demostrar la passió que tenen per aquest esport; ni matinar, ni la pluja i el vent, ni les llargues estones d’espera, van desanimar a aquests nois que van lluitar fins al límit de les seves forces per aconseguir una gran i merescuda tercera posició.
El primer partit es s'endarreria; vam ser dels més matiners (a les 8 del matí ja érem al camp) i vam escalfar molt motivats, però el partit es va acabar aplaçant doncs el rival, el Llinars, no va poder assistir finalment al torneig. Així que les ànsies per començar el torneig s’havien d’esperar.
Cap a les 10 del matí arribava el nostre moment, el debut en el primer torneig d’aquesta temporada contra el Llano de Sabadell. I es va notar la gran motivació dels nois de l’ECG doncs van demostrar un gran joc deixant poques opcions al rival d’arribar a porteria i, quan ho feia, la defensa treballava perfectament. Amb un gol del Marc -d’una passada en profunditat de l’Arnau que el deixava sol davant la porteria-, dos gols de l’Arnau -un després de robar la pilota després de la sacada inicial i l’altre després d’una passada del Pau- i un quart gol del Guillem -aprofitant una passada des de mig camp de Raúl), els nois del Granollers s’estrenaven al torneig amb victòria.

El xut d'en Guillem es va convertir en el quart gol contra el Llano de Sabadell
El segon partit es disputava contra el Martinenc B i començava amb un penal a favor de l’ECG. En David va ser l’encarregat de marcar i obrir el marcador. A partir d’aquí, diverses ocasions ens van acostar a la porteria rival però la pilota sortia fora, fregant els pals o era desviada a córner. Cap al final de la primera part, en Xavi la va robar a mig camp, va regatejar fins arribar davant la porteria i va marcar el segon gol pel Granollers. La segona part va començar amb un xut directe de Pau en la sacada inicial que va sortir per sobre la porteria. L’ECG seguia tenint moltes arribades i xuts a porteria que no acabaven d’entrar; Pau i Raul, en posicions més avançades de la seva habitual, ho van provar una i una altra vegada però no hi havia manera, quedava massa curta, tocava el pal, la desviava el porter.....Finalment va ser en Pau, que aprofitant una passada d’en David, va marcar el tercer gol de l’ECG. Cal dir que el Martinenc va tenir algunes ocasions de gol per xuts directes i alguna falta, però Kilian -el porter del Benjami C de l’ECG, que ens va venir a donar un cop de mà perquè en Pol estava malalt- va tenir una gran actuació amb parades espectaculars i gran seguretat sota els pals.
Dos camps, quatre grups i quatre equips per grup. Arribava el moment de l’últim partit de la primera fase i contra el rival més fort que també venia amb dues victòries, la Montserratina A. I sota una pluja insistent i que semblava que no volia parar, i que va deixar als nois ben xops. Hi va haver l’opció de suspendre el torneig però es va decidir seguir endavant i de forma encertada doncs als pocs minuts de partit, va deixar de ploure.
Els nois de l’ECG van sortir més concentrats que mai i van apretar molt al rival. S’arribava molt a porteria però el porter l’interceptava, inclús una pilota de David que després de regatejar als rivals i xutar per sobre el porter, aquest la va aturar “in extremis” sobre la línia. La Montserratina també va voler sorprendre amb un xut alt veient que el porter estava una pèl avançat, però Kilian va fer una gran aturada. El Granollers ho va seguir intentant i finalment David, amb un xut creuat, va marcar el primer gol de l’ECG. En aquesta primera part el Granollers va mostrar una gran intensitat i amb prou feines deixava jugar al rival. A la segona part, l’ECG va seguir amb molta intensitat però la Montserratina va donar més guerra. En una pilota que va robar l’Arnau, va avançar i li va passar al David (podeu veure la jugada en el vídeo adjunt), que va marcar el 2-0 amb un xut en diagonal. La lluita i l’esforç del Granollers no va decaure i en una lluita en la zona de defensa, el Xavi la va refusar amb la mala sort que va acabar a la pròpia porteria. I quan ja tots vèiem el partit guanyat, en l’últim minut del partit, en una sortida de córner la Montserratina ens va empatar el partit.

Una gran primera fase dels nois de l’ECG que xops de dalt a baix van lluitar i van demostrar un gran nivell de joc. Ara tocava dutxa calenta i dinar per recuperar forces i temperatura.

El petit descans dels "guerrers"
Amb el dinar coll avall i amb energies renovades, ens tocava canviar de samarreta i pantaló (ja ens va anar bé perquè l’altra seguia ben molla!) doncs el rival a quarts de final era, ni més ni menys, que el Benjamí B de l’ECG. Tot i que ens havien dit que aquest equip anava dels primers de la seva lliga, els nois no es van arrugar gens i van seguir demostrant el bon nivell de joc demostrat durant tot el torneig. La primera part va ser molt intensa i amb molta pressió per part dels dos equips, i es va anar al descans amb un empat a 0. La segona part però va començar amb un gol directe de Pau des de mig camp en la sacada inicial, obrint el marcador i donant encara més ànims als nois d’en Nico. La intensitat dels dos equips va seguir fins al final, i amb bona actuació també de la defensa i dels porters. Cap a les acaballes del partit, li va arribar una pilota des de darrera a en David que va marcar el segon gol amb una bonica vaselina. I amb un 2-0 ens plantàvem a semis!

Contra el Martinenc, en la semifinal, en Marc ho va provar sense sort
Amb 10 minuts en prou feines de descans, començava la semifinal contra el Martinenc A. Els dos equips mostraven signes de cansament però no es van rendir. Hi va haver diverses ocasiones de gol per part del Granollers que no acabaven d’entrar, incloses dues faltes a favor que no van acabar en gol. La segona part va començar amb molta pressió per part del Martinenc que va fer que el Granollers no arribés a porteria. Els xuts ja no eren tant forts, les passades ja no eren tant precises i, en un error defensiu, el Martinenc ho va aprofitar per marcar el primer gol. Ara sí que el cansament i el desànim per anar perdent es va notar en els nois del Granollers, i el Martinenc en canvi, se'n va aprofitar i, amb un xut de falta directe i més tard, amb un jugador que es va escapar sol, van acabar enduent-se el partit per 3 gols a 0.
L'Arnau també ho va provar contra el Martinenc, de falta, però també sense sort
Ara quedava el darrer partit pel tercer i quart lloc. Uns minuts de descans i unes paraules d’en Nico i cap al camp. El rival, l’amfitrió, el Ponent. El partit va ser bastant igualat fins que un xut alt del Ponent, el va tocar en Kilian, estirant bé els braços, però que va acabar entrant. Però l’alegria els va durar poc perquè amb el xut directe de Pau de mig camp, amb la sacada inicial, el Granollers empatava el partit. A la segona part un jugador del Ponent es va quedar sol davant d’en Kilian però aquest va fer una gran aturada. Sembla que als nois del Granollers encara els quedava corda, i després de treure la pilota en Pau cap a Gerard, després d’un fora de joc del Ponent, aquest li va passar al Xavi, que va avançar i li va passar a en Guillem que amb un xut creuat va marcar el segon pel Granollers. Encara quedaven energies!! L’Arnau ho va provar amb un xut que va sortir fregant l'escaire, en Pau de falta però el porter la va aturar. En Xavi però, sí que va aconseguir el tercer, després d'escapar-se tot sol i plantar-se davant el porter. En unes mans desafortunades del Granollers, el Ponent ho va aprofitar per xutar directament, la pilota va quedar morta i va acabar en gol. Sense deixar d’intentar-ho, en Kilian va treure llarg, en Xavi la va rebre, va regatejar i es va tornar a plantar sol a porteria i marcant el quart i darrer gol.

Una merescuda i lluitada tercera posició.
Gràcies nois per la gran entrega demostrada, pel gran nivell de joc i un gran treball d’equip.
Gràcies també als ànims dels fans més incondicionals, els pares que malgrat el fred del matí que glaçava les mans, no deixaven d’aplaudir, que tot i patir pels seus nens xops com ànecs, aprofitaven el sol del migdia per assecar la roba com podien, per no deixar d’animar fins l’últim moment i per demostrar una gran esportivitat.


Fotos: OLGA PARRA i LOLI CAMPANARIO
Vídeo: JOAN MIQUEL BOIX