dissabte, 5 de març del 2016

Un ECG de circumstàncies cau a casa golejat pel Vilafranca

Els del Penedès havien negat al Granollers l'ajornament del partit
Eduard Batlles

El Granollers va caure de forma clara a casa per 1-4 davant un Vilafranca en posicions de play-off d’ascens. Els vallesans no es van poder sobreposar a les múltiples baixes, tot i que durant la primera meitat i l’inici de la segona van jugar de tu a tu contra els del Penedès. De fet, l’EC Granollers havia demanat al Vilafranca l’ajornament del partit. “El president no hi va tenir problema, però l’entrenador s’hi va negar perquè va entendre que endarrerir el partit els suposava un problema”, explica un dels tècnics, Albert Garcia. La derrota final deixa l’EC Granollers amb un balanç de 5 punts dels últims 33 possibles i el partit d’aquest diumenge contra el Figueres serà clau per recuperar la moral de l’equip.

Tot i les absències de molts jugadors importants, el Granollers va plantar cara fins que les forces van aguantar (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
En els primers minuts de joc, l’àrbitre podia haver xiulat un penal prou clar sobre Roger Mora per una caiguda dins l’àrea. El Vilafranca, de mica en mica, es va anar entonant i una centrada des de l’esquerra la va aprofitar Oribe per fer el primer gol amb una rematada al primer toc. El Granollers, fresc en els primers minuts, va aconseguir empatar: Roger Martínez va fer un bon xut des de la mitja lluna i després de l’aturada de Ramos, Riki va posar el cap per fer l’1 a 1. Després del gol els vallesans es van trobar molt còmodes i podrien haver fet el segon, però va faltar decisió i contundència en els últims metres. Abans del descans va ser Ayala qui va rebre una passada dins l’àrea i va definir al primer pal per fer l’1 a 2.
A la represa, Roger Martínez va cometre un penal clar sobre Triguero, i el màxim golejador de la categoria es va encarregar de transformar-lo enganyant Ortega. Amb un Granollers abatut i ja sense forces, el Vilafranca va poder ampliar el marcador amb una pilota al pal i un parell de xuts amb perill que va aturar el porter vallesà. Els tècnics Víctor Vera i Albert Garcia van canviar homes tocats com Riki per fer entrar els dos juvenils que havien entrat a la convocatòria, Marc Vélez i Atanasio. Ja en els minuts finals, va ser un altre cop Oribe, amb una jugada personal, qui va donar l’estocada final al Granollers amb el definitiu 1 a 4.

El post-partit

Suspendre el partit anava en contra del meu equip. (Ivan Moreno)

Ivan Moreno (Fotografia: GRISELDA ESCRIGAS)
L’entrenador del Vilafranca, Ivan Moreno, ha explicat a EL 9 NOU els motius per refusar la petició del Granollers d’ajornar el partit. “Has de mirar que no suposi un inconvenient per al teu equip, i en aquest cas ens anava en contra. El partit l’hauríem d’haver jugat abans de Setmana Santa, just quan jo m’havia compromès amb els meus jugadors a donar-los vacances perquè tenim lliure i perquè s’estan comportant fantàsticament. A l’equip hi ha dos russos que ja tenen els bitllets i dos andalusos que també voldran marxar”, explica.
El tècnic, que assegura que va pensar en totes les alternatives, no ha trobat cap més data per jugar el partit. “A banda de la setmana de vacances, només hauríem pogut jugar entre els partits contra el Terrassa i el Prat o entre el Prat i l’Europa, tots ells partits de molt compromís per a nosaltres”, diu. Ivan Moreno lamenta la situació del Granollers però matisa que no és excepcional. “Nosaltres també hem viscut situacions semblants aquesta temporada: a la jornada 17, contra el Sant Andreu vaig anar amb cinc jugadors del filial i el porter del juvenil. Al següent partit érem 15 a la banqueta i vam perdre al camp del Montañesa”, recorda.
Per la seva banda, el secretari tècnic de l’EC Granollers, Dani Rizaldos, considera que els motius d’Ivan Moreno són “excuses”. “Saben les baixes que tenim. M’ha sorprès, perquè hi ha un codi ètic pel qual, quan passen aquestes coses els altres cedeixen, i ara no ho han fet”, diu.

Publicat el 4 de març de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)

Plou sobre mullat

El Fraikin perd a la pista del potent Magdeburg i Valadao es lesiona al genoll dret

El Fraikin BM Granollers no va poder treure res de positiu de la pista del líder invicte, l'SC Magdeburg. És més, no només va perdre el partit (32-28), sinó que podria perdre també el concurs de Guilherme Valadao de cara als propers partits; el lateral brasiler es va fer mal al genoll dret –minut 18:40– i ara li hauran de fer proves per saber l'abast exacte de la lesió.
Podria ser, doncs, un problema afegit per als homes de Carlos Viver, que amb aquesta derrota han perdut qualsevol marge d'error en la competició europea; un cop jugats els tres primers partits –meitat de la fase de grups– el Fraikin és tercer amb dos punts, per darrere del Magdeburg, que en té sis –ha guanyat els tres partits– i del Dinamo de Bucarest, que en té tres després de l'empat d'aquest dissabte a la pista de l'Aalborg, cuer amb un punt.

L'extrem austríac del Magdeburg Robert Weber va ser el màxim golejador del partit amb vuit gols
El partit va començar equilibrat, amb intercanvi de gols i d'errades i avantatges mínims; Almeida va començar encertat –dues aturades dels tres primers llançaments– i en atac, tot i no trobar connexió amb el pivot, hi havia encert des de la distància. Quan els de Viver, a més, van trobar Figueras, els avantatges mínims favorables al Magdeburg es van convertir en avantatges mínims favorables als granollerins –4-5, primer avantatge granollerí després d'un contraatac de David Resina–. Va ser el millor moment d'un Fraikin que es va posar dos gols amunt (6-8) i que va disposar de diverses ocasions per ampliar el marge.
APAREIX GREEN
Alguna aturada d'Almeida, però sobretot les anticipacions defensives en la circulació de pilota del Magdeburg van donar dues accions seguides de contraatac de Ferran Solé i Álvaro Ferrer  que el porter Jannick Green va aturar. Va ser l'inici del recital de l'internacional danès –en va fer unes quantes de seguides– que, a més, va coincidir amb la lesió de Valadao.
El Magdeburg va capgirar el marcador amb un parcial de 3-0 –del 7-9 al 10-9– i, després de l'empat a 12, es va escapar de quatre gols (16-12), encara que els granollerins van reaccionar per deixar el desavantatge en tan sols dos gols en arribar al descans.
Valadao va provar de jugar a l'inici de la segona meitat però de seguida va veure que no podia continuar. L'intercanvi de gols va afavorir el Magdeburg als primers minuts i unes quantes aturades més de Green els van permetre ampliar el marge. L'encert del Fraikin des de la distància, a la primera meitat, no va tenir continuïtat a la segona, en part per la bona defensa alemanya i, en part, per la major permissivitat arbitral en els contactes defensius dels alemanys.
El Magdeburg ho va saber explotar amb ràpids contraatacs que pràcticament deixaven el partit per sentenciat (28-21), si no fos perquè els de Viver, tirant d'orgull, van fer un parcial de 0-5 que els tornava a ficar dins del partit (28-26). Michael Damgaard, que no va brillar, va fer el gol més decisiu, el que trencava el parcial granollerí (29-26). A partir d'aquell moment qualsevol esperança dels granollerins per remuntar es va esvair.

El Magdeburg no és invencible. (Carlos Viver)

Carlos Viver (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Carlos Viver va voler buscar la lectura positiva del partit. "Hem competit bé i estic convençut que el Magdeburg no és imbatible. La setmana vinent, al Palau, ho tornarem a intentar", va afirmar després del partit. "Encara tenim opcions, i mentre les tinguem, l'equip lluitarà, cal confiar en la feina que està fent", va afegir un Viver que admet que els seus homes comencen a notar el cansament. "Hi ha gent tocada i estem forçant la màquina, però no ens podem rendir".
Viver va explicar que l'equip havia tingut el partit controlat fins a la lesió de Valadao. "Ens ha costat ajustar de nou el sistema defensiu però hem arribat al descans amb opcions d'atacar el partit". Viver va afegir que els errors en atac a la segona part havien donat massa facilitats al Magdeburg.
Álvaro Ferrer, acostumat al joc físic de la Bundesliga, ja s'esperava un partit dur. "Es juga amb molt contacte i un pavelló ple hi fa molt. Ara toca aprendre dels errors perquè diumenge, al Palau, la situació serà completament diferent", va assegurar.

Publicat el 29 de febrer de 2016 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)