dissabte, 27 de febrer del 2016

Com un motoret dièsel

Ruaidi Connell

L'EC Granollers de Nico Font, davant el Lliçà d'Amunt, va fer un partit en què, com un motoret dièsel, va anar marcant el ritme "increscendo" per acabar golejant el rival. Els gols van trigar en arribar, però quan ho van fer, van anar caient un darrere l'altre fins el 7-0 definitiu.
Els nois d'en Nico van marcar el ritme des del primer minut, amb la possessió com a senyal d'identitat però amb escassa profunditat i poques ocasions de gol -la primera en un xut d'en Guillem sense massa perill i la de més perill, amb un xut d'en Marc, a la sortida d'un córner, que va sortir fregant el pal-. A mitjans d'aquest primer quart va arribar l'única ocasió de gol del Lliçà d'Amunt, en un xut de falta que va topar amb la tanca defensiva granollerina.

En Raúl celebra el gol després que el porter Íker li hagués aturat el xut de penal (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
El partit però, es va començar a animar al segon quart, bàsicament perquè van començar a arribar els gols, el primer bastant aviat; al minut dos -14 de partit- en Guillem va estrenar el marcador gràcies a un bon xut de fora l'àrea. El partit ja estava on volia el Granollers: domini de la possessió i amb el marcador a favor, tot i això, el Lliçà va donar un ensurt pocs minuts després però en Xavi, molt atent, va tallar i enviar a córner el que podia haver estat l'empat a un. Passat el perill, una bona jugada dels granollerins, començada des del darrere, va acabar en el 2-0; en Pau va fer una bona passada en profunditat per en David, que la va centrar a l'àrea on l'Arnau va rematar al fons de la xarxa. Al límit del descans en Xavi va protagonitzar una bona jugada per la banda però el Lliçà va refusar a córner, d'on no en va sortir cap jugada de perill, arribant a la mitja part amb aquest 2-0.

SENTÈNCIA PER LA VIA RÀPIDA
Després del descans el Granollers va estar molt encertat d'inici i, com al segon quart, al minut dos ja va aconseguir el primer gol -el 3-0- amb una bona jugada que va acabar amb una centrada de la mort d'en Marc que va rematar perfectament en Dani. Els nanos d'en Nico van seguir apretant i, dos minuts després, van treure un penal; l'Íker, el porter del Lliçà li va aturar el xut a en Raúl, però ell mateix va agafar el rebot i allà no va perdonar. Quatre minuts més tard en Dani va repetir com a golejador, aquest cop amb un xut de falta.

Amb aquest xut de falta en Dani va marcar el que era el cinquè gol del Granollers (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)
Al començament de l'últim quart el Lliçà va poder fer el gol de l'honor, però no va estar encertat perquè el xut va sortir per damunt del travesser. Els minuts van anar passant però el millor encara havia d'arribar: l'Eduard va fer una gran jugada, superant un contrari amb una autopassada per sobre del defensa -un barret-, la pilota li va arribar a en Gerard i aquest no va fallar. Poc després, i perquè marqués un altre jugador diferent, va ser en David qui va tancar el marcador amb el 7-0 definitiu després d'una passada en profunditat d'en Pau.

Superats porter i últim defensor, en David es disposa a marcar l'últim gol del partit (Fotografia: JESÚS JIMÉNEZ)