dimarts, 9 de desembre del 2014

Objectiu Copa Asobal: complert

Després de classificar-se per la fase de grups de l’EHF en un partit difícil d’oblidar, l’objectiu més immediat del Fraikin BM Granollers era classificar-se per jugar la Copa Asobal –per segona temporada consecutiva– i l’equip de Carlos Viver ho va aconseguir després de vèncer l’equip revelació de la temporada, el BM Benidorm, per 30 a 25. Ni la baixa de Marc Garcia primer, ni ara la de Nicklas Grundsten –dues baixes molt sensibles al centre de la millor defensa de la Lliga Asobal– han estat suficients per frenar la bona marxa d’un equip que segueix sumant victòries –11 de 13 a la lliga– i complint objectius –segon a la lliga després de 13 jornades i classificat pels quarts de final de la Copa del Rei, per la final a quatre de la Copa Asobal i per la fase de grups de l’EHF.
La victòria, per bé que treballada, mai no va arribar a perillar després que els granollerins reaccionessin ràpidament al 13-15 amb el qual es va avançar el Benidorm al minut cinc de la represa. Una victòria que, a més del premi de la Copa Asobal, permetia als de Viver mantenir el segon lloc just abans d’afrontar el derbi amb el Barça, aquest dimarts.
Tot i començar perdent amb un gol de David Jiménez –quatre gols a la primera part i cap a la segona–, el Fraikin va agafar ben aviat el control del partit i del marcador i, abans del quart d’hora de joc, ja havia obert una escletxa de quatre gols (9-5). Les aturades de Pejanovic –nou a la primera part– i la bona defensa van permetre obrir aquesta escletxa de quatre gols amb ràpids contraatacs i amb l’encert de Juan del Arco –màxim golejador del partit amb nou gols–. La diferència es va mantenir entre els tres i els quatre gols fins que les exclusions de Solé i Salva Puig al mateix minut i un seguit d’errades en atac van permetre al Benidorm empatar a 11, equilibri que es va mantenir (12-12) en arribar al descans, després d’un penal rigorós que va transformar David Cuartero –màxim golejador de la lliga i des de la línia dels set metres– amb el temps exhaurit.
REACCIÓ RÀPIDA AL BON INICI DEL BENIDORM
Tot just començar la segona part el Benidorm va aconseguir el seu màxim avantatge (13-15) però el Fraikin, amb un parcial de 7 a 1 en poc més de cinc minuts, va tornar a agafar una renda de quatre gols (20-16) que ja va ser definitiva. Malgrat que van patir més exclusions que el Benidorm –quatre el Fraikin per dues els alacantins– els de Viver es van multiplicar defensivament i van mantenir l’encert ofensiu. L’avantatge granollerí mai no va baixar dels tres gols i va arribar a un màxim de sis, per segellar una nova victòria.

Salva Puig intenta evitar el bloqueig del pivot del BM Benidorm Gonzalo Porras (Fotogragia: XAVIER SOLANAS)

El post-partit:

Viver: "Aquests dos punts eren vitals"
Carlos Viver va acabar el partit satisfet perquè sabia de la importància de guanyar el Benidorm i de la dificultat que comportaria. “Aquests dos punts eren fonamentals i estem molt contents perquè, a més, ens han classificat directament per la Copa Asobal”, va afirmar. “Del partit em quedo amb la sensació de tenir-lo força controlat”, va dir, tot i que va reconèixer que, abans del descans, amb les exclusions de Solé i Puig s’havien “descentrat una mica. Això potser ha generat algun dubte que a la segona part, amb la bona feina de l’equip, hem esvaït”, va seguir explicant. “Hem tallat bé les línies de passada amb el pivot Gonzalo Porras, que està fent molt mal en tots els partits, i a la segona part en atac hem sabut desfer-nos bé de la doble mixta que ens han plantejat obrint pilotes a l’exterior, sobretot en superioritat, que és un aspecte que ens costa”, va admetre.
Per la seva banda, Salva Puig va coincidir amb Viver en la dificultat que comportava el partit davant el Benidorm. “És un equip que mai es rendeix, que ha sabut aprofitar els nostres moments de desconcert i que al Barça ja li havia plantejat molts problemes”, va afirmar. Puig, un dels que va agafar més protagonisme en defensa amb la baixa de Grundsten, va assegurar que “l’equip està notant les lesions i la càrrega de partits però s’ha demostrat que qui surt des de la banqueta respon a la perfecció”, va dir.

Publicat el 9 de desembre de 2014 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)