dimarts, 24 de novembre del 2015

Victòria clau d'un Fraikin que recupera el tercer lloc

Ferran Solé, màxim golejador de l’equip amb nou gols, fa història marcant el gol 20.000 del BM Granollers a la Lliga Asobal

El partit de dimecres contra el BM Villa de Aranda era important per diversos motius: per continuar optant al tercer lloc –desfent-se d’un rival directe en aquesta lluita–, i per la proximitat de l’estrena en l’EHF de diumenge, després de la marxa de Jose Guilherme de Toledo al Wisla Plock. La victòria, doncs, era molt valuosa i els de Carlos Viver, com dissabte passat a Guadalajara, es van saber reinventar per suplir les baixes –De Toledo, Almeida, Resina i Adrià Pérezamb la polivalència que estan demostrant els joves de la casa. La victòria (32-30), acompanyada per la derrota de l’Ademar León contra el Naturhouse, torna situar els granollerins al tercer lloc.
SOLÉ FA EL GOL 20.000
El Villa de Aranda arribava com a tercer millor atac de la lliga i els de Viver el van assecar des d’un bon començament; la defensa de sortida, molt intensa, i les aturades de Pol Sastre –va donar descans a un Bombóm Almeida tocat des del partit a Guadalajara– van permetre posar ràpidament un 6-1 al marcador en poc més de vuit minuts. Els granollerins, però, no van trencar el partit perquè el Villa de Aranda ho va impedir, augmentant el nivell defensiu i amb unes quantes intervencions de Santana sota els pals.

Álvaro Ferrer topa amb Oswaldo Guimares dos Santos en una jugada d'atac (Fotografia: XAVIER SOLANAS)
Així, del 8-3 es va passar al 10-11 –únic avantatge visitant en tot el matx– just abans que Ferran Solé aconseguís capgirar el marcador en un ràpid contraatac (12-11) en el que era un gol històric: el gol 20.000 del BM Granollers a la Lliga Asobal. D’aquí i fins a arribar al descans, Ferrer, Cañellas i Solé de penal van deixar el marge en dos gols (15-13).
EL FRAIKIN AGUANTA L’INTERCANVI DE GOLS
Tot just començar la segona part el Fraikin va tornar a agafar distància –dos gols i dues aturades de Sastre– fins a arribar, una altra vegada, a un màxim avantatge de cinc gols (22-17), que tampoc va ser definitiu. El Villa de Aranda encaixava gols amb relativa facilitat, però també n’aconseguia, amb un inspirat Moyano des de lluny –10 gols–, buscant Moreira al pivot o amb ràpids contraatacs de Roberto Sánchez.
A diferència del que havia succeït a la primera part, el Fraikin, tot i tenir certs dubtes, no es va encallar en atac i va saber trobar solucions a les diferents variacions defensives dels visitants. Sastre, amb tres penals aturats de tres llançaments, i Ferran Solé amb nou gols, van ser els protagonistes d’un final de partit en què Viver va fer debutar el pivot Carles Asensio, del segon equip.

El rècord d'imbatibilitat a la lliga ja no és exclusiu del Granollers
El Barça iguala la ratxa històrica de 72 partits sense perdre
La gran superioritat actual del FC Barcelona respecte a la resta d’equips de la Lliga Asobal li ha permès superar alguns rècords històrics i estar a punt de superar-ne un que data de principis dels anys 70 i que estava en poder del BM Granollers: el de jornades invicte. Els granollerins, entre abril de 1969 –victòria contra el Pizarro d’Elda– i febrer de 1972 –derrota contra l’Atlético de Madrid– van estar 72 jornades invictes, fita que el Barça va aconseguir igualar aquest dimecres en vèncer el Teucro –l’última derrota blaugrana es remunta al maig de 2013 contra el Naturhouse la Rioja– i que pot superar dimecres vinent si guanya a la pista de l’Abanca Ademar León. Els de Xavi Pascual ja havien superat, a l’octubre, el rècord de 67 victòries consecutives que tenia el BM Ciudad Real des de la temporada 2010/2011.

El post-partit

La victòria era la millor manera de preparar l'EHF. (Carlos Viver)

Al final del partit l’entrenador del Fraikin, Carlos Viver, estava satisfet pel que suposava la victòria i per com s’havia produït. “La victòria era la millor manera d’arribar a l’eliminatòria d’EHF, ja que la podrem preparar amb una mica més de calma, i l’hem aconseguida per la implicació de tothom. Les baixes ens estan obligant a fer canvis i propostes noves i els jugadors ens estan sorprenent amb el sacrifici per poder-los dur a terme amb èxit”, va dir en referència a la tornada de Ferran Solé a la primera línia per la baixa de De Toledo o la posició d’extrem d’Arnau Garcia per suplir les baixes per lesió d’Adrià Pérez i David Resina. “El Villa de Aranda és un rival que ha millorat molt respecte a l’any passat. Estava clar que no es rendirien, han lluitat fins al final i haver-los guanyat demostra que podem competir contra qualsevol”, va afegir.

Publicat el 20 de novembre de 2015 a l'edició en paper del periòdic EL 9 NOU (Edició Vallès Oriental)